Julefred

Det ble en hektisk sluttspurt til jul og nå var det helt greit at det endelig ble julaften og vi liksom kom i gang med selveste julekosen. Selv om julaften også er en hektisk dag og vi har barn i en utfordrende alder, så ble julaften en fin kveld. Dagen kan jeg ikke skryte så mye av, men kvelden med gjester, god mat, gaver og nissebesøk ble hyggelig. 

Uka før jul ble også hektisk, men vi kom oss i mål til slutt. Det er alltid masse som dukker opp i siste liten. Vi fikk unna julebesøk, siste julehandel og juletrepynting. Vi fikk ikke pyntet juletreet før lille julaften, men det var helt greit. Lille julaften var jo på lørdag og da hadde jeg fri. Så deilig å ha hele dagen til å få gjort alt ferdig. Vi pleier alltid å lage hjemmelaget rekesalat, riskrem og jordbærsaus på lille julaften. I år ville jeg også på kirkegården for å tenne et lys. Ett år siden livet tok en uventet vending….. 

Vi koste oss lille julaften, uten å stresse! Så deilig:) Lille julaften kveld er det film, Hjelp det er juleferie, og juletallerken. Da er vi liksom i mål, bortsett fra noe småtterier vi alltid blir litt overrasket over at tar så lang tid, hehe. Så det ble sen kveld i år også…… Julaften er det julefrokost, den er det ikke mye annet som slår! Vi ser på Tre nøtter til askepott og så blir det full fart igjen resten av dagen.

Julaften går alltid så fort, slik er det når man har gjester. Mat skal lages, bord skal dekkes, duk skal strykes……. Men vi kommer alltid i mål:) Og det er koselig med besøk på slike dager! Mat ble spist, nissen kom, gaver ble åpnet og det ble en aldri så liten ryddejobb helt på tampen av dagen. Det var to slitne foreldre som dumpet ned i sofaen på kvelden. 

I år orket jeg ikke å ta opp kampen for å få tatt bilder av alle ungene sammen….. Det ble de to minste, så fikk det bli med det! Jeg synes at det er så koselig med bilder av de sammen, men slik ble det i år. Kanskje det byr seg en passende anledning senere i jula:)

1. juledag er alltid satt av til kos og avslapping. Da skal det mye til for å få meg ut av huset! Jeg har ikke gjort annet enn å komme meg ajour på vaskerommet. Jeg har sett på tegnefilmer som vi tok opp på julaften og spist rester fra i går. Snart skal vi se på Hjemme alene og kose oss. En deilig dag! Endelig kom julefreden til oss også<3

Tirsdag er det jobb igjen på meg. Greit å få med seg røde dager:) Jeg jobber onsdag også, men så har jeg fri frem til 1. nyttårsdag og da jobber jeg hele uka igjen….. Plutselig er det hverdag, så dagene nå skal nytes:)

Fortsatt god jul<3

Snart jul

Nå er det snart jul, og godt er det! Desember er travel, hvordan unngår man det? Jeg klarer iallfall ikke å unngå at desember blir travel, uansett hvor tidlig jeg starter. Desember har vært preget av mye jobbing, lite søvn, innkjøp til jul og kos innimellom. Dette er første gang jeg jobber fast dagtid nesten hver dag før jul. Tidligere har jeg jobbet mindre og jobbet turnus. Når man ikke firer på kravene så blir det mye å gjøre før jul. Jeg har vel vært en snartur innom og snust litt på den berømte veggen, men nå er vi snart klare til jul og jeg gleder meg som et barn til romjul. Jeg skal bare jobbe to dager i romjulen og det skal bli såååå deilig med noen rolige dager hjemme. Det beste med julen er tiden man har sammen med familien!

Jeg som er et sovedyr trenger mer søvn enn 61/2 timers søvn på natten…….

Julebaksten er i boks, nå er det bare kosen igjen:) Gule bomber er kanskje favoritten min;)

Helgen som var dro vi til Gøteborg. Det har jeg gledet meg veldig til. En helg borte, bare kos og avslapping, det trengte jeg nå! Vi dro av sted i kaldt vær og kjøreforholdene var litt varierende. Men turen nedover gikk helt fint. Vi stoppet i Uddevalla og shoppet litt og gikk en liten tur innom systembolaget før vi kjørte videre. Så deilig og bare titte litt rundt uten å tenke julegaver. Men jeg shoppet ikke noe særlig, bare litt til ungene, det har lett for å bli litt til de:)

Da vi kom frem til Gøteborg slappet vi litt av på hotellrommet og tittet litt på utsikten. Vi bodde på Gothia Towers og bodde i 21 etg. Vi hadde god utsikt til Liseberg. Vi kledde godt på oss før vi gikk ut da det ble mørkt og var klare for litt ekstra julestemning på Liseberg. Vi tok pariserhjulet og tittet litt rundt. Men fy så mange mennesker!! Vi gikk og stampet borti folk hele tiden. Det var kø over alt, vi fikk ikke kjøpt oss kakao en gang:p Dette var første og siste gang vi drar på Liseberg en lørdag i desember. Om vi drar en gang til skal det bli på en fredag, da er det ikke så fullt der. I fjor var vi der på fredag og det var helt greit. I år….. tja…… Vi koste oss jo, men det var alt for mange mennesker inne på Liseberg!

