Cup i plaskregn

Dagene og ukene flyr av sted, høsten er og blir en hektisk tid. Mine dager som hjemmeværende mamma er talte, nå jobber jeg mer enn jeg noen gang har gjort etter jeg fikk barn. Det sier seg selv at det blir travlere enn vanlig da….. Det ser ut som om jeg kommer til å fortsette med 4-5 dagers uker. Det er deilig når lønningen kommer, men slitsomt når ettermiddagene våre er så travle som de er.

Nå må vi ta noen grep her hjemme. Jeg er så lei som det går an å bli når det gjelder middager her i huset. Jeg kommer hjem mellom klokka 1530 og 1600 en gang, og da er det jeg som skal ha lagt middagsplaner og gjennomføre planen. Noen dager er planen helt fraværende….. Det er nok flere som kjenner seg igjen der. Og når vi har treninger som begynner klokka 17 så blir det ikke akkurat tid til så mye middagslaging:p Og middag til kvelden fungerer heller ikke hjemme hos oss. Det ville bare bli og utsette “problemet”. For her flakser folk ut og inn helt frem til det er leggetid.

Nå er ukas middagsplaner klare. Og det føles veldig bra. Vi har tatt hensyn til de dagene jeg kommer sent hjem og har enklere middagsplaner de dagene. Så får vi heller bli flinkere til å utnytte de dagene jeg har fri og kanskje har bedre tid til å lage middager. Det kommer an på når Karina slutter på skolen de dagene jeg har fri. Så må vi bli flinkere til å lage søndagsmiddager, ja de søndagene vi er hjemme da:p

Helgene nå har vært og vil fortsatt være litt travle. Forrige helg var det fotballcup på lørdag og bursdag på søndag. Denne helgen hadde vi lørdagen “fri”. Da måtte vi bare benytte oss av muligheten så gutta dro i svømmehallen, og jeg klippet hekk, kjørte Karina til jobb og foreldre til bussen til Gardermoen og jeg fikk endelig skiftet gardiner og vasket vinduer på de to siste rommene. Herremin, det tar tid å vaske vinduer når man ikke har gjort det siden sommerferien:o Søndagen ble tilbragt i Fredrikstad på cup, i øs pøs regnvær:p Og vipps så var helgen over igjen! 

Lørdagens cup forrige helg var varm og god, rake motsetning til denne søndagens cup. Det er mange cuper på Mats denne høsten. Forrige helg, denne helgen og helgen om to uker. Neste helg var egentlig fri for cup, men så fikk vi melding om at Elias sitt lag er meldt på en cup på søndag…… Men til helgen har vi andre planer også. Elias og pappa skal på Oslo motorshow, vi får se om vi får med oss både motorshow og fotballcup. Jeg og Mats skal møte barnehagevenner og kose oss litt sammen med de:)

Mats hadde en fin bursdag i gymsalen. Det var full fart og vi voksne hadde knapt tid til å hive i oss en pølse:o Mats og jeg byttet en gave og koste oss litt sammen på shopping en dag vi hadde litt tid til overs. Og det har blitt bygget masse fin lego etter bursdagen;)

Og den nye sykkelen har blitt flittig brukt. Det var godt at vi (jeg) kom på at vi kunne kjøpe sykkel i bursdagspresang;)

Endelig fikk jeg klippet hekken, det har liksom blitt mitt høstprosjekt. Hekken er ikke så veldig stor, men den er et villnis der den gror alle veier:p Det er liksom ikke all verden av jobb, hadde man bare fått holde på litt i fred……. Jeg slapp å klippe hekken i regnvær, men hadde det regnet hadde jeg klippet uansett. Man må liksom bare gjøre ting når man har tid!

Vi sto opp klokka 8 søndag morgen for å gjøre oss klare til cup. Motivasjonen var ikke veldig til stede da regnet trommet på taket, det var mørkt og kaldt, grått og trist…. Men vi kom oss på cup og hadde en fin dag i regnværet. Men jammen var vi våte og kalde etter 4 timer ute i regnværet. Da gikk det litt på godvilje tror jeg:) Jeg hadde på meg både superundertøy, to par med ullsokker, dunjakke under regnjakke, skjerf og ullvanter. Men det hjelper liksom ikke så mye når man blir våt……

Vi har forresten fått litt dårlige nyheter når det gjelder eldstemann og hans sykdom. Magesmertene har kommet tilbake og det hadde sin forklaring. En del av tynntarmen har fått innsnevring på grunn av betennelser og må opereres bort=/ Det positive er at grunnen til magesmertene kan (og må) opereres bort, så håper jeg at sykdommen holder seg i ro etter det! Operasjon blir lagt til rette for skolearbeid. Nå er han i full gang med både hjemme eksamen og gruppe eksamen og etter jul er det bachelor oppgave, så det er mulig at romjulen ikke blir helt som jeg hadde sett for meg. Vi får se og gjøre det bese ut av det!

Ha en fin uke og husk: 

Lev mens du gjør det, elsk mens du tør det;)

Travle uker

Første uka etter høstferien er over og den gikk jammen fort. Denne helgen kommer også til å gå fort med både fotballcup og barneselskap på planen. Det er ikke mye tid til å drive dank:p Fotballcupen i morgen starter uforskammet tidlig, men allikevel skal det bli godt med helg og kanskje bittelitt mer tid hjemme. Det har vært mye jobbing på meg i det siste, og det blir mye fremover også. Det var ikke akkurat det jeg så for meg for noen uker siden, at jeg skulle få mer jobb enn jeg egentlig ville ha. Men det er helt greit, det er jo så deilig når lønningen kommer!

