Båtferie del 1

Hva er vel mer deilig enn å starte årets ferie? Bare tanken på fri fra jobb og den vanlige hverdagen er fantastisk deilig! Vi skulle egentlig dratt av sted på lørdag, men på grunn av fingerbruddet til Elias så ble vi litt forsinket. Lørdag var en fantastisk dag, sol og helt vindstille…… Men vi var ikke klare til å dra, så vi ventet til søndagen.

Søndagen kom, det samme gjorde vinden…… Så vi stresset ikke på morgenen. Vi gjorde oss klare og dro ned i båten. Både foreldre og svigerforeldre ville se at vi dro, hihi, det er ikke hver dag at barna drar av sted på båtferie:) Vi hadde ingen store planer for hvor og når vi skulle stoppe og overnatte. Som jeg har nevnt før så var vi jo ganske grønne innen denne båtverdenen, så vi tenkte at vi fikk ta det som det kom:)

Denne fine karen våknet vi forresten opp til den søndagen vi skulle dra<3

Det blåste som sagt ganske mye på denne søndagen, så vi tok turen bare over fjorden til Åsgårdstrand. Normalt tar denne turen mellom 10 og 15 minutter, men i de bølgene som var tok det oss nesten 1 time…… Da hadde barna fått nok og vi bestemte oss for at vi avsluttet første etappe der. Og det er ikke dumt å bli over i Åsgårdstrand. Der er det fin lekeplass, fin strand med stupebrett, kiosk og veldig hyggelig havnevert. Vi liker oss veldig godt der! Det var ganske grått og trist da vi var der og sommervarmen…… Hvor var nå den blitt av??? Men vi koste oss der 1 natt. Vi gikk og tittet oss litt rundt og kjøpte oss is, det må man jo ha når det er ferie;)

Bilde fra overfarten til Åsgårdstrand……. Ikke noe hyggelig, men det gikk greit:)

Det var greit å komme seg ut av båten og bevege seg litt etter turen over fjorden. Vi kom oss i det minste over fra Østfold til Vestfold:)

Kvelden i Åsgårdstrand var magisk fin!

Kos i Åsgårdstrand;)

Dagen etter var det litt vind igjen, men vi skulle kjøre videre mot Tønsberg og komme oss innaskjærs der. Og det gikk fint! Da vi kom oss innaskjærs roet sjøen seg og vi fikk en hyggelig tur videre. Veldig fin tur med mange fine steder å se på. Vi kjørte til Hvasser på Tjøme, der var det ledig gjesteplass og fin strand var det der også. Bare så dumt at det fortsatt var kaldt og overskyet……. Vi ble bare over en natt her også, og det ble ikke noe bading…. Kanskje like greit at været var så som så siden Elias hadde på gips enda….. Men et sjarmerende sted med alt det vi trengte innenfor rekkevidde:)

Klar for kjøreturen til Tjøme:)

Mats sov veldig godt i båten:)

Neste etappe var jeg ganske spent på. Vi måtte kjøre utaskjært et godt stykke, jeg er ikke så veldig glad i det…… Vi startet turen etter frokost og det var nok litt vind denne dagen også. Men ikke så ille…… Men det gynget litt utpå der:p Etter hvert ble Mats dårlig og kastet opp…… Vi hadde håpet på å komme oss til Risør, men måtte bare svinge inn mot Kragerø. Det var ikke særlig god stemning akkurat da. Men jeg er så glad for at vi måtte komme oss innaskjærs, for turen inn til Kragerø var stille og så fin! Det er to forskjellige verdener å kjøre innaskjærs mot å kjøre utaskjærs! Men for å komme oss ned til Sørlandet så må man utaskjærs…… Men det fikk bli en annen dag:)

En sliten liten gutt etter å ha kastet opp:/

Da var det godt å komme frem og kose seg i vannkanten:)

Det tok ikke lange stunden før sjøsyken var et glemt kapittel og jordbær var godt igjen:)

Krabbefiske er alltid gøy:)

Veien inn til Kragerø var så fin, med trange passeringer med land nære på begge sider. Og klart og fint vann….. Skikkelig idyllisk! Og da vi kom til Kragerø møtte vi broren min som hadde kommet dit for et par dager siden. Veldig hyggelig å møte kjentfolk mens man er på tur! Det kan jo være litt ensomt å kjøre båt uten reisefølge når man er såpass ferske i gamet.

