Hva er det som banker?

Det startet en vanlig kveld i stua. Ungene var i seng og huset roet seg for kvelden. Mannen og jeg sitter i stua, tv’n er på og det er stille og rolig i huset. Så, plutselig hører vi bankbankbank, noen som banker i veggen et sted….. Jøss, hva var det spør vi hverandre? Vi hørte det så tydelig, begge to. Kan det ha vært noen kamerater av Sander som tullet? Nei, det virket helt stille igjen….. Mannen går ut og lyser litt rundt, men det er ingenting å se. Vi tenker at dette ikke var noe. Det kan jo ha vært en fugl, eller et annet dyr. 

Vi tenker ikke mer over det, før det samme skjer igjen. Bankbankbankbank! Også denne gangen satt vi i stua. Herregud, hva var det? Men så var alt stille igjen og vi klarte ikke å høre helt hvor lyden kom ifra. Men vi hørte lyden veldig tydelig. Litt hissig lyd, kjappe bank. 8-9 bank etter hverandre. Dagen etter hadde jeg fri og jeg gikk ut og tittet litt rundt huset. Kan det ha vært en fugl som hakket? Men det var ingenting å se…..

Så var det noen dager hvor vi ikke hørte noe. Helt frem til en kveld mannen var på vei opp trappa. Bankbankbank, der var lyden igjen. Mannen løper ned trappa og ut vaskeromsdøra. Men ingenting var å se. Og nå mente han at lyden kom fra annen etg. Men utenifra…… Akkurat som om noen banket på veggen utenifra….. Men der er det jo ikke noe gulv:o Nå begynte dette å bli skikkelig ekkelt!

Så kom en søndag formiddag. Mannen var på vei opp trappa til lofts etg og jeg lå i senga som er ved siden av trappa i hovedetg. Da han nesten er oppe kommer lyden igjen. Bankbankbank, skikkelig hissig banking. Jeg hørte det veldig godt jeg også. Men vi klarte liksom ikke å høre hvor lyden kom ifra. På kvelden sitter vi og ser på Åndenes makt. Vi må nesten ringe de sier mannen. Hehe, det her var jo skikkelig rart. Jeg sier at dette kom til å bli skikkelig dumt om dette skjedde da Elias kom hjem fra skolen til tomt hus. Nei dette måtte vi finne ut av!

Så skjer det igjen. Samme kveld går jeg opp for å finne frem klær til de to minste. Jeg finner frem klær, går innom boden for å finne frem bokbind som jeg skal ta med meg ned samtidig. Så skrur jeg ned lyset og skal bare ta sekken til Mats før jeg skal gå ned. BANKBANKBANK!! Herregud som jeg skvatt!!! Livredd går jeg ned og mannen ser at jeg er helt skjelven. Han holdt på med å tømme oppvaskmaskinen og hørte ikke bankingen. Nå var jeg redd, dette var ikke noe hyggelig. Det var akkurat som om lyden kom fra veggen utenifra eller fra veggen bak boden! Grøss! Jeg tror aldri jeg har blitt så skremt!

Vi gikk opp sammen og tittet. Nå måtte vi bare finne ut av det! Begge to var ganske skeptiske. Vi tittet rundt. Inni boden dro vi frem ting. Kunne det være noen gamle leker vi har tatt vare på som hadde batteri i seg? Kanskje batteriet var i ferd med å bli helt tomt og ga noen lyder? Nei, vi fant ingenting. Vi sto lenge og tittet og lyttet, men ingen lyd…… Mannen skulle gå ned for å hente lommelykt for å lyse inne i kriker og kroker i boden og da vi skal gå ned skrur vi av det ene lyset i loftstua. BANKBANKBANK!! Gud som jeg skvetter! Faen, det er høytaleren kommer det fra mannen min. Hæ, høytaleren? Ja, det er antagelig en forstyrrelse i høytaleren og det gir en slags bankelyd! Dere vet når det blir forstyrrelser fra mobiltelefoner og det kommer en slags rar lyd? Det var ikke i nærheten av en slik lyd, men dette kom fra en forstyrrelse, antagelig fra dimmerne i lysene i loftstua. 

Jeg ble så lettet over at vi fant ut av hva dette var! Vi sa hele tiden at dette måtte ha en naturlig forklaring, men så var det denne lille tvilen da…… Tror dere på det overnaturlige? Det gjør jeg! Jeg mener at det finnes mer mellom himmel og jord enn vi klarer å se. Da jeg var lita bodde vi i en leilighet og der skjedde det visst ting. Rare ting. Og en gang da jeg var større skjedde det en hendelse utenfor huset der vi bodde. Dette var det pappa som så, og han er en skikkelig skeptiker til slike ting. Denne episoden har jeg aldri klart å få ut av hodet. Jeg skjønner ikke hvordan dette kunne skje og hva meningen med det var, og denne tingen hadde ingen naturlig forklaring!

