Nye tegninger

Endelig, etter å ha ventet, og ventet og veeentet så kom endelig mailen jeg har ventet på i 2 dager. Jeg har sjekket mailen 100 ganger om dagen og blitt like skuffa hver gang det ikke har kommet noe mail med tegninger. Men i kveld kom den:) Så nå er det store spørsmålet, skal eller skal vi ikke bestille?? Jeg fikk en kommentar på at Kvik ikke var stedet å bestille. Noen flere som har samme erfaring eller som har hørt om at Kvik ikke leverer bra kjøkken? Jeg blir veldig glad for å høre fra de med erfaringer:)

Foreløpig har vi (jeg) valgt trestruktur på skapene under benk og innbygningen av fryseskap og kjølehjørne og hvite overskap. Grunnen til det er for å bryte av litt og så vil jeg gjerne ha overskap som går helt opp til taket og det har i utgangspunktet ikke den andre kjøkkentypen. Den har heller ikke vitrineskap. Så da ble det slik:

Bildet over viser hele kjøkkenet sett innenfra. Fryseskap til venstre for døren og kjølehjørne ved siden av.

Så ser man steam ovn og micro/stekeovn og koketopp på benken ved siden av. 

Vannrørene gjør vi ikke noe med, så vask og oppvaskmaskin står omtrent der det har stått før. Oppvaskmaskin til venstre for vasken. Hjørneskap under, men ikke over. Blir det fint eller bør det være både nede og oppe?

Så lurer jeg på å bytte fra grå benkeplate med hvite og sorte innslag til en sort med hvite/grå innslag. Vask og blandebatteri er i sort, det samme er ovnene (de er ikke like som de på tegningene, mer sort i stedet for stål) Knottene på de hvite skapene er sorte. Så lurer vi på å ha mørk skifer på veggene over vask og kokeplater. Kjøkkenbordet og stolene jeg har sett på er faktisk veldig likt som det på tegningen over, bare ikke rundt men 100x200cm. Jeg føler at det går en rød tråd gjennom løsningen jeg har landet på med sorte detaljer på underskapene, sorte knotter og litt hvitt i benkeplaten.

Hvis du har en mening om det er fint eller ikke, skrik ut og kom gjerne med tips til hvordan vi kan gjøre kjøkkenet finere. Så får vi se hva vi lander på til slutt:)

Fra kulde til mildvær

Etter mange fine vinterdager kom regnet….. Nå plaskregner det og den fine snøen forvandles til is:p Men jøssameg, vi har da hatt litt vinter og jeg må si at vi har kost oss veldig med den snøen vi fikk. Heller vinter enn høst i et halv år! 

Forrige uke fikk vi, som mange andre masse deilig snø. Vi koste oss ute etter lekser var unnagjort. Man må jo bare benytte seg av muligheten når anledningen byr seg! Helgen som var ble nesten en reprise på forrige helg. Ut å se på kjøkken på lørdag og utekos i akebakken på søndag. Helt perfekt helg! Som vi koser oss når det er fint utevær:) Som regel er det bare Mats som vil være med oss ut, hva skal vi gjøre når han blir så stor at det ikke er stas lenger? Hihi:)

Snømannen koser seg ute:)

På torsdag kom kronprinsen på besøk på skolen og det var stor stas for store og små:)

Fredag ettermiddag tok vi turen til byen og sto på skøyter der. Så fint med skøytebane i byen:)

Så kom helgen og vi kunne kose oss enda mer ute:)

Etter vi var ferdig med å ake og stå på ski dro vi hjem og måkte grillplassen og fyrte opp i bålpanna. Vi spiste toast og koste oss ute litt til:) Det ble over 4 timer ute. Så idyllisk med slike dager!

Elias kom hjem fra kameraten sin og spiste sammen med oss:)

Nå står vi midt oppi mange avgjørelser angående nytt kjøkken. Vi har fått et tilbud fra Sigdal, nå venter vi på tegninger og pris fra Kvik. Veldig spennende og veldig altoppslukende. Kjøkkenet fra Sigdal og fint, veldig fint! Men også veldig dyrt….. Jeg er så spent på tegningene og pris fra Kvik. Kanskje jeg poster et innlegg i morgen med bilder og spør om synspunkter om vi får tilbudet fra Kvik i morgen, onsdag. Jeg trodde vi skulle rekke å få tilbudet i dag og har sjekket mailen min 100 ganger, men det kom ikke noe mail fra Kvik:/ Jeg krysser fingrene for at den kommer i morgen! Det er slitsomt å tenke på dette dag og natt:o

Har dere sett så søte<3

Er det flere som har fått mildvær og ikke liker det?