Det blåste godt da vi kom til Kragerø. Vi møtte broren min og samboeren hans på en gjestebrygge til en butikk og fikk i oss litt mat og drikke før vi kjørte videre til en privat brygge. Der bodde en kamerat av broren min og vi fikk lov til å ligge der over natten. Kona hans vasket klærne som Mats kastet opp på og det tok ikke så lang tid før alt bare var idyll igjen. En liten fin vik var det der som ungene kunne fange krabber i og Mats fikk badet litt. Vi grillet og koste oss på verandaen til de som bodde der og vi koste oss veldig!

Grillkos på verandaen med utsikt ned mot båtbrygga:)

På utkikk etter krabber:)

Dagen etter var det tid for å komme seg videre igjen. Men vi tok det veldig med ro på formiddagen. Vi fikk låne “kikkert” til å se ned på krabbene og ungene fikk vasse/bade og slappe av i sola før vi kjørte videre. Neste strekke vi kjørte var det fineste vi hadde på turen, men det forteller jeg om i neste innlegg og da har jeg flere bilder fra selve båtturen også;)

Ferien er over

Da er ferien over! Det vil si, jeg har enda en uke (ufrivillig) men mannen i huset skal på jobb. Og da er det brått litt hverdag igjen. Jeg har enda en uke ferie, det er fordi at det allerede var satt inn sommerferievikar for hun jeg har tatt over etter. Så jeg må bare innrette meg etter det. Jeg har nå fri enda en uke, så skal jeg jobbe en uke før jeg har fri en uke til….. Mye ferie med andre ord:p Den siste uka jeg har ferie har mannen også satt seg opp på ferie. Da har vi 20 års bryllupsdag og vi lurer veldig på om vi har samvittighet til å bestille oss en sydentur den uka, bare oss to…… Vi teller veldig på knappene om vi tør…..

Vi dro på båttur på fredag, i vind, alt for mye vind…… Vi dro bare over til Åsgårdstrand, der er det så fint for både liten og stor! Men turen over kunne jeg spart meg for….. Og været kunne jo med hell vært bedre! Men vi koste oss vi altså. Denne gangen ble bare Elias og Mats med. De lekte på lekeplassen der, vi kjøpte oss is, spilte kort og gutta bada, i stiv kuling….. Hihi, er det sommer så er det sommer:)


Frokost i båten:)

Bading på gang:)

Det ble til og med hopp fra stupebrettet:)

Luftige svev:)

Litt kaldt å komme opp……

Is i le bak en vegg;)

Mats sovner hver gang vi ligger i plan, hihi:)

Alle må hjelpe til å bære:)

Vi dro hjem lørdag kveld. Det kom regnvær og det var meldt mer regn på søndag også. Så da ville vi ha søndagen hjemme. Men vi håper på enda flere turer i august. Kanskje vi tar turen over til Åsgårdstrand igjen? Det er veldig fint der! Lørdag morgen våknet vi opp til ferske rundstykker som noen hadde lagt inn i båten vår, og havnevertene der er sååå hyggelige! Vi krysser fingrene for flere fine helger, og ettermiddager! Vi tar gjerne turer etter jobben;)


Mats fikk velge seg en ny skolesekk mens vi var på ferie nedover på Sørlandet. Han har hatt en slik oransje førsteklassesekk som kommunen spanderer på alle førsteklassingene og nå er tiden inne for å få ting litt på plass til skolestart. Tiden frem til skolestart går fort!

