Vi nærmer oss ferdige

Kjøkkenet er så og si ferdig. Tirsdag ettermiddag forrige uke var kjøkkenmontørene ferdige, da var resten opp til oss. Deilig det, bare så dumt at unger, lekser og aktiviteter spiser opp all tid…… Så det ble ikke så veldig mye tid til å gjøre noe før helgen kom. Men slik er det når man har barn. 

Litt krøll måtte det bli helt på tampen av monteringen av kjøkkenet. For det viste seg at koketoppen vi skulle ha var forsinket, helt til slutten av april. Så lenge kunne vi jo ikke vente, så vi fikk tilbud om en koketopp som sto utstilt i butikken. Den var helt ny og enda dyrere enn den vi i utgangspunktet hadde kjøpt. Vi fikk den uten ekstra kostnader. Så nå har vi en full flex induksjon topp, veldig stas for mannfolket i huset:p

Helgen gikk med til å vaske, rydde og få kjøkkenet i orden. Det tok faktisk hele helgen. Fredagen var jeg sliten etter en lang uke på jobb med mange nye utfordringer. Vi begynte å vaske ned kjøkkenet og rydde på plass på fredag ettermiddag, men når man må ta seg en pause i rydding fordi man plutselig kaldsvetter og blir kvalm så sier vel det sitt. Men litt fikk vi gjort, og i løpet av helgen var alt på plass i skuffer og skap. 

Disse tre dagene før påske har mannen vært hjemme og gjort alt det som skulle vært gjort før kjøkkenet er helt ferdig. Lister, mer panel på en vegg, maling og henge opp ny lampe. Nå mangler bare et siste malingsstrøk på skyvedøra, så er det ikke mer vi får gjort før flisene til veggen kommer. De håpet vi skulle komme før påske, men det gjorde de selvfølgelig ikke. Men kanskje like greit at vi får en pause til å gjøre andre ting i påsken. Det er jo så fint vær om dagen! 

Jeg skal jobbe enda et par dager før det er påskeferie på meg også. Jeg får tenke på at jeg tjener ekstra på de røde dagene. Men jeg merker at det skal bli godt med noen dagers fri. De siste ukene har vært veldig hektiske! Men nå roer ting seg. Det er veldig mye enklere å dra på jobb når mannen er hjemme og tar seg av unger og det som skal gjøres hjemme:)

Under ser dere litt av utviklingen den siste uken. Nå er hele stua ryddet for alt det gamle som sto der og vi bruker kjøkkenet som et kjøkken igjen, og stua er mer eller mindre tilbake til normalen igjen. Kjøleskap, fryser, micro, stekeovn, koketopp og oppvaskmaskin er i gang. Stekeovnen må vi prøve oss frem på og lese oss opp på, den har mange funksjoner. Kjøkkenbordet som vi bestilte er hentet og satt opp, men stolene er forsinket. Jeg gleder meg til de også er i hus. Torsdag håper jeg at jeg rekker å henge opp gardinene, da blir rommet enda et hakk mer komplett. Dørhåndtakene til de hvite skapene venter vi også på….. Men kjøkkenet blir mer og mer ferdig:)

Jeg skal ta noen bilder en av de første dagene og vise hvordan ståa er akkurat nå. Flisene kommer uansett ikke på plass før etter påske, det gjør heller ikke håndtakene til skapene. Kjøkkenet blir jo ikke ferdig før det er på plass. Men vi nærmer oss!

God påske:)

Det går fremover

Det har vært spennende dager. Kjøkkenmontøren(e) er i gang og jeg har vært så spent hver gang jeg har satt meg i bilen etter jobb. Hvor langt har de kommet? Og det går virkelig fremover:)

Slik så det ut i stua vår dagen før kjøkkenmontøren kom:

Allerede første dag var det store forandringer på kjøkkenet. Mange kjøkkenskrog var kommet opp, den ene bankeplaten var også på plass og man kunne se hvordan kjøkkenet kom til å se ut:)

Dag to var ikke forandringene så store. Kjølehjørnet var på plass og man så det hadde blitt jobbet i løpet av dagen:)

