Velkommen til kaosdager

Vinterferien kom og gikk og nå er ferien over. Uka gikk så fort og nå er vi godt i gang med ny uke på jobb og skole. Det var i grunnen helt greit å komme i gang igjen! En uke hvor man har unger rundt seg fra morgen til kveld holder i grunnen;) Nå får vi unger opp på morgenen og i seng på kveldene, noe som passer meg ganske fint.

Det er deilig med rolige morgener uten stress og mas:)

De siste dagene i vinterferien ble ganske fine. Mats og jeg koste oss ute sammen med en kamerat han ikke ser så ofte og mammaen hans på tirsdag. Hele tre timer var vi ute, det er deilig med frisk luft! Senere ble det bowling og pizza, en veldig fin dag. Mats og Elias sov borte fra onsdag til torsdag og siden vi hadde barnefri fra de to minste benyttet mann og jeg oss av muligheten og dro på Ikea etter jobb på onsdag. Det hadde jo vært deilig og bare dra hjem og slenge seg på sofaen, men det er ikke ofte vi har mulighet til å ordne ting etter jobb. Vi fikk gjort masse, handlet inn nye kjøkkenting og bestemt oss for nye kjøkkenmøbler. Veldig deilig å få gjort.

Fredag var det pappsen i huset som hadde fri og Elias og Mats ble med han i svømmehellen. Jeg rakk akkurat å se litt på de etter jobb. Mats har hatt svømming på skolen og har lært seg å svømme, så stas å se hvor trygg han er i vannet:) Lørdagen ble brukt til å se på nytt gulv til kjøkkenet og stue, og fliser over benkene har vi også tittet litt på. Søndagen gikk lufta litt ut av meg, og selv om solen skinte og Mats og pappa ville ut å stå på ski så ble jeg inne og ordnet litt så vi ble klare for jobb og skole dagen etter. Godt å få unna litt inne også:) Og vipps så var ferien over:p

Nå nærmer det seg at vi må ta ned kjøkkeninnredningen her hjemme. Onsdag er det to uker til nytt kjøkken skal monteres og det er masse vi må få gjort før det! Mannen er litt stressa, det er jo han som må ta støyten der……. Vi prøver å selge litt av kjøkkenet, jeg håper vi får solgt det vi har lagt ut snart. Men folk vil jo egentlig ha alt gratis:o Noen er så frekke:p Jeg tror egentlig ikke vi kommer til å bruke ekstra tid på å skru ned kjøkkeninnredningen pent for at andre skal komme å hente den gratis. 

Jeg gleder meg så til det nye kjøkkenet er på plass. De neste ukene kommer til å bli pyton. Alt skal bort! Det eneste vi kan dra ut av kontakten og sette et annet sted er fryseskapet. Ellers skal koketopp, stekeovn, micro, oppvaskmaskin og kjølehjørne bort. Så vi har med andre ord ikke mulighet til å lage oss varm mat, og vi har heller ikke kjøleskap….. Det er jo det verste! Kjølehjørnet er solgt og blir hentet til helgen…… Jeg håpet på kjøleskaptemperatur ute, men vi har heller fått frysebokstemperatur så det holder. Jaja, velkommen til kaos de neste tre ukene;)

Så jævlig kjipt

Det ble en litt hektisk uke før vinterferie. Mannen var borte fra mandag til onsdag, og han kom hjem og var i dårlig form….. Flott, da blir han bra til vinterferien tenkte jeg. For denne vinterferien har jeg gledet meg så mye til! Det er hektiske uker, og da gleder man seg ekstra til roligere dager. Jeg skulle ha fri mandag og tirsdag, mannen tirsdag og fredag. Mats har sfo-plass som følger skoleåret. Altså fri i alle skoleferier. Derfor er det greit at vi ikke har fri samtidig…. Men denne gangen ville vi få til fri en dag sammen, så vi kunne kose oss ekstra denne dagen.

Mats og jeg koste oss litt ute i snøen mens pappa var borte:)

Uka på jobb var i grunnen rolig. Jeg jobber som personlig assistent og da er det ikke jeg som legger opp dagene. Jeg følger bare ønsker og behov. Og denne uka var det mye kos på planen. Veldig deilig det, men da kan dagene bli litt lange når man gleder seg til ferie og litt mer tid hjemme….. Men uka gikk ganske fort, jeg hadde skikkelig nedtelling før helgen. Sånn som jeg gledet meg til tid å være sammen og tid til kos!

Jeg kan fort havne på mækker’n på en vanlig arbeidsdag:o

Sander var på skoleball torsdagen før vinterferien. Karina hadde fri på fredag og torsdag var jentene på kino, Fifty Shades of Gray. Jeg fikk Snap av mannen da jeg var ute for å hente Mats på trening som dere ser under her:p Noen ganger blir man litt misunnelig på ungdommen, hihi:) Those were the days….. *mimre mimre*

Fredag hadde jentene fest, 7 av de har bursdag i løpet av kort tid og de trommet sammen en “liten” fest. Nesten 80 stykker var invitert……. Det er jo ganske mange og da trengs det litt myndige vakter, det vil si pappaer. Og selv om formkurven til mannen var nedadgående så sto han vakt denne kvelden/natten. Og formen ble vel ikke bedre av det…… Siden den gang har han vært ute av spill og jeg er så jævlig skuffa=/ Nå skulle vi liksom kose oss så veldig. Det er snø og vi skulle på kino og på bowling, i tillegg til å være masse ute og kose oss i akebakken.