Mandag begynner jeg med å fortelle om turen vår i sommer. Jeg må nok dele det opp i flere innlegg. Men planen er at første innlegg kommer ut i løpet av kvelden i morgen;)

Kronisk sykdom

Dagen i dag gikk vel som forventet. Vi gikk inn på sykehuset ganske så spente alle sammen, og gikk ut av sykehuset med en unge erklært frisk og en unge erklært syk. Kronisk syk…..

Det hele startet faktisk for over ett år siden. På vårparten i fjor begynte eldstemann å gå ned i vekt, helt uten å gå inn for det. Og det har fortsatt og fortsatt, vekten har bare gått nedover. I førsten tenkte jeg ikke noe særlig over det…… Men på vårparten i år begynte han å bli veldig tynn, ja jeg vil si sykelig tynn. Og som mor blir man jo bekymret. Litt mas om mat og hva som skjer om man ikke passer på å spise normalt ble det, uten at det hjalp noe særlig. Når vekta viste -30kg på et år var det på tide å bestille time hos legen!

Kim-André ville vente til eksamener var over og skoleåret var slutt. Og i juni var første legetime. Uten av vi ble særlig klokere etter det legebesøket…… Prøver viste forhøyet crp, og litt lav blodprosent og det ble sendt henvisning til sykehuset til Koloskopi. Ikke den meste morsomme undersøkelsen, men det var nødvendig!

Jeg har vært så spent på når Kim-André ville få denne timen. Tenk om vi var på ferie da? Og det var vi jo egentlig, det var derfor vi kom hjem på onsdag. Jeg har vært så bekymret for hva vi ville få beskjed om….. Denne våren og sommeren har vært så slitsom….. En ting er bekymringene, en annen ting er at Kim-André ikke har vært i form og humøret har til tider vært ganske dårlig….. Han har antagelig gått i mange måneder med forhøyet CRP. Det er slitsomt å forholde seg til det man ikke vet, det kommer så mange tanker oppi hodet……

Vi fikk en liten pekepinn av legen ved siste besøk. Vi har jo visst om symptomene, uten at jeg skal gå inn på detaljer. Vi ble peilet inn på kronisk betennelse i tarmen. Jeg håpet på noe som kunne behandles og bli borte…… Og fryktet noe enda verre….. Og i dag skulle vi endelig få noen svar!

Og svaret var Crohns sykdom. En kronisk betennelse i tarmen….. Ikke noe særlig oppløftende, men legen sier at dette kan man leve godt med. Men man har jo hørt skrekkeksempler. Noen har kanskje hørt om Carina Olset, som jobber som sportsjournalist i NRK? Hun sto frem med denne sykdommen for en stund siden, men hun har en annen type crohns sykdom enn det Kim-André har.

Dette innlegget er skrevet med Kim-André sitt samtykke. Dette er en såkalt tabubelagt sykdom, men dette er ikke noe vi vil holde hemmelig. Dette er en sykdom Kim-André må leve med, den går ikke bort. Men vi håper at det verste er over….. For de siste månedene har vært strevsomme! Nå er første steg i behandling påbegynt, kortison i 7 uker. Videre venter røntgen og MR, og da svarene på prøvene kommer blir det nye medisiner. Og etter hvert må nok en ny koloskopi gjennomføres. Undersøkelsen i dag var langt fra smertefri…. Jeg var ikke langt fra noen tårer der jeg satt og ikke kunne gjøre noe…..

Dette har vært en strevsom dag, derfor venter jeg med å skrive om ferien til mandag. Det føles helt feil å skrive om ferie nå i dag….. I morgen drar vi mest sannsynlig ut med båten igjen og prøver å nyte siste rest av ferien. Så er jeg plutselig tilbake her og forteller om ferien. Jeg har lastet inn bilder og jeg blir helt matt av å se på bildene…… Så mange fine minner….. De er gode å ha akkurat i dag! 