Man så at det hadde minket bra på eskene som lå i stua:

Pusen Shari var livredd da jeg kom hjem fra jobb første dag montørene hadde jobbet. Stakkar, hun krøp bortover gulvet, maten hennes var ikke rørt og hun hadde ikke kommet seg ut siden hun har katteluka si på kjøkkenet. Så løsningen ble å stenge henne inne på et soverom de to neste dagene. Heldigvis hadde eldstemann fri på torsdag, han skulle bare ut en tur for å få behandling på sykehuset før han kom hjem igjen. Og fredag hadde han en kort dag i Oslo. Så han har passet på at Shari har hatt det greit de to dagene:)

Fredag skjedde det mye på kjøkkenet. Vi hadde besøk av rørlegger som koblet til oppvaskmaskinen og fikk vann i vasken. I tillegg var mange skapdører på plass og både fryseskap og kjølehjørnet ble ferdige med innredning og klart til å kobles til strøm. Nå er ikke elektrikeren klar for å komme før på mandag så de tingene er enda ikke i bruk:p

Mandag ettermiddag er det ikke mye som skal stå igjen. Kanskje bare noen småting….. Vi får se:) I helgen er det ikke mye vi får gjort. Litt frustrerende i grunnen siden vi ikke har hatt så mange andre planer. Men vi kan ikke begynne å sette ting på plass før kjøkkenet er helt ferdig. Men vi har vært og sett på fliser og har bestemt oss for sorte matte fliser over benkene. Litt dristig kanskje siden de vil stjele mye lys, men vi har godt med spotter under overskapene. Så jeg tror det blir stilig! Nå gleder jeg meg sååååååå til vi blir ferdige:)

Kjøkkenet er klart for montering

Kjøkkenet er klart til kjøkkenmontøren kommer i morgen (onsdag)! Som jeg gleder meg til det:) Mannen har malt og gjort alt klart. Taket ble malt 4 ganger, veggene 2 ganger, elektriker har ordnet det som skal ordnes og gulvet er lagt. Og for en uke vi har lagt bak oss. For mens mannen har gjort det meste på kjøkkenet, har jeg gjort alt annet. Det har blitt veldig sene kvelder på oss den siste tiden.

Det har ikke vært så enkelt den tiden siste tiden. Det meste har vært kaos….. Ikke noe orden i handling, mat spredt over tre forskjellige steder, noe som er skikkelig uoversiktlig, og begrenset mulighet til å lage middag. Det har vært skikkelig pyton! På fredag var jeg en liten tur ned i kjelleren. Karina overrasket oss med å dra og ta teoriprøven på biltilsynet og sto med glans uten av vi visste det. Jeg lovet henne kyllingvinger til middag, det elsker hun. Dagen før ble det nudler og ingenting annet til middag for henne. Hun skulle rett i busshallen etter skolen og jobbe med russebussen, og jeg trodde hun skulle spise med jentene. Vi skulle videre rett etter jobb for Elias skulle spille cup og rakk så vidt et ostesmørbrød etter jobb før vi løp ut av døren. Så fredag skulle jeg lage middag til ungene etter jobb. Noe annet enn pølser liksom.

 

Og hva skjer da jeg kommer i butikken for å kjøpe kylling og kyllingvinger tror dere? Jo kunden foran meg tar resten av kyllingvingene og ikke hadde de kylling heller. Dette var midt på dagen da jeg var ute og handlet for henne jeg jobber for. Så da måtte jeg innom butikken etter jobb. Det var egentlig travelt som det var siden vi voksne skulle på foreldrefest på kvelden og vi skulle da ha med noe mat alle sammen. Da jeg kom i butikken for andre gang så var jeg nokså stresset. Og hva skjer? Jo kunden foran meg tar resten av kyllingvingene!!! IGJEN!!!!!! Er det virkelig mulig? Siste forsøk på å få tak i kyllingvinger i tredje butikk går heller ikke noe bedre. Så det ble med kylling……. Og da jeg kommer hjem og skal lage middag så oppdager jeg at jeg mangler en ting til……. Da kom tårene. Litt sliten, veldig frustrert over kaos, stresset og trøtt:p Det ble ikke slik jeg hadde tenkt, men det ble middag på ungene.