For en deilig helg

Endelig fikk vi besøk av Kong Vinter hos oss også. Det har vært perfekt kaldt den siste uka, -2/3 grader og vi har til og med fått snø. Jeg håpet på enda en snøfri helg så vi kunne stå på skøyter en gang til. Men så kom snøen og det er helt greit det også. Mats og jeg var og sto på skøyter i byen på torsdag. Der har det blitt laget en isbane og den var veldig fin. Mats sto på skøyter sammen men noen klassevenner og koste seg veldig. Det er musikk og fine lys rundt skøytebanen, veldig idyllisk! Jeg angrer litt på at vi ikke tok oss tid til å besøke skøytebanen før jul. Å gå på skøyter med fine lys og julemusikk har nok vært magisk fint:)

Vi glemte hjelm og vi glemte sitteunderlag. Jeg løp ut av døra uten å kle godt nok på meg, så det ble kaldt for meg å se på gutta som gikk. Men vi hadde en fin kveld. Jeg savner det å kunne dra ut på ettermiddager og gjøre slike ting. Slik som det er nå er det lekser og aktiviteter som tar tiden. Veldig synd at det skal være så mye lekser. Det er nå vi har barn vi kan finne på ting sammen med, men det er egentlig ikke tid……

Helgen har vært så fin! Jeg har fått sovet meg opp litt og vi har hatt to fine dager. Lørdag ble Mats med to klassevenner til en akebakke bortenfor oss. Han fikk servert mat og drikke av foreldrene, såååå deilig for oss foreldre og ikke være med hver gang. Vi instruerte to storebrødre, en fikk kjøre søster til jobb og en fikk beskjed om å være til stede for Mats om han kom hjem. Så dro vi voksne og tittet på kjøkken. Vi skal pusse opp kjøkkenet og det er mye som skal finnes ut av. 

Da vi kom hjem var Mats fremdeles ute sammen med vennene sine. Vi spiste mat og slappet av litt før vi gikk for å hente han. Veldig deilig med en gåtur i snøen. Da vi kom frem ville Mats være med hjem til kameraten sin og da ble det slik. Så vi gikk hjem igjen alene og koste oss med å se på kjøkken kataloger og kose oss i sofakroken. Slike dager har vi ikke så ofte!

Søndag koste vi oss ute i 4 timer. Vi pakket med oss kakao og noe å spise på og gikk til akebakken. Både klassevenner og voksne kom og gikk, veldig hyggelig å ha noen å prate med! Mats har stått på ski nesten hele tiden. Han liker det veldig godt. Da vi kom hjem var en venn med oss hjem og vi tente opp i bålpanna og koste oss ute enda litt til. Grillet pølser og koste oss. Herregud så koselig! En deilig vinterdag. Jeg er veldig glad i alle årstidene. Nå er det meldt mer snø, kanskje vi får en skikkelig vinter frem til våren:)

Nå starter straks en ny uke. Det blir en spennende og travel uke med kronprins besøk på barneskolen, bursdag i hus og alt det andre som hører med:)

Ha en fin uke!

Magisk dag på isen

Julen er ryddet bort. Deilig å bli ferdig, men så kjedelig alt ble igjen….. Alle de fine lysene i vinduene er borte, det samme er utebelysningen. Den fine nissen og snømannen jeg kjøpte i rumjulen, som pyntet så fint opp ute er begge to plassert i boden inne. Ingen fine nisser pynter opp, og det fine juletreet er borte. Den vakreste tiden på året er over:/

Det ble en lang og tøff første uke på nyåret. Nakke og rygg bestemte seg for å plage meg samtidig og jeg har nesten blitt gal av verking! Så det ble tøffe dager på jobb, men jeg kom meg gjennom. Etter mange netter med lite søvn var det godt helgen kom! 10 timer med søvn ble det natt til lørdag:o Hihi, klokka ble 1030 før mannen kom og vekket meg:) De timene trengte jeg, og da var det lettere å gå i gang med å få julen bort på lørdag. Hele dagen gikk før jeg fikk alt av gardiner, pledd, pynteputer, utebelysning og nisser i alle størrelser bort. Heldigvis med god hjelp av mannen i huset:)

Søndagen var satt av til kos! En rolig morgen med deilig frokost, morgenkåpe og kakao i sofakroken med siste etappe av Tour De Ski på tv før vi pakket sammen og gjorde oss klare til å tilbringe et par timer ute på isen. Her er det ikke noe snø å snakke om, men nå som det er kaldt har Vansjø frosset og isen er trygg å gå på igjen. Så vi har tilbragt dagen der i dag. Mats og Elias har kjørt med bilene sine og Mats sto på skøyter for første gang. Han ville ikke ha på seg skøyter i fjor, men i år ville han. Det gikk så fint og alle koste seg veldig på isen. Og solnedgangen i dag bidro til at dagen ble magisk fin:)

(filmsnutter ligger på Instagram og Snap Story, den siste ble litt lang i dag:p)

Jeg elsker slike dager hvor vi finner på noe sammen. Selv om bare de to minste var med så koste vi oss veldig. Vi går på skøyter nedenfor huset til svigers og heldige oss fikk lapskaus etter vi var ferdige med å stå på skøyter:) En flott avslutning på dagen!

