Siste innspurt før høstferie

Jeg kan nesten ikke tro at vi går inn i den siste uka før det er høstferie! Hvor ble ukene av? Det er nå 5 uker siden sommerferien var ferdig, de ukene gikk fort. Det blir enda en hektisk uke før vi får en rolig høstferie. Jeg jobber hver dag, det er foreldresamtale, FAU møte, kamp, treninger og hurramegrundt:)

Vi drar en tur med Color Magic i høstferien. Vi følte at vi burde gjøre noe med ungene siden vi unnet oss en hel uke i syden selv. Så da satser vi på rolige vindforhold og drar en tur til Kiel og koser oss på båten:) De to eldste ville ikke være med, det får de jo velge selv. Vi andre skal nok kose oss på tur:)

Helgen kom og gikk, den gikk jammen fort denne gangen også. Lørdag ble en skikkelig kosedag med både svømmehallbesøk og besøk til en gammel barnehagevenn av Mats på ettermiddagen. Mats og kameraten storkoste seg sammen, vi mammaene skravlet og koste oss vi også. Søndag var det duket for serieavslutning for Mats. Heldigvis holdt regnværet seg unna og det var gøy å se på. Resten av dagen gikk med til besøk, en liten tur innom jobb og alt man skal rekke på en fridag.

Klar for serieavslutning. Dagen ble fin og det ble både medalje og diplom:)

Nå må det ryddes opp litt hjemme før høsten og det blir nok et lite lass med søppel som skal på fyllinga:)

Vi oppdaget at Mats sitt pass hadde gått ut og måtte bråbestille et nytt pass. Vi krysser fingrene for at vi får det nye passet før vi skal på tur:) Så kjekt at det bare er timer til å bestille nye pass midt på dagen:p Skikkelig jobbevennelig……

Jeg gleder meg skikkelig til en rolig høstferieuke:)

Work work work

Jammen kommer man seg fort ned på jorda igjen etter en deilig ferietur. Søndagen etter vi kom hjem ble en full fart dag og ryggen min takket helt for seg…. Natt til mandag fikk jeg vondt i halsen…… Og formen ble skikkelig dårlig. Med vond rygg og skikkelig forkjøla gikk jeg inn i en jobbeuke uten en eneste fridag. Det kunne liksom ikke passet dårligere at jeg skulle jobbe hver dag. Jeg skulle gjerne lagt meg på sofaen og vært syk, men det var ikke mulig denne uka. Når det ikke er vikar å sette inn så har ikke jeg samvittighet til å bli hjemme.

Jeg har jobbet hele uka. Mannen i huset ble også forkjøla, det ble Mats også. Så far og sønn ble hjemme fra jobb og skole onsdag og torsdag. Timeplanen på ettermiddagene har vært full. Treninger, kamp, foreldremøte…… Null tid til å legge seg på sofaen for å være syk. I tillegg jobbet jeg ekstra på lørdag. Noen ganger skjer liksom alt på en gang. Det har vært noen tunge dager på jobb. Vond rygg og kraftig forkjølelse er ingen god kombinasjon. Ryggen begynte å rette seg i slutten av uka, heldigvis!

Etter jobb på lørdag…… Deilig!

Denne helgen gikk alt for fort! Søndagen tok vi oss en tur med båten, bare for å komme oss litt ut. Formen er fortsatt ikke helt på plass enda. Her hostes det dagen lang og nesa er tett/ikke tett om hverandre. Men jeg har nådd bunnen i det minste, nå går det vel oppover igjen snart? Mandag har jeg fri, det skal bli godt!

Klar for tur:)

Store Sletter var målet i dag. Det blåste opp i dag, det meldte jo verken yr eller Storm…… Litt mye bølger på brygga til øya, men vi fikk lagt oss til og gikk oss en tur:)

Vi hadde pakket med oss litt niste og koste oss bak fjellet i le for vinden:)

Været varierer veldig om dagen…….