Selv om vi voksne har mer og gjøre enn vi ellers har (og vi har egentlig ganske hektiske dager fra før) så stopper ikke det vanlige livet opp. Mens vi har holdt på med kjøkkenet så har både Mats og Elias spilt cup på hver sin dag, en lørdag og en torsdag kveld gikk med til det. Det har vært åpent hus på barneskolen og vi var satt opp på vakt der hele kvelden og det har vært foreldrefest. Veldig hyggelig med foreldrefest, men det ble veldig travelt før vi dro dit. Og når vi ikke er hjemme får vi heller ikke jobbet videre på kjøkkenet. Det ble veldig hektisk før festen. Men vi rakk det akkurat, med mat og greier. Og vi holdt ut lengre enn vi burde. Klokka ble to før vi trippet hjemover. Tre ble klokka for hodet traff puta. Da hadde vi vært våkne og i full gang i over 20 timer:o Og med ca 6 timers søvn per natt gjennom hele uken så var vel ikke grunnlaget for sene nattetimer på plass…… Men gøy var det!

Men nå er vi endelig litt i mål. Jeg gleder meg så veldig til kjøkkenmontøren kommer i morgen tidlig! Det kribler i magen når jeg tenker på det! Jeg kan nesten ikke tro at vi snart skal få kjøkken igjen. Kjølehjørnet vårt kom forrige uke og i dag kom resten av kjøkkenet og hvitevarene. Så nå er stua så full at det ikke er plass til noe mer! Kjøkkenbordet er kastet ut av stua, og spisestuebordet er så fullt av alt mulig at det ikke er noe særlig plass til å spise der. Mannen er sliten i dag, det synes lang vei. Vi kjenner hverandre så godt nå at vi tenger ikke alltid informere hverandre om slike ting. Så i dag har vi roet litt ned. Jeg har vært og handlet inn til et foreldremøte og vært med Mats på sin første utetrening for i år. Det ble en kald opplevelse for oss som sto rolig på sidelinjen og så på….. Nå gleder jeg meg til å krype under en tykk og god dundyne;)

Vi har blitt fortalt at kjøkkenmontøren jobber fort, så jeg håper at det har skjedd mye i morgen da jeg kommer hjem fra jobb! Jeg gleder meg til å vise forvandlingen:)

Lykken er å ha et kjæledyr!

NATTINATT:)

Kjøkkenprosessen

Jeg lovet jo å komme med et innlegg med bilder fra oppussingen. Men bloggen er kranglete om dagen, først fikk jeg ikke lastet opp bilder, så får jeg bare lastet opp ett og ett bilde. Nå stoppet det opp igjen…. Men her ser dere hvordan prosessen vår er. 

Kjøkkenet er helt tomt nå, og oppbyggingen har begynt. Mannen maler taket hvitt, det elektriske er planlagt og gulvet er kjøpt inn. Veldig deilig å være i gang, men du verden som dagene er travle nå. Mannen holder på med kjøkkenet, jeg kjører, hjelper med lekser og får unger i seng. Det blir ikke mye tid i sofaen om dagen for å si det slik:p

Vi har laget oss en liten “benk” hvor vi har stekeovn, micro og kokeplate. Det er begrenset hva vi lager av mat midt i stua, men litt kan man lage, eller varme…… Type pølser, pizza, boksemat…… Det er godt vi ikke er kresne *kremt* 

Spisestuebordet er klint inni et hjørne og kjøkkenbordet er satt ved siden av. Fryseskapet står foran utgangsdøra til verandaen. Skikkelig koselig…..

Og loftstua…… Der er det stæsj overalt! Rot rot rot!!!

Ikke veldig hyggelig å grille ute i minusgrader, men det går jo. Savnet etter en normal middag er allerede veldig til stede. Nå er det kaostilstander hver gang vi skal spise:p

Ikke er det spesielt leksevennlig hjemme hos oss heller……

Fortsettelse følger;)

Det ene drar med seg det andre

Etter noen hektiske dager er kjøkkenet tømt! Kjøkkeninnredningen er ute, oppvaskmaskin er solgt og hentet, det samme er kjølehjørnet. Veldig deilig at vi fikk solgt det:) Nå er rommet helt nakent, uten gulv og med stort hull i veggen der flisene var. Nå begynner jobben med å ordne det som skal ordnes før kjøkkenet kommer neste onsdag.