Det er fortsatt ikke meldt snø her så neste helg blir også tilbragt på isen håper jeg. Det er minst like gøy å stå på skøyter som det er å ake! Så om vi kan få en helg til på isen så er det fint:)

Jeg starter den nye uka med friiiiiii:) Da skal hu mor kose seg glugg. Det er iallfall planen, men jeg vet at ting ikke alltid blir slik som man planlegger;)

En fin uke ønskes:)

Når forventningene ikke innfrir

Godt nytt år dere:)

Hverdagen er i gang igjen. Om jeg er uthvilt etter juleferien? Neida, det kan jeg ikke påstå! Her har det gått i ett, med jobb, litt besøk og full fart med unger rundt oss fra morgen til kveld. Jeg så for meg litt mer avslapping, det må jeg si….. En deilig og rolig stund med favorittfilmen, et bad i fred og ro…. Det skjedde ikke for å si det slik:p Det er noe med disse skyhøye forventningene som bygger seg opp i forkant av julen…… Men vi har kost oss! Litt jobbing, og noen dager fri. Vi har kost oss med god mat og godis, julekaker og julebrus. Men julen kunne godt ha vart i en uke til for min del. 

Tiden mellom jul og nyttår gikk så fort! Jeg jobbet tirsdag og onsdag. Fri på torsdag, men da jobbet mannen i huset. Jeg hadde noe å gjøre hele dagen med litt rengjøring og kjedelige ting som måtte gjøres. Fredag hadde vi foreldrene våre på besøk og spiste koldtbord, det var veldig hyggelig. Helgen gikk superfort, litt handling til nyttår, en tur ut med de to minste for å kjøre fjernstyrt bil og kinobesøk med minsten. Både vi voksne og ungene fikk gavekort på kino til jul og det er jo så fint å få. Kino er dyrt! Mats ville se “Ekspedisjon Knerten” en gang til, så da så vi den filmen selv om vi så den sammen med klassen til Mats tidlig i desember. Den var like hyggelig å se en gang til:)

Onsdag etter jobb dro jeg en kjapp tur til byen for å bytte farge på en ting jeg kjøpte til jul. Samtidig gikk jeg en kjapp runde for å se litt på salget og det endte opp med at jeg måtte ringe mannen for å få bærehjelp:o Herremin, så mye fint jeg kjøpte! Jeg handlet for over 5000 kroner, men så var alt på -70% og da ble det ikke så galt allikevel:) Dere som følger meg på Snap og Instagram så nok hva jeg handlet;)

Mats fikk fjernstyrt bil av oss til jul, men han var jammen litt sur og tverr da vi gikk ut og kjørte bilen rett i en stang og en del knakk. Sjarmerende unge altså:p Nå er bilen reparert og jeg håper på litt kulde så det blir ordentlig is på Vansjø. Da kan vi ta en tur på isen og teste både skøyter og biler igjen! Det hadde vært gøy:)

Nyttårsaften var stille og rolig for vår del. De tre eldste ungene var ute sammen sine venner, vi andre koste oss hjemme med god mat (raclette) og alle holdt ut til klokka var tolv og vi var ute og skjøt opp raketter:) Mandag var det jobb igjen for min del og jeg la meg ganske rett etter rakettene hadde stilnet:)

I kveld var jeg skikkelig ego og takket nei til å bli med i bursdagen til svigerinnen min. Jeg sendte de andre av sted og ble hjemme selv og så på film. Jeg pleier å se på Ivanhoe hver jul, det har jeg gjort siden jeg var barn selv. Jeg elsker den filmen og den vil jeg se på i fred og ro. Det lar seg dessverre ikke gjøre med unger rundt om i huset, så jeg har ventet på en passende anledning. Den anledningen kom ikke i romjulen, så da ble det i dag i stedet. Julen er jo offisielt over, men det bryr jeg meg fint lite om. Her står juletreet og jeg har ikke pakket bort en eneste nisse. Og jeg nyter siste dager med julepynt! Noen starter julen veldig tidlig og pakker den bort så fort juleribba er svelget – det gjør ikke jeg! Her ble ikke juletreet pyntet før lille julaften, så det får stå noen dager til. Og det er faktisk like greit som det er å starte tidlig. Alle gjør det som passer best;)

Torsdag er rett rundt hjørnet og det er allerede snart helg. Jeg jobber full uke denne uka og gleder meg til langhelg. Fri til mandag og det skal bli godt med en dag alene uten unger rundt meg. Helgen håper jeg blir kald, da blir det skøyter;)