I det siste har det blitt 4 dagers uker på meg, og det ser kanskje ut som om det blir det fremover også. Men jeg klager ikke altså! Jeg trives på jobben:) Og når man jobber mer enn det man egentlig har planlagt er det helt innafor å kunne gå å kjøpe seg nye høstgardiner som man ikke klarer å få ut av hodet;) Og så ble det litt “dill” også da, pynteputer, vaser, lys, duker….. Og det ble sååååååå fint altså. Jeg elsker okergult, i fjor bestilte vi oss ny sofa i loftstua og den er okergul. Nå er denne fargen på full fart inn og jeg elsker det!

Denne uka har Mats blitt 7 år:) At det er 7 år siden ble født er litt rart egentlig. Jeg synes at vi har hatt han såååå mye lenger! Selve dagen ble ganske stille og rolig. Mats fikk bestemme middag og det ble mækkermiddag på oss den dagen. Mats var egentlig ganske “grumpy” denne dagen, så det ble så som så med tålmodigheten utover dagen. Men vi koste oss mellom lekser at de vanlige rutinene vi har på en hverdag. Søndag hadde vi familieselskap og søndag som kommer skal Mats feire dagen sin sammen med klassen sin i gymsalen på skolen. Det blir gøy!!!

I år ble det sykkel i bursdagspresang, det trengte Mats nå. Den er nok ørlittegrann stor, men til våren passer den nok perfekt:) Mats fikk også både fotballsko og leggskinner og det var også noe som falt veldig i smak og det trengte han også. Veldig deilig å få ting han trenger:) Lego og noen klær ble det også, mye fint i presanger i år:)

Til mandag har jeg fri, da håper jeg på oppholdsvær så jeg kan fortsette med vindusvasken. Hvis ikke er det “hundre” andre ting jeg skulle ha gjort. Jeg får se om jeg får ånden over meg mellom slagene i helgen, det hadde vært fint med litt pågangsmot servert;)

God helg:)

Snart hverdag igjen

Plutselig var høstferien over, bare helgen igjen før hverdagen starter ordentlig igjen. En ferieuke går fort! Vi koste oss på et lite mini cruise til Kiel forrige helg. Vi dro på lørdag og kom tilbake på mandag. Litt fint å kunne finne på noe i høstferien. Litt dumt å dra med en gang ferien startet og komme hjem allerede på mandag, men slik blir det når man ikke har så mange fridager igjen. Jeg tok meg fri på mandag og hadde også fri tirsdag, men mannen i huset synes at han bare kunne ta seg fri en dag. Slik ble det og vi koste oss på tur!

Vi seilte ut fra Oslo i ganske fint vær, lite vind og lettskyet. Nå som det er høstferie er det ganske mye å finne på for de yngste om bord i båten. Vi tok det veldig med ro og koste oss sammen og tittet litt rundt. Gutta gikk og badet mens jeg slappet av på lugaren, deilig å bare roe helt ned! Vi hadde en ganske liten lugar, men helt grei å sove på. 

På veien til Kiel fant vi ut at kjøpesenteret der var stengt på søndager, det var en strek i regningen for min del:p Gutta synes det var helt greit, hihi. Vi valgte å bli på båten da den lå til kai, gutta gikk og badet igjen og jeg koste meg med litt mer egentid. Nå har det gått i ett i det siste, så det var deilig å kule’n på lugaren. Mobil og noe godteri, og jeg koste meg max. Hehe, jeg har ikke så store krav;)

Vi fikk akkurat med oss at vi kjørte under Storebæltsbroen før vi skulle se på showet om bord i båten på vei hjem. På veien nedover sov vi nok søtt da vi kjørte under broen. Men på vei hjem fikk vi det med oss:) Vi var på show både på veien nedover og på veien hjemover. Veldig hyggelig med “drinker” til både store og små;) Mats likte drinken veldig godt som dere ser på det nederste bildet fra showet:)

Mandag våknet vi opp til skikkelig drittvær. Jeg våknet på natten av at vi hadde begynt å gynge litt. Ikke noe problem, egentlig bare deilig:) Vi spiste frokost og så var turen allerede over. En slik tur går alt for fort!

Nå har vi vært mye på tur siden sommeren. Men nå får vi roe oss litt hjemme så vi får gjort litt, vi har vel hundre ting vi skulle gjort:p Det skal bli godt å få en pause i å pakke, jeg synes ikke jeg har gjort annet i det siste:o Neste tur vi skal på håper jeg blir til Gøteborg før jul, det har jeg veldig lyst til! Men før det skal vi feire to bursdager. Mats er først ut, nå begynner vi dette halvåret hvor vi skal feire 7 bursdager og jul. Det er hektiske tider:p

Søndag begynner vi sesongen med familiebursdag for Mats. Han har bursdag på onsdag. Neste helg blir det barnebursdag på søndag, lørdag er det fotballcup. Innimellom alt det som skjer må jeg se og få byttet ut sommergardinene og så skulle jeg ryddet i skuffer og skap…… Kjedelig jobb, men så deilig å få gjort. Vi har fått unna ryddejobben i boden, det ble jammen mye som skulle på dynga:o Så nå kan vi bare tømme båten og fylle opp boden igjen:p 

Nå skal båten snart på land, litt trist at sesongen er over, men det er så mye som skjer fremover så vi hadde uansett ikke fått brukt den. Jeg jobber ganske mye fremover også. Jeg trodde det kom til å roe seg nå, men det ser ut som om det blir minimum 3 dagers uker, noen ganger blir det nok mer enn det også. Deilig med litt mer stabil inntekt tilnærmet det jeg har ønsket meg, men jeg merker at jeg ikke får gjort så mye på dagtid lengre. Men med litt ekstra innsats så går det også;)

Hei og hopp, nå får jeg kjøre en melkerute og hente og levere ungdom som har vært på fest;)