Vi møtte sauer på turen, men de ville ikke hilse på oss:p

Så kom regnet…… På bildet under var regnet kommet midtfjords:o Vi løp til båten for å søke ly, men ble ganske så våte da vi ikke rakk helt frem før regndråpene kom og tok oss:p

Vi tok en liten pause i båten mens vi ventet på at regnet skulle gi seg. Da det gjorde det roet vinden seg også og det ble fint å kjøre båt igjen:) Elias som har vært så heldig å få være med en klassekamerat på fjellet i helga tok ferga fra Horten til Moss slik at det passet at vi kjørte og vinket til de. Litt stas å vinke til poden midtfjords:)

Elias på fjelltur, 1100 meter over havet:)

Mandag skal jeg kose meg og plante lyng. Alle sommerblomstene er historie, nå skal høystlyngen få pynte opp igjen;)

Vi har vært i syden

Jepp, mann og jeg har vært på tur. Bare oss to, til sydens varme land:) Og det var grunnen til at uka før vi dro ble så inn i hampen hektisk. For det var mye som skulle ordnes og organiseres. Nå er jeg en person som ikke overlater noe særlig til tilfeldighetene, og når det gjelder ungene mine er jeg nok veldig kontrollfreak…. Så uka vi var borte ble planlagt til hver minste detalj. Vi lagde en oversikt med fargekoder og fordelte oppgaver til besteforeldre og Kim-André. Herregud for en jobb det var å få alt på plass:o Elias og Mats sov hos besteforeldre mens de tre andre sov hjemme med tett oppfølging fra besteforeldre. Kim-André er jo selvdreven med både lappen og bil, men Karina og Sander trengte litt hjelp til å forflytte seg. Den siste natten før vi kom hjem fikk også Elias lov til å sove hjemme, det bor jo tross alt to voksne søsken hjemme:)

Planen under var ganske detaljert, det kom på en bursdag til for Mats og litt småtteri. Men planen funket ganske bra:)

Mats og Elias ble levert til mormor og morfar fredag kveld. Det hadde vært veldig hektisk i dagene før vi dro så jeg hadde ikke begynt å pakke en dritt før fredag etter jobb. Herregud, det var så mye å gjøre:o Etter Mats og Elias var levert og klokka var 21 begynte jeg å pakke til meg selv. Planen var at vi skulle komme oss tidlig i seng for vi skulle dra hjemmefra allerede klokka 0230 på natten, men vi kom oss ikke i seng før klokka var 24…… Det ble altså to timers søvn før vi måtte stå opp igjen:p

Kim-André tok på seg oppdraget med å kjøre oss til flyplassen, da fikk han mulighet til å bli igjen og ta bilder etter vi var levert. Flyet vårt gikk litt etter klokka 06 og vi landet på Mallorca allerede klokka 0945. Og klokka 12 var vi på plass i Alcudia, klare for en hel uke med som og varme:) Vi hadde bestilt leilighet på hotell med all inclusive. Vi hadde leilighet i første etg med direkte utgang til eget basseng og kort vei til fellesbasseng og strand. Gurimalla, så deilig!!! Vi disponerte to solsenger, hadde bassenget som bare vi som bodde i første etg hadde tilgang til og det var bare noen skritt til strandbaren hvor vi kunne hente oss drikke, is og diverse annet som vi ønsket:)

Vi gikk en liten tur på stranda mens vi ventet på lunsjen. Etter lunsj var det bare en ting som gjaldt, nemlig soling:) Som vi gledet oss til denne uka!!!!

Maten på hotellet var god, vi spiste og koste oss til hvert måltid:) Det beste var at hotellet hadde verdens beste sjokolade is og det ble en del is både etter lunsj og middag:o

Vi bodde et lite stykke fra sentrum. En kveld gikk vi inn dit, og det var nok lengre enn vi trodde….. Det ble en god del skritt og nesten en mil til sammen den dagen, men veldig deilig å gå langs med vannkanten innover til sentrum. Da var det jammen godt å komme tilbake til hotellrommet:) Det er slike ting vi gledet oss til å kunne gjøre uten å ta hensyn til unger. Denne turen hadde blitt for lang for slitne små ben;)

Det ble en del av slike bilder på snapper til venner. Jeg er ikke stor fan av selfies:p Men på bildet over ser dere bassenget som hørte til rommet vårt og 6 leiligheter til. Det var skikkelig deilig med et slikt basseng:)