Jeg er glad vi fant ut av denne bankingen. Men disse episodene satte en støkk i meg. Heldigvis skjedde dette ikke når jeg var alene hjemme:)

Plutselig var julehandelen i gang

Etter en superhektisk uke gledet jeg meg veldig til en fridag på fredag. Uken som gikk bød på arbeidsdager litt utenom det vanlige og tirsdag begynte jeg på jobb klokka 0600, altså jeg måtte opp 0450:o Jeg har hatt litt uvanlige dager på jobb i det siste, og denne uka føk av sted. Da var det godt at fredag var fridag og jeg og ungene skulle være hjemme siden det var planleggingsdag på skolen. Planen var å sove lenge, spise en rolig frokost og dra for å klippe Sander og Elias.

Siden jeg har stått på litt ekstra i det siste på jobben fikk jeg disse nydelige blomstene:) Herregud jeg ble så overrasket:O

 

Dagen ble ikke akkurat slik:p Torsdag tikket det inn en melding fra Cubus. -40% på alle klær fra klokka 08-10. Og når man har sett masse man har lyst på og det er julegaver som skal handles før jul så var det jo greit å ta turen siden jeg allikevel hadde fri…… Så der røk den rolige morgenen……. Jeg dro på Cubus torsdag kveld og sonderte terrenget litt. Og da en hyggelig dame sa at jeg veldig gjerne kunne henga av klær til dagen etter var jeg ikke sen om å takke ja:) Jeg plukket frem det jeg hadde tenkt på og tuslet veldig fornøyd ut av butikken.

Så glad var jeg for at jeg hadde fått henge av det jeg ville ha at jeg glemte helt hvorfor jeg egentlig hadde dratt på senteret:p For jeg skulle jo handle farsdagspresanger….. Det kom jeg på etter jeg satt meg ut i bilen og det var 10 minutter til senteret stengte. Herregud, hvor surrete kan man bli? Jeg fortet meg inn igjen og siden jeg hadde en plan på hva jeg skulle ha så rakk jeg akkurat å kjøpe det jeg skulle. Noen ganger lønner det seg å ha en plan!

Jeg var veldig fornøyd med det jeg hadde fått hengt av på Cubus, men jeg tenkte på alt det fine som er i butikken nå og fant ut masse mer jeg kunne se etter…… En ny kosebukse til meg hadde vært fint, en litt mer baggy bukse til de to minste gutta, flere julegaver…… Ja her var mulighetene mange. Klokka ringte til vanlig tid på fredag, og jeg kjørte så jeg rakk å være på plass til Cubus åpnet. Flink jente, eller?

Klokka var ikke mer enn 0845 da jeg kjørte inn i garasjen hjemme igjen. Ikke verst! Det var ikke så veldig mange mennesker på Cubus, så det gikk fort og greit. Jeg fant mer enn det jeg kanskje burde, men var veldig fornøyd med kjøpet. Og plutselig var jeg i gang med julegavene også:) Mats kom ned fra rommet sitt da jeg kom hjem og vi slappet av litt før det var tid for frokost. Resten av dagen gikk i ett. Elias og Sander klippet seg og siden Mats også hadde så veldig lyst til å klippe seg så spurte jeg om frisøren hadde tid til å klippe han også. Og det hadde hun. Mats var rimelig fornøyd:)

Etter klipping dro vi ned på et senter i byen og vi skulle jakte litt på treningstøy til Sander. Så måtte vi bytte en bukse, finne et båtblad til pappaen i huset og jeg dumpet over enda flere julegaver:) Til slutt måtte vi innom Obs for å finne trenignsbukser til Sander. Å dra på Obs en fredag er drepen! Såååå mye folk, sludd i lufta og jeg og ungene lengtet hjem! Vi kom alt for sent hjem og rakk ikke så mye mer før det plutselig var middag og jeg måtte ut å handle ukeshandelen og jaggu kom jeg ikke på at jeg hadde glemt å kjøpe bukser til Sander:o Han har visst fått i seg noe gro-pulver i det siste tror jeg:o Når ble han så lang? Han har gått fra største barnestørrelse til M og L o i klær:p Mat og bukser ble kjøpt inn og plutselig var “fridagen” min over!

Helgen har gått fort. Baking på lørdag med vond nakke og hodepine og mer baking og bursdagfeiring på søndag. Jeg har tatt noen bilder til julekort innimellom slagene også:) Sander har bursdag på mandag og feiringen har vi tatt i helgen. Tenk at han blir 15 år…… Tiden flyr! Vi feiret litt farsdag også samtidig med bursdagen til Sander. Ungene har en fantastisk pappa, han er så snill og god. Står på fra morgen til kveld, hjelper der han kan, hva skulle jeg gjort uten han?

Disse to bildene jeg tok med nisseluer synes jeg er fine! Mats som er alvorlig, tenkende….. Jeg synes ofte at alvorlige bilder er like fine som de bildene med smil! Og bildet under av Elias og Mats elsker jeg!