I morgen reiser vi hjem

Nå har vi vært på tur i over to uker. Det føles som om vi har vært på tur i en evighet, samtidig har turen gått så fort! Vi har sett så mange fine steder, møtt kjentfolk (helt tilfeldig), vært i dyreparken og kost oss to dager der, hatt fint vær og dårlig vær, vi har grillet og kost oss i båten og vi har kost oss på restauranter.

Vi har hatt en så fin tur!!! Og vi har lært så mye! Vi var jo ganske så ferske i gamet da vi dro og læringskurven har gått rett opp. Nå er vi tryggere på oss selv og ting går lettere. Vi tar klokere valg og ting går rett og slett lettere. Og for noen fantastiske mennesker båtfolket er da! Det er hjelp å få over alt. Når man kommer til en gjestehavn står folk klare til å hjelpe til. Det er alltid greit å få litt ekstra hjelp med å legge til, det var vel det jeg gruet meg mest til på denne turen. Men det har gått så fint. Vi klarer oss fint selv også, jeg har blitt god på å legge ut fendere og ta imot båten når vi legger til:)

Onsdag drar vi hjem. Det blir litt deilig og litt trist. Det skal bli godt å komme hjem til eget hus, med egen sofa, tv, bad, dusj, kjøkken og alt det der. Ikke minst så skal det bli helt greit å komme hjem til vaskemaskinen. Så begynner jeg jo å savne eldstemann, Karina og Shari. Karina ser jeg ikke på enda noen dager, hun dro til Kos sent lørdag kveld etter litt frem og tilbake etter jordskjelvet. Takk og lov for at det kom før hun dro dit!!!!! Det ble noen diskusjoner og tårer før jeg klarte å la henne dra….. Hva er vel livet uten bekymringer:p

Nå er vi på Hvasser, Tjøme. Vi har en liten bit å kjøre hjem, men vi skal kjøre innakjærs så det går nok fint. Torsdag skal vi faktisk på sykehuset med to av barna. Elias fikk av gipsen i Arendal, han skal på avsluttende kontroll. Jeg regner med at vi går ut av sykehuset med ett barn erklært friskt og ett barn erklært syk….. Vi får se hva som skjer. Det var dette med bekymringer da….

Jeg har tatt masse bilder på turen. Mange med mobilen og en drøss med kameraet mitt. Jeg har ikke med meg PC på turen så jeg gleder meg masse til å laste de inn og se om jeg har fått noen blinkskudd:) Jeg skal blogge mer om steder vi har vært litt mer kronologisk når vi kommer hjem. Jeg tenker det blir fint å se tilbake på senere. Jeg gleder meg til å vise dere turen vår:)

Koser oss på tur

Vi har kommet oss til Arendal og koser oss her i fint vær. Vi kom hit onsdag og blir her frem til lørdag. Fredag skal Elias på sykehuset og jeg krysser fingrene for at gipsen forsvinner for godt. Det er mildt sagt dritkjipt at Elias ikke kan bade!

Vi har hatt en fin tur nedover til Arendal og har så mye jeg vil dele. Men pc'en er ikke med så jeg deler bare litt med dere i dag. Vi lærer noe hver dag. Vi er jo tross alt nybegynnere….. Noen har hevet litt på brynene når de har hørt om hvor langt vi hadde planer om å dra. Kanskje vi var uvitende om turen vi bega oss ut på?? Sjøen utaskjærs kan være ganske heftig, men vi har da kommet oss ned til Arendal da, selv om den ene turen endte i oppkast på Mats:/ Nå har vi bare en etappe igjen, og vi ender nok opp i Lillesand i stedet for Kristiansand. Så siste etappe blir kortere enn vi så for oss. Vi velger dette fordi noen anbefalte det. Gjestehavna i Kristiansand er visst ikke så koselig…… Men vi skal i dyreparken, mest sannsynlig søndag og mandag, og på kvelden på mandag skal vi også på Sabeltann show:)

Nå har vi besøk av eldstemann, han kom på onsdag og blir her frem til lørdag. Da kjører vi ut fra gjestehavna og vender snuten mot Lillesand.