I stedet for å være to, så har jeg vært ute med ungene alene. Mats og jeg dro i akebakken på lørdag. Vi koste oss og var litt sammen en annen mamma og en klassekamerat. Men da de dro var vi faktisk alene i akebakken….. Hvor alle barna er lurer jeg litt på:o Alle kan vel ikke være på ferie? Mats og jeg koste oss ute og vi akte sammen, det er jo så gøy å ake:) Vi dro hjem og fikk servert vafler av en pjusk pappa. Senere dristet han seg ut en tur sammen med oss. Mats ønsket seg så veldig sjakk og jeg skulle ha pantet flasker……

Vi koser oss veldig i akebakken:)

Søndag ble en gedigen nedtur! Det kom litt snø på formiddagen, men så gikk det over til regnvær. Så da satt vi inne da, med en syk pappa…… Great:p Jeg må si at humøret sank ganske drastisk da. Ungene ville ikke på kino og bowling vil vi gjøre da pappa er frisk til å være med. Snakk om å føle seg snytt for vinterferiekos=/

Søndagen kom og gikk og jeg krysset fingrene for at mandag skulle bli en opptur formmessig for mannen. Men nei, han hoster og harker, nyser og snørrer……. Det vil si at alle mine verdifulle fridager går med til at han er syk:( Jeg føler meg så snytt!!! Ungene ble med på kino i dag, og vi var en tur ute og akte litt. Det har blitt veldig isete ute og det gikk fort i akebakken. Det var bare oss i akebakken i dag, skikkelig stusselig….. Ikke for å syte, jeg vet at folk har det verre. Men dette synes jeg var skikkelig kjipt!!!

Onsdag er det jobb igjen og de to minste ungene skal sove borte. Jeg gidder ikke håpe på at formen til mannen skal bli bedre så vi kan få unna litt ærender som begynner å haste før kjøkkenet kommer mens ungene er borte. Det begynner å haste med ting nå. Vi skulle gjort masse nå som det er roligere dager….. Vi får se hva vi får til=/

Tirsdag skal vi tilbake til akebakken sammen med en tidligere barnehagekamerat av Mats og mammaen hans. Det blir hyggelig! Vi har egentlig lovet ungene bowling på tirsdag, men vi får se….. Jeg gidder ikke å dra dit alene med ungene, vi må jo få til å kose oss litt sammen også. Mulig vi utsetter det til helgen igjen…… *sutre sutre* 

Slitsom uke – deilig helg

For en uke dette ble. Formen var dårlig mandag og tirsdag var den enda dårligere. Det som er veldig dumt med jobben min er at det ikke er lett å bli hjemme ved sykdom. Det må liksom passe….. Og det skjer jo ikke så ofte:p Tirsdag følte jeg at jeg ikke hadde så mye valg. Formen var langt fra bra, skikkelig begredelig var den! Så jeg ble hjemme fra jobb. Heldigvis så ordnet seg med vikar, så jeg kunne være hjemme uten å ha så veldig dårlig samvittighet.

Jeg lå for det meste og sov, i senga eller på sofaen. Mannen kom tidlig hjem fra jobb på tirsdag og tok over tannlegetime, frisørtime og hentinger her og der. Jeg lå på sofaen og led meg gjennom dagen. Onsdag var formen ikke bedre og jeg var hjemme og sov meg gjennom dagen. Torsdag var det ingen kjære mor, jeg måtte komme meg på jobb igjen. Heldigvis viste formkurven positiv utvikling og det gikk greit å komme seg på jobb. Det ble to veldig rolige dager på jobb før helga, men vi gjorde det vi måtte og lot det være med det:)

Jeg har nok hatt et snev av influensa. Jeg hører om de som blir sykemeldt i lang tid, så jeg tror jeg slapp billig unna. Jeg kunne godt ha blitt hjemme hele uka, slik at jeg hadde klart å hente meg litt inn igjen, men det gikk greit å jobbe. Jeg har verket i kroppen, vært tett i nesa og livet har vært ganske så ugreit. verkingen i kroppen har vært en skikkelig lidelse. Jeg tok smertestillende hver dag i nesten 1 uke. Det er så ulikt meg å ty til piller, men nå måtte jeg! Jeg har til og med stått opp midt på natten for å ta smertestillende så jeg har fått sove. Nå virker det som en verkingen endelig er over!

Meeeen, denne helgen har vært så fin!!! Formen har bare blitt bedre:) Selv om jeg måtte stå opp natt til lørdag for å ta smertestillende så sto jeg tidlig opp lørdag morgen for å være med på fotballturnering. Mats skulle møte klokka halv ni, så jeg ble vekket klokka syv ZZzzzzzzzzzz. Det er så tungt å stå opp etter en natt med lite søvn, men det er jo så gøy å være med og se på! Mats spilte fotball, scora flere mål og storkoste seg. Nå er det lenge siden vi har vært på fotballturnering, så nå var det gøy å se på laget igjen. De utvikler seg så fort!