Søndag sto vi opp og koste oss med frokost med utsikt. Vi spiste frokost i toppetg og det var ikke noe å si på utsikten. Vi slappet litt av og tittet litt rundt på hotellet før vi satte kursen hjemover igjen. Vi stoppet på grensa og handlet og spiste før vi dro hjem og så på håndballkamp. En veldig hyggelig og avslappende helg:)

Nå er det bare to dager til på jobb før det er jul. Jeg har bare småtterier igjen før vi er klare. Noen julegaver må pakkes inn, et julebesøk og pynting av juletreet. Bare hyggelige ting. Julen skal nytes med late morgener med god frokost og god tid. Vi skal se julefilmer, spille brettspill, spise snop og forhåpentligvis gå noen turer. Jeg er så klar:)

Så fryktelig vondt

To uker igjen til jul, er dere i rute? Jeg tror jeg er det, jeg jobber jevnt og trutt mot julen. Men dagene går så fort! Det er mye som skjer på ettermiddagene, og når det er jobb hver dag så sier det seg selv at man får ikke gjort så mye hver dag. Mandag tok vi med oss Mats i en lekebutikk for å få noen julegavetips. Det er så vanskelig med gutter synes jeg! Men vi fikk tips så det holdt og nå er julegaver til minstemann i boks:)

Søndag var vi forresten på julegateåpning:) Byen har blitt så fin med julebelysning og så har det blitt ordnet en fin skøytebane midt i byen. Den må vi teste ut en dag i julen!

Resten av uka gikk på et blunk. Med juleavslutning, støttekontakt og litt julegaveshopping så gikk dagene fort. Slutten av uka var ikke noe særlig god for min del. Onsdag kveld begynte jeg å merke at det gjorde litt vondt nedover mot den ene lungen min. Natt til torsdag sov jeg dårlig og torsdag var en lang dag på jobb. Timene sneglet seg av sted. Jeg var stup trøtt etter dårlig søvn og det gjorde mer og mer vondt. Men livet med barn er brutalt, man må liksom bare gjennomføre dagen. Sander skulle kjøres til trafikalt grunnkurs da jeg var ferdig på jobb, unger skulle hentes og middag måtte lages. Jeg var seriøst helt på gråten da mannen kom hjem fra jobb. Det gjorde så fryktelig vondt! Jeg fikk en liten timeout på sofaen mens han fullførte middagen og da var livet litt greit igjen.

Det var nok i forberedelsene til juleavslutningen jeg klarte å strekke en muskel. Jeg tror det må ha skjedd da jeg bar stoler, men jeg vet ikke sikkert hva som har skjedd……

Storebror har forresten startet sin behandling. Det er nok ikke behandling mot innsnevringene som jeg først trodde, men for betennelser i tarmen. Hva som skjer videre med innsnevringene vet jeg ikke, slik blir det når ikke mamma er med og snakker med legen:p

Natt til fredag var ikke noe god. Det gjorde vondt hver gang jeg beveget nakken, og den beveger man ofte….. Jeg våknet hver gang jeg snudde meg og da jeg sto opp forsto jeg at jeg måtte ta turen innom legen før jobb. Nå var jeg i grunn ganske redd. For det er ikke noe særlig når det kjennes ut som om noe pirker borti lungen når man beveger nakken….. Jeg fikk unger av sted til skolen og dro til legen. Jeg var ganske sikker på at dette var muskulært, men når det gjør så vondt blir man litt usikker.

Legen min var enig at dette er muskulært. Jeg fikk en smertestillende sprøyte i skinka og en resept på smertestillende før jeg dro videre på jobb. Jeg skulle gjerne vært hjemme, men med den type jobb jeg har så er ikke det så lett….. Men resten av dagen på jobb gikk veldig greit. Jeg var overrasket over hvor lite trøtt jeg var, og sprøyta jeg fikk gjorde nok sitt til at dagen ble ganske grei:) Resten av dagen gikk i ett med henting av unger og ut for å handle julegaver sammen med mamma etter middag. Men da jeg kom hjem merket jeg at det var greit at dagen var over. Feberen kom sigende og jeg var virkelig ikke i form. Men hva hjelper det når man har bestemt at lørdagen skulle bruket til pepperkakebaking og deigen måtte lages dagen før…… Det var bare å gjøre det og komme seg i seng.