Vi gikk flere små turer langs med strande etter middag. Det var så utrolig deilig temperatur i vannet, minst 25-26 grader! Såååå deilig å gå langs vannkanten:)

Uka gikk veldig fort. Vi koste oss hvert minutt av ferien! Vi visste at ungene hadde det bra, og det gjorde jo at vi voksne kosete oss ekstra. Foreldrene våre har virkelig stått på! De har kjørt hit og dit, de har fulgt opp lekser og aktiviteter, fotballkamper og bursdager. I dag fikk jeg siste rest av rene klær levert på døra:) Og det har virkelig varmet å få så mange positive tilbakemeldinger på at vi dro på tur alene. Både foreldre, søsken, venner og bekjente har virkelig unnet oss denne turen. Jeg har blitt helt rørt over meldinger jeg har fått på turen. At så mange unnet oss denne turen til de grader har nok bidratt til at vi har kost oss så mye som det vi har gjort. For vi har virkelig kost oss!

 

På bildet over ser dere leiligheten vår. Og bildet under viser bassenget. Der var det deilig å avkjøle seg og ta seg en svømmetur. Det var som regel veldig stille og rolig i bassenget:)

Uka gikk fort, men det var deilig å vite at vi skulle hjem til ungene også:) Og for en tur vi har hatt…… Og som vi har kost oss….. Vi er heldige som fikk denne muligheten!!!!! Vi lever lenge på denne turen<3

Elias og Mats fikk selvfølgelig hver sin fotballdrakt, det er jo obligatorisk når man er i syden;)

Vi måtte dra fra Gardemoen med en koffert for lite da vi kom hjem på lørdag, så typisk…… Jeg håper at de finner den….. Jeg skulle gjerne hatt den her hjemme så jeg fikk vasket og ryddet alt på plass. Jeg håper at den kommer mandag……

Søndagen har blitt brukt til å shine huset før en ny uke og hverdagen begynner igjen. Vi har vasket og holdt på, Elias har vært bursdag, vi har stemt og vi har vært i Sverige og bunkret opp med mat og godis. Nå starter tre uker med mye jobbing for min del. Og da jeg er ferdig med de tre ukene er plutselig høstferien her:o

Vill uke

Det merkes godt at sommerferien er over! Denne uken har vært vill….. I tillegg til jobb, lekser og aktiviteter har vi hatt 2 møter. Og så skal det sies at det er en grunn til som har gjort uken enda mer hektisk. Men det kommer jeg tilbake til ved en senere anledning:)

Skolen er godt i gang og jeg syne allerede at det er lenge siden ferie:p Det er fordeler og ulemper med alt, i ferien er det unger fra morgen til sene kvelder. Nå legger ungene seg tidligere, men så er det jammen mye annet som skjer.

Mats trives veldig på sfo og jeg merker at jeg har fått en helt ny hverdag. Nå er sfo så nytt og spennende enda så Mats vil gå der selv om jeg har fri. Det vil si at jeg kan finne på ting uten å se på klokka hele tiden. For når man skal hente en unge på skolen allerede før klokka er 13 så går dagen fort! Nå føler jeg meg veldig mye friere enn jeg gjorde før. Og det er deilig å slippe og planlegge barnepass hver gang jeg er på jobb.

På torsdag kunne jeg unne meg en time med fotpleie som jeg fikk i gavekort til bursdagen min. Det var bare sååååå deilig, men herremin hvor jeg stresset for å bli ferdig med alt jeg skulle gjøre før timen:o Noen ganger altså…… Men da var denne timen ekstra deilig. Ute regnet det og jeg ble pakket inn i pledd og stelt med. Og føttene trengte virkelig en liten “overhaling” nå etter sommeren:) Deilig deilig deilig!!!!!

Nå som høsten sniker seg frem er det tid for litt mer sofatid og da sniker denne hårballen seg opp i sofaen og legger seg helt inntil meg. Det er deilig å kose litt nå som det er mørke kvelder ute:)

God helg alle sammen:)