Følg meg gjerne på snap (fembarnsmamma), der legger jeg ut bilder og filmsnutter hver dag. Jeg kommer liksom ikke over hvor fantastisk fin skjærgård det er nedover her!!

Brudd

Så måtte det komme på noe mer da:p En sak ute av verden, en ny kommer på. Torsdag var siste “stress dag” før ferien. Trodde jeg…… Torsdagen skulle brukes til å gjøre rent og handle inn før ferien. Så skulle vi stresse heeeelt ned! Men neida=/ Jeg hadde ikke kommet så veldig langt i rengjøringen før jeg fikk en telefon fra Elias. Han var hos en kamerat og hadde slått seg på fingeren da de hoppet på trampolina……

Han gråt så sårt, så jeg skjønte med en gang at det var noe mer alvorlig enn bare litt vondt. Jeg kjørte og hentet han og jeg så at han allerede var ganske hoven rundt fingeren. Jeg håpet at det ikke ville utvikle seg mer, men ringte mannen og sa ifra at vi muligens måtte en tur på legevakta på ettermiddagen.


Slik så det ut ganske fort……

Etter en telefon til fastlegen ble jeg egentlig ganske sikker på at det måtte bli legevakt senere. Legen vår var i ferd med å gi seg for dagen, så vi rakk ikke å kjøre dit. Så da så vi an litt til. Man kunne jo håpe at dette bare var en forstuing…….


Etter et par timer så handa slik ut….. Ikke noe oppløftende!

Far og sønn dro til lokalsykehuset først. Vi håpet selvfølgelig at legen skulle si at dette bare var en forstuing, men de ble henvist videre til røntgen på Kaldnes. Så turen gikk videre dit. Heldigvis var det ikke mye kø, verken på lokalsykehuset eller Kaldnes. Det ble tatt bilde og våre mistanker ble bekreftet, det var brudd. Og ikke bare var det brudd, men bruddet lå feil:( Så det ble litt mer styr enn og bare gipse. Bedøvelse i fingeren to ganger og bruddet ble dratt på plass. Stakkars Elias, han hadde ikke sett for seg dette……. Men alt gikk bra og nå skal bruddet være på plass!


Røntgen:p

Så nå er handa til Elias gipset, og det er badeforbud i en uke. Da skal gipsen av og nytt røntgenbilde skal tas. Dette er jo når vi er på båtferie, er det ikke typisk. Vi har fått med oss bildene av bruddet på en cd og alle papirer, så tar vi vel bare båten og kjører til et sykehus i nærheten, haha:p Neida, vi må nok planlegge litt ekstra hvor vi havner og bestille en time på et sykehus. Så får vi se om kanskje Kim-André kommer og besøker oss en tur med bilen så vi blir litt mer mobile. Hvis ikke får vi bare ta en taxi. Jeg tipper vi er rundt Arendal kanskje….. Vi får se på vær og vind……

Det skal altså tas et nytt røntgenbilde etter 1 uke + – 1 dag. Det blir onsdag, torsdag eller fredag. Da skal bruddet ha grodd såpass at fingrene bare skal teipes. Og hvis bruddet ikke har grodd riktig er det enda ikke grodd så mye at de ikke får knekt det opp:o Jeg krysser det jeg har for at alt ser bra ut!!! Det er jo skikkelig kjipt at Elias ikke kan bade mens vi er på båtferie. Det kunne liksom ikke ha klaffet noe dårligere! Men gjort er gjort, vi gjør det beste ut av det og drar på ferie i morgen (søndag). Så skal vi kose oss og finne på andre ting enn å bade:)

God sommer fra oss;)

Konflikten er over

Endelig, i dag har vi gått ut i ferie!!! Såååå, deilig:) Jeg gikk ut i ferie på onsdag, men jeg har ikke akkurat hatt noe sommerferiefølelse disse to dagene. Men nå drar vi på ferie på søndag, om det ikke skjer mer uforutsett da…..