Lørdagen kom bunnen, smertene var til stede så og si hele tiden. For tredje dag på rad tok jeg både paracet og ibux, det skjer ikke ofte. Jeg tar ikke smertestillende piller med mindre det er helt nødvendig, og smerteterskelen min er i grunnen ganske høy. Mannen dro ut og hentet morfinpreparatet jeg fikk resept på, for dette orket jeg ikke mye mer av……

Men sta som jeg er, de sterke pillene ble liggende og jeg klarte meg gjennom dagen. Vi bakte pepperkaker og sjokoladeboller, og jeg klarte til og med å kose meg. Pepperkakebaking er en tradisjon hvor vi koser oss sammen. Veldig synd at disse smertene kom akkurat denne helgen, men jeg er glad de ikke kom en uke senere. For neste helg skal vi til Gøteborg:) Lørdag kveld var så som så! Det gjorde så vondt bak på ryggen at jeg ikke klarte å lene meg tilbake i sofaen. Dum og sta som jeg er så lot jeg de smertestillende pillene ligge urørt. Man blir jo litt skeptisk når man leser gjennom bivirkningene også da…… Jeg tror legen min mente at jeg skulle ta smertestillende så jeg var tilnærmet smertefri, men slik fingerer det ikke oppi hodet mitt:p Jeg er litt merkelig skrudd sammen……

Søndag klarte jeg meg helt uten piller, så det går fremover! Vi har bakt oreokuler og gule bomber, laget is og Mats og jeg har laget snømenn. Så det har vært en fin dag. Mannen har gjort alt jeg pleier å gjøre og som jeg ikke får gjort når jeg holder på med juleforberedelser. Så han har vært veldig opptatt i dag han også, hehe. Snø gjør det også igjen:) Snøen som kom forrige uke ble borte igjen, så får vi se hvor mye snø vi får nå og hvor lenge den får ligge….

Mandag er det juleavslutning igjen, tirsdag skal jeg være støttekontakt, onsdag skal vi bake ferdig det vi skal bake her hjemme. Torsdag skal jeg på julebord og fredag skal jeg til mamma å lage krumkaker. Og til lørdag drar vi til Gøteborg. Er det rart ukene flyr? Men uka starter med fri i morgen for min del. Jeg skal ut å titte litt i butikker og kose meg litt før jeg drar hjem og lager hjemmelagede karameller før det er henting av barn og middagslaging. Litt julekos på en mandag skal bli deilig:)

En fin uke til dere:)

Operasjonen er avlyst!

Plutselig var desember her og nå går det så fort mot jul. Dagene og ukene har flydd av sted. Jeg har jobbet mye, kanskje litt for mye. Men slik er det nå og slik kommer det til å fortsette. På nyåret kommer jeg til å jobbe fast 4 og 5 dager i uka med fri annenhver mandag. Jeg skal ikke klage på at jeg jobber for mye, for pengene kommer jo godt med når lønningen kommer. Og jeg er heldig som har endt opp der jeg er nå og får jobbe såpass mye:)

De siste ukene har vært veldig hektiske. Jeg har julevasket i huset og holdt på her hjemme. Jeg synes ikke jeg får tid til så mye mer enn å ordne med unger etter arbeidstid. Lekser og aktiviteter tar sin tid! Mannen og jeg avløser hverandre med å ta lekser, aktiviteter og kjøring til og fra. Det er godt vi er to som hjelper hverandre. Nå er jeg så og si ferdig med julevasken. Og det er så deilig! Det er mange som hever litt på brynene når jeg sier at jeg driver med julevask. Jeg kunne vasket en annen tid på året, men så er det slik at jeg synes at det er så deilig å nyte selve julen og vite at julevasken er tatt. Og så er det vel en tradisjon jeg har tatt med hjemmefra. Og tro meg, det har noe for seg å vaske inne i skap, bak møbler og noen vegger og tak. For jeg bli nesten litt skremt over hvor mye støv som samler seg der jeg ikke vasker til vanlig. For nei, jeg har ikke tid i hverdagen til å vaske så veldig grundig. Her går det fort og effektivt. Men nå er det skinnene rent i skuffer og skap, fra gulv til tak. Jeg har bare et bittelite vaskeprosjekt igjen og det tas i morgen, søndag:)

Jeg har stått for mye av julevasken i år. Mannen fikk en skikkelig kink i ryggen forrige helg, da hadde han satt av helgen til å ta det han skulle ta. Så typisk:p Men denne kinken var ikke til å spøke med, den tok både nattesøvn og tålmodighet…… Nå i helgen først har han blitt nogen lunde oppegående igjen og han har tatt sin del av julevask i dag. De største ungene tar sitt eget rom, de to minste sitt rom tok jeg for en stund siden. Kjøkkenet tar vi bare litt overfladisk i år siden det skal byttes på nyåret. Vi har begynt å prøvetegne kjøkken fra Ikea, men jeg må få litt inspirasjon før vi gjør noe mer. Jeg håper at mann og jeg kan få barnevakt en ettermiddag eller lørdag på nyåret hvor vi kan dra ut og titte litt. 