Vi var i hallen til klokka 11, da dro vi og leverte Mats hos farmor og farfar. Siden vi skulle tilbake på fotballturnering senere så skulle Mats få sove over hos farmor og farfar så han slapp å være med i hallen igjen. Sander og pappsen dro til Sarpsborg siden Sander endelig har kjøpt seg lett motorsykkel. Som han har ventet på denne dagen! Endelig har han den i hus, det var stor stas. Det er enda en stund til han blir 16 år, men det skal øvelseskjøres når det blir vår og bare veier;)

Klokka 1630 måtte vi vende snuten mot Vålerhallen og fotballturnering igjen. Nå var det Elias sitt lag som skulle spille. De er jo hakket større enn Mats sitt lag og det er så gøy å se de store spille!!! Herregud, så gøy vi hadde det! For selv om det var lørdags kveld og vi kanskje kunne tenke oss å sløve i sofaen hjemme så kunne vi nesten ikke hatt det bedre. Laget spilte 3 spennende kamper og vant 1-0, 2-0 og 1-0. De slapp ikke inn ett eneste mål, Elias scora 1 mål og hadde en målgivende pasning. Og mellom kampene skravlet vi foreldre og koste oss masse. Mens mannfolka trakk seg tilbake og tok en kaffe i kafeen skjedde det noe som fikk oss mammaene til å le så vi nesten tissa på oss. Da mannfolka kom tilbake lute de på om vi hadde smugla med oss vin inn på tribunen. Herregud som vi lo…… Klokka ble 2130 før vi var hjemme igjen. Det ble mækkermat på vei hjem og vi landet i sofaen slitne men så fornøyde:) 

I dag har det vært morsdag, en veldig fin dag! Jeg har fått morsdagspresang og jeg ble så overrasket og glad! Vi har kost oss med boller og krem og tatt det med ro på dagen. Det trengte jeg nå! Og det har vært så stille her uten Mats hjemme! Han er den som lager mest lyd her i huset og det merkes godt når han ikke er her. Så stille og rolig……. Vi er ikke vandt med at han er borte, hihi:) 

 

Nå er vi klare for enda en ny uke, som tiden flyr! Mannen i huset skal dra til Kristiansand og blir borte i et par dager. Han (eller firmaet) skal ansette en ny person i Kristiansand og har mange personer han skal intervjue. Så det er godt at formen min er på vei til å bli bra igjen. Dette er noe han ikke kunne utsette noe særlig. Når man har innkalt 9 personer til jobbintervju så vil man jo helst ikke utsette det….. Dette er siste uka før vinterferie, det er bare å bite tennene sammen og komme seg gjennom uka og glede seg til litt roligere dager;)

Bursdagsbarn i hus

Tusen takk for alle innspill jeg fikk på forrige innlegg. Veldig hyggelig når folk engasjerer seg:) Vi har nå bestilt kjøkken, og det ble kjøkken fra Kvik. Montering har blitt satt til midten av mars. Vi må få gjort mye før den tid, så tiden kommer til å gå fort. Det gamle kjøkkenet må ned, nytt gulv skal legges, tak må vi ta en vurdering på….. Dette blir spennende! Kjøkkenet kommer til å bli kjempefint med en helt rå hvitevarepakke. Jeg gleder meg!

Siden sist har de to eldste blitt ett år eldre, jammen blir de store….. 22 og 19 år:o Vi har feiret i helgen. Veldig hyggelig, men formen min har vært begredelig. Litt vond hals og gudbedremeg så sliten!!! Jeg har tatt meg så mange sofapauser mellom baking og ordning i helgen. Jeg kan ikke huske sist jeg følte meg så begredelig! De to eldste har hjulpet til med baking og mannen har gjort masse. Jeg er glad jeg begynner uka med fri! Jeg håper at ting bare går seg til i løpet av morgendagen, nå har jeg hanglet i over tre dager. Jeg er liksom ikke syk, men ikke frisk heller….. Det er slitsomt!

Karina hjalp til med pyntingen av marsipankaka denne gangen. Hun lever under mottoet, less is more;) Ble den ikke fin:)

Fineste bursdagsbarna <3

Mats har også hanglet den siste tiden. Elias og Sander har vært hjemme fra skolen, alle med forkjølelse. Mats har litt opp og ned form. Fin den ene dagen, feber den neste. Så går den noen dager hvor formen hans er fin, for så å få feber igjen……

Fineste pusen er litt selskapssyk om dagen og sniker til seg kos til enhver tid:)

Etter noen dager med sludd og regn har nå temperaturen gått langt under frysepunktet. Det har vært så glatt å kjøre bil….. Men nå ser det ut som om kulda har kommet for å bli noen dager. Vi får se hvor lenge det varer;)

Det ble en kjapp tur innom her. Nå venter senga, kroppen verker og ingenting er behagelig. Jeg håper at jeg sovner fra all verking og våkner med en bedre form i morgen;)