Dagene har gått fort. Det er mye jobb med å tømme et rom. Dagen i dag gikk litt trått. Kjølehjørnet som “bare” skulle løftes ut og bæres rundt huset og ned til ny eier var jo for stort til å få ut døra…… Ikke gikk det ut av kjøkkenet innvendig heller….. Så det måtte demonteres helt, og det var en bra jobb det også. Før det skulle hele kjølehjørnet tømmes. Og vi har bare en kjøleboks som erstatter hele kjølehjørnet. Det er ikke ofte mannen i huset er i dårlig humør, men akkurat mens han tømte kjølehjørnet var det greit å gå litt stille i dørene. Da brummet han litt, haha:) Men det gikk fort over da alt var på plass. Nå er kjøleboksen fylt til randen, noe står ute på verandaen (jeg håper det ikke fryser til is) og noe står i garasjen. Der er det helt ypperlig kjøleskaptemperatur. Det er bare litt tungvint å gå ned dit for å få tak i det vi trenger….. 

Det er rot i hele huset! Og jeg som hater rot:p Jeg er i grunnen ganske ryddig av meg. Enda vi er 7 personer i huset så er det ganske ryddig her. Det er bare sånn jeg er, rot gjør meg sur…… Og nå er alt bare kaos. Kjøkkenbordet står i stua, ved siden av spisestua. Begge bordene er overfulle av alt mulig. Oppe i loftstua står mye av innholdet fra skapene som var på kjøkkenet. Bak sofaen ligger en skapdel fra kjøkkenet, med stekeovn, micro og kokeplater oppå seg. Så vi kan lage litt mat, men vi kan ikke akkurat stå å lage så mye middag midt i stua:p

Nå som hele kjøkkenet er tomt for innredning så ser vi litt mer hva vi må gjøre. Taket er det vi har snakket litt frem og tilbake om. Vi har furutak som vi har hvittet. Det samme har vi i stua, og resten av huset….. Men nå som innredningen på kjøkkenet er ute så ser vi at det er ganske stor forskjell på taket som har vært gjemt over kjøkkenskap og det som har vært synlig hele tiden. Vi lurte litt på om vi bare kunne hvitte det på nytt, men det tror jeg ikke blir bra. Og hvis vi maler kjøkkentaket hvitt, så bør vi også male stuetaket hvitt….. Og siden vi bytter kjøkkengulvet, så skal vi bytte gulvet i stua også. Det har vi allerede kjøpt inn. Det ene drar med seg det andre.

Jeg har fri mandag, det har jeg gledet meg veldig til. Den annenhver mandagen er så god å ha. Planen var at dagen skulle være uten planer. Men jeg får dra ut for å kjøpe maling til takene. Tror jeg…… Jeg er enda litt usikker om jeg vil ha hvite tak….. Eller jeg vil ha det, men det blir jo mye mer jobb…… Og den jobben kan ikke jeg ta. Jeg har en kranglete nakke, og jeg vet at det å male tak ikke er noe nakken min vil sette pris på! Jeg har malt mye her hjemme når jeg har vært hjemmeværende. Både vinduskarmer og dørkarmer har jeg malt mens unger har vært på skole og i barnehage og mannen har vært på jobb. Det var en stor jobb, men da var jeg hjemmeværende og hadde tid. Nå jobber jeg mye mer, så det meste av denne jobben vil falle på mannen. I tillegg til å legge gulv, det er ikke noe jeg kan:p 

Jeg skal ta litt flere bilder i morgen, så dere kan se hvordan vi har det nå. Det er greit å ta mens huset er tomt. Det kommer nok litt på snap story, og så blir det kanskje et innlegg her i morgen med bilder, hvis bloggen vil laste opp bilder da. Det ville den visst ikke nå…… Og nå er det jammen natt;)