Hurra for Sander som blir 15 år:)

 

Neste helg tror jeg faktisk står helt åpen. Jeg håper i alle fall det! Nå trenger jeg en liten pause tror jeg….. Det blir nok ikke sofasitting hele helgen, det nærmer seg jo jul med stormskritt. Jeg har nesten bare ungene våre igjen å kjøpe julegaver til, hvor deilig er ikke det? Men vi må en tur til Sverige for å handle inn litt til jul, og så skulle jeg vasket litt……. Jeg kommer nok til å fylle helgen med et eller annet tenker jeg;)

Uka som kommer skal Sander hospitere på videregående, det blir spennende. Jeg er ganske sikker på at han ikke ender opp der han skal hospitere i morgen, men spennende allikevel! På tirsdag begynner klassen til Mats med svømming, det blir veldig gøy og spennende det også! Elias, Mats og pappa har vært i svømmehallen noen lørdager nå for å øve på å svømme og på lørdag svømte Mats masse uten armringer:) Veldig stas!

Kvelden avsluttet vi slik som på bildet over her:) Sofakos og Farmen, det er deilig det!

Til uka skal jeg fortelle dere om en skummel opplevelse. Vi lurte nemlig på om vi hadde fått besøk av noen vi ikke kunne se…… Stay tuned;)

Skremt av meg selv

Da var det kanskje på tide å titte innom her igjen….. Det har vært to veldig hektiske uker med mye jobbing. Noen ganger både dag og kveld. Da blir det ikke så veldig mye tid til overs. Og jeg har innfunnet meg med at det antagelig blir hektisk helt frem til vi kommer til 1. juledag. Hehe, nå er snart julestria i gang;) Jeg har tyvstartet på julerengjøringen og har kommet litt i gang. Jeg håper nok en gang å få mest mulig gjort før desember, så det er tid til kos da.

Jeg har begynt å tenke litt på jula og juleforberedelser. Vi vet ikke når eldstemann skal operere, og jeg satser på en rolig romjul. Jeg kommer ikke til å be inn gjester i romjulen før vi vet mer. En ting jeg har bestemt meg for er at i år dropper jeg pakkekalendere til ungene. Det blir rart…… Eldstemann fikk en brodert kalender sin første jul og etter det har jeg alltid pakket inn julekalendere til ungene. Ett år lagde jeg pakkekalender til mamma og pappa også. Men i år må jeg melde pass! Ikke bare er ungene store og det er vanskelig å kjøpe inn småting, men tiden strekker nok ikke til heller. Det tar mye tid å går rundt i butikker for å kjøpe også. De får nok veldig seg en kalender fra butikken. Og jeg vet at dette er nok verst for meg. Jeg er så bundet opp til tradisjoner….. Menmen, alt til sin tid!

Ukene går så fort og det er jaggu ikke så mye igjen av dette året:o De to ukene vi har lagt bak oss nå har vært veldig hektiske. Noen ganger blir jeg litt redd av meg selv. Jeg holder på fra morgen til kveld og det blir ikke så mye søvn. På onsdag jobbet jeg kveld og var ikke hjemme fra jobb før klokka 2230 og da måtte jeg få i gang en vaskemaskin og dermed ble det sent før jeg la meg. Klokka ble vel 01…… Og klokka 07 var jeg oppe igjen og begynte å ta av sengetøy og rakk å få vasket en maskin med tøy før jeg kjørte Karina på skolen og dro på jobb. Resten av dagen gikk i ett med rengjøring etter jobb, trening på Mats, lekser og handling. Kvelden i går etter jeg satt meg ned husker jeg ikke så mye av:p Når man holder på slik over lang tid så blir man sliten, og kanskje litt muggen;)

Forrige helg ble hektisk men fin. Elias og pappa dro på motorshow på lørdag og søndag var det cup på Elias. Jeg fikk gjort litt her hjemme på lørdag og søndag var Mats og jeg på Leos Lekeland sammen med barnehagevenner. Vi koste oss veldig, både Mats og jeg. Det er alltid hyggelig å skravle litt med andre voksne:)

På tirsdag feiret vi Halloween. Elias gikk sammen med en kamerat og jeg og Mats gikk sammen venner fra klassen hans. Det var litt skummelt for Mats i begynnelsen, men etter hvert ble det veldig gøy. Det var en fornøyd kar som fikk bøtta si full av godteri:) Jeg er ikke akkurat veldig entusiastisk i forhold til Halloween, men det er greit med en liten gåtur sammen med andre.

Nå er det endelig fredag og helg igjen. Jeg skulle ønske jeg kunne si at jeg skulle sove leeeenge i morgen, men vi må nok stå opp før klokka 07 for å dra på cup…… Juhuu liksom…… Det blir nok gøy, men jeg hadde foretrukket at cupen begynte litt senere:P

Det er så mange fine soloppganger og solnedganger om dagen! Soloppgangen rett under stoppet jeg og tok bilde av på vei til jobb en morgen. Jeg skulle ønske at jeg kunne stoppet og tatt flere bilder!

GOD HELG!!!