Her har det skjedd mye siden sist jeg var innom her. Forrige helg prøvde vi ut båten med en overnatting fra lørdag til søndag. Og den turen trengte vi for å bli mer kjent med båten og få litt mer peiling på hvordan vi vil “ta fatt” på turen nedover Sørlandet. Vi dro ut i nydelig sommervær. Men da vi rygget ut av båtplassen vår virket ikke baugpropellen….. Herregud, er det mulig liksom?? Jeg måtte ta over styringa på båten så fort vi kom ut av havna. Jeg kjører som regel ikke båten, men ute på havet går det greit. Men jeg kan ikke si at jeg slapper av når jeg kjører da:p Iallfall ikke når jeg ble stående “alene” mens mannen ordnet med både det ene og det andre. Men til slutt bestemte baugpropellen seg for å virke igjen og nå håper vi at alt er i orden i båten!

Vi kjørte sørover til Tønsberg og Bolærne og ankret opp der en stund. Men så kom vinden og vi søkte ly i gjestehavna på Østre Bolærne. En veldig hyggelig havn! Vi overnattet der og vi sov godt i båten alle sammen:) Jeg tror ikke jeg hadde klart å slappe av om vi ikke hadde søkt ly i en gjestehavn:o


Det ble et par turer med den lille båten også:)

Kveldskos i båten:)

Ungene falt til ro og sov godt hele natten:)

Søndag, før vinden kom og “tok” oss……

Selv om det blåste mye ville ungene bade. Jeg holdt meg på land, hihi:)

Det var visstnok deilig i vannet……. Brrrrrr!!!!

Turen hjem igjen var ikke noe særlig morsom. Det blåste og det kom bølger alle veier:o Men hjem måtte vi….. Mats tok livet helt med ro og sovnet i bølgene=)

Vi ble litt klokere etter denne prøveturen og vi ble mange erfaringer rikere. Nå føler vi at vi er litt mer klare for å begi oss ut på tur. Vi er veldig glade for at båten ble klar og vi fikk til en tur før ferie! Nå er båten helt klar til ferien. Lørdag kommer vi til å pakke ting i båten så vi har minst mulig å gjøre på søndag.

Denne uka fikk vi en veldig overraskende melding om at vi kunne få møte i konfliktrådet på onsdag. Vi ble forespeilet en ventetid på opptil 11 uker og trodde vi måtte gå sommerferien i møte uten at konflikten om drevet ville bli løst. Men siden vi hadde sagt at vi synes at saken hastet litt fikk de til et møte etter bare 1 uke:O Wow, det må jeg si at var kjapt! Båtselgeren var villig til å stille på møtet (det er frivillig om motparten vil møte eller ikke. Hadde han ikke villet hadde det ikke blitt noe møte) Jeg var så spent på utfallet av møtet og klarte nesten ikke vente på at mannen skulle ringe hjem og fortelle hva som hadde skjedd! Snakk om å ha sommerfugler i magen!

Det varte og gikk før mannen ringte, og da han ringte hadde de bare tatt en 5-minutters pause…… Da hadde de holdt på i 1 time….. Etter enda 20 minutter ble de enige, vi måtte gi oss litt begge parter og møtes på halvveien. Så nå er saken ute av verden! Vi står igjen med en regning litt høyere enn det vi setter pris på, men vi har tross alt en oppgradert båt. Båtselgeren hadde gode argumenter, men det hadde vi også. Og han ga uttrykk for at han var lei seg for at det hadde blitt som det hadde blitt. Og det tellet faktisk en del det også. Han virket ganske arrogant en stund i prosessen:p Alt lå nå til rette for at vi kunne senke skuldrene og bare nyte ferien. Den følelsen varte helt til torsdag, men mer om det i morgen;)