Julegaveshoppingen er nesten i boks. Jeg (eller vi) har igjen våre barn, og de begynner å falle på plass de også. Til uka begynner jeg med julebaksten, siste sjarmøretappe før julen. Neste helg er det pepperkakebaking, det trenger vi en hel dag til. Siden jeg jobber mye og vi skal bort siste helg før jul så blir det ettermiddagene jeg må ta av til baking. Det er litt mindre trening på ungene til uka og det hjelper veldig når man skal holde på litt. Mannen må ut og farte litt til uka, så da må jeg holde fortet i gang her hjemme alene. Og så går det bort et par kvelder til juleavslutninger…… Ikke rart dagene flyr fort før jul…..

Vi har fått to snøfall i det siste. Det første kom og gikk i løpet av ett døgn. Men nå har snøen fått ligge i noen dager. Og jeg blir så glad av snø!! Jeg håper vi får en hvit jul i år. Det hadde vært såååå deilig å gå ut og ake med ungene i romjulen! Det var sur nordavind en av dagene jeg var ute med ungene etter middag. Bare litt kaldt:p

Forrige helg skulle jeg lage årskalender og årets julekort. Erfaring fra tidligere år er at det tar tid! Jeg hadde bestemt meg for at jeg skulle gå bort fra denne tradisjonen jeg har med å lage tre forskjellige utgaver av julekortene. I år skulle jeg lage bare en utgave, toppen to! Det ble tre…… Og kalenderen skulle jeg lage i full fart, den tok tre timer å lage….. Jeg laget den på lørdag kveld og var nesten i mål halv tolv. Plutselig får jeg opp “fotoknudsen svarer ikke” og poff så forsvant hele kalenderen. Jeg hadde bare litt finpuss igjen, og den bare forsvant:o Jeg hadde helt glemt å lagre prosjektet underveis og da måtte jeg bare starte forfra igjen. Jeg visste ikke om jeg skulle le eller gråte, men fant ut at det bare var å starte forfra og håpe at det gikk fortere andre gang. Jeg var ferdig halv tre på natten……. Jeg måtte få julekortene og kalenderen ferdig før jeg la meg for å få med meg tilbudet som var i ferd med å renne ut:o

Jeg gleder meg veldig til litt rolige juledager. Jeg har fri første juledag og torsdag og fredag i romjulen. Det skal bli veldig deilig. For jeg har vært veldig sliten de siste dagene. Det er hektisk å være fembarnsmamma…… I dag har tårene sittet løst, om det er fordi jeg har vært veldig sliten eller om det er fordi denne tiden minner meg veldig om hva som var i ferd med å skje for ett år siden vet jeg ikke helt…… Det ble en veldig spesiell jul i fjor, og jeg klarer ikke helt å slippe den opplevelsen! Det er veldig rart å tenke på hvor jeg var i fjor og hvor jeg er i år. Tenk om jeg må oppleve noe slikt igjen……. Det tenker jeg mye på nå om dagen. Det er nok fordi vi er i denne årstiden, jeg er nok litt redd for å miste igjen……

En skikkelig gladnyhet er at operasjonen som eldstemann skulle gjennom i romjulen er byttet ut med behandling. Hurra for det!!!!! Jeg så ikke veldig lyst på at han skulle ligge på sykehuset i romjulen, og nå slipper vi det. Grunnen til at operasjonen er avlyst er ikke så oppløftende. Det er visst ikke barer ett trangt parti i tynntarmen, men to…… Og da ville legen heller prøve en intravenøs behandling først. For det hadde blitt mye tarm de måtte fjerne, og de to områdene var ikke i nærheten av hverandre. Så da måtte de ha fjernet tarm på to steder. Jeg krysser fingrene for at behandlingen hjelper! Første behandling er til uka, og den tar flere timer. Jeg er litt spent….. Men veldig glad vi slipper sykehusbesøk i romjulen!

Nå håper jeg at vi skal fylle dagene frem mot jul med litt mer julekos. Forrige søndag var Mats og jeg på kino med klassen og så på Ekspedisjon Knerten. Den filmen falt veldig i smak hos store og små. Jeg håper filmen kommer på dvd før jul så vi kan se på den her hjemme:) Tenk at det bare er tre uker igjen før det er julaften….. Som jeg gleder meg til disse fredelige og deilige juledagene hvor vi har tid til å kose oss sammen! Det skal bli så deilig:)

Kinobesøk sammen med klassen var skikkelig koselig:)