Hva gjør vi feil?

Jeg kunne begynt dette innlegget som jeg gjorde sist. Her går det i ett og dagene bare flyr av sted. Tenk at det er 1. mai i morgen allerede! Våren som skal nytes, den deilige varmen, blomstene, løvet som kommer, alt skal nytes. For etter en lang og kald vinter ønskes våren hjertelig velkommen.

Men våren har vært travel. Blomstene, varmen og løvet har vi ikke sett så mye til. Hvitveisen har akkurat kommet frem, det samme har løvet og varmen har kommet og gått. Helgen har vært deilig, men i dag har det vært kaldt igjen! I helgen har vi vært på fotballcup både lørdag og søndag. Solen har skint og det har vært så deilig. Men jammen er det skarp luft enda! 

Jeg skulle ønske at tiden stoppet opp litt nå. Det går så fort frem mot sommeren. Dagene er så lyse og fine og man merker at det gir mer energi. Og energi trenger jeg virkelig om dagen! For her går det stup-i-ett! Det er liksom alltid noe som skjer…… Denne uka starter fotballserien til Elias og Mats også, da blir det enda mer hektisk. I dag har jeg og Mats vært på fotballkamp, det var en kald opplevelse. Så deilig i helgen, og så kaldt i dag….. Menmen, det er vel slik våren er:)

Russetiden til Karina er endelig i gang. Det går i ett for henne også. Og hun ble så forkjøla i starten av russetiden…. Null stemme og formen var ikke bra. Men etter et par rolige dager hjalp det og nå er det full fart igjen. Hun har allerede lagt flere rullinger bak seg og for halvannen uke siden var det treff på Fredriksten Festning. Til helgen er det treff i Stavanger og bussen til jentene skal dit. 

Det ble veldig hektisk for jentene før russetiden kom i gang. Bussen ble klar med et nødskrik og nå virker det som om alt fungerer og de har det nok veldig gøy nå som russetiden endelig er i gang. Jeg klikket nesten helt da jeg ble sittende å sy på bokstavene på russedressen til Karina, selvfølgelig helt på tampen før russetiden. Alt skulle liksom skje i siste liten…… Så etter jobb på fredagen før jentene skulle på russetreff i Halden måtte jeg sy på bokstavene som egentlig bare skulle strykes på dressen. De løsnet alle sammen og jeg sydde det jeg rakk før Karina måtte dra. Dagen etter første natt i Halden kom Karina med en russedress med to bokstaver som hadde falt helt av og resten hadde løsnet der jeg ikke hadde sydd. Og igjen, det var travelt før Karina skulle dra til treffet igjen og jeg skulle til frisøren med gutta boys. Herregud, jeg følte det som om noen sto og ropte inn i øret mitt da jeg sydde. “Fort deg, sy fortere, det er travelt, fooooooort deeeeeg!!!!!” Herregud, jeg var helt på gråten da jeg kom inn til frisøren. Helt på ordentlig=/ Nå er jeg glad russefeiringen er i gang og bokstavene sitter på dressen. I skrivende stund blir ho kjørt til vorspiel og bussen skal ut på rulling i natt igjen. 

Jeg har hatt en fin fridag i dag. For andre gang på rad har det klaffet med at fridagen min har vært helt uten planer. Det vil si, i dag hadde jeg frisørtime til meg og jeg hadde time til å ordne brynene mine. Men det er bare koselige avtaler. Jeg har shoppet litt til både liten og stor og det er så deilig med slike avbrekk. Resten av dagen gikk i ett med fotballkamp og kjøring både hit og dit. Og endelig fikk jeg en kveld hvor jeg faktisk hadde ork til å titte innom her…..

Den siste tiden har egentlig vært tung synes jeg. Selv om våren er her og den gir ekstra energi så har jeg følt veldig på hva alle andre legger ut som statuser. Instagram, snap og facebook er fulle av statuser hvor folk viser frem at de koser seg i solveggen med venninner, leser en bok og koser seg i solen, pusler rundt i hagen, ja det ser ut som om folk koser seg maks. Og her hjemme bare stresser vi rundt….. Ikke har vi tid til å kose oss på tur i skog og mark og ikke sitter vi i solveggen og koser oss. Det blir sene kvelder før vi endelig dumper ned i sofaen og da er vi så slitne at vi bare sovner…… Jeg har ikke orket å like bilder på instagram en gang……

Meeeeeen, nå er det snart båtsesong! Og da skal vi også kose oss på tur. Så får det vi ikke har fått gjort hjemme bare vente til vi kommer hjem igjen! For nå trenger vi snart et avbrekk! Noen ganger lurer jeg litt på hva vi gjør feil. Hvordan kan vi ha så mye å gjøre? Jeg må si at jeg tenker mye på den uken mannen og jeg hadde i syden, bare oss to…… Som vi koste oss da……. Jeg ønsker meg en helg fri merker jeg……. Eller bare en dag…… Hvor vi kan puste ut litt……. Jeg har ikke tid til å ta bilder om dagen en gang, og jeg som elsker å ta bilder *snufs*

Nok syting for nå. Det er en fin tid vi har i møte! Jeg elsker våren! Og i mai er det mange fridager. Jeg har ikke fri på en eneste rød dag, men mannen har fri og er hjemme de dagene. Så jeg kan dra på jobb uten å tenke på alt som skal skje hjemme. Det er deilig;) 

Ha en fin 1. mai dag i regn eller sol:)

Lenge siden sist

Da var det en stund siden jeg var innom her. Det er en enkel grunn til det og det er at de siste to ukene har vært veldig hektiske. Det skjer mye og døgnet har for få timer. Slik er det når det er mye som skjer. Dagene går med til jobb og ettermiddagene har vært fulle av ting man skal rekke etter jobb. Det har vært så hektisk at jeg har måttet utvide dagen litt og bruke natten til å få unna de siste gjøremålene for dagen…..

Elias har fylt 12 år siden sist og vi har feiret bursdag med både familie og venner. Familiebursdagen måtte vi ta på selve dagen som var på en onsdag. Det blir hektisk når man er på jobb hele dagen, men jeg hadde fri dagen før og fikk gjort det meste av forberedelser da. Veldig deilig, selv om jeg hadde ønsket meg en dag fri til å gjøre ingenting…….

Barnebursdagen ble feiret på Østfoldbadet sammen med to andre gutter fra klassen. De har bursdag samme måned og da er det greit å kunne slå sammen bursdagene. Gutta i klassen var invitert og de storkoste seg alle sammen. Det ble en lang dag for min del, jeg vasket bad frem til klokka var 01 og sovnet nok ikke før klokka bikket 0130. Så var det opp klokka 07, jobb, hjem og snu i døra og dra for å feire bursdag. Klokka ble over 22 før vi var hjemme igjen. Da var det eventyrlig deilig å tenke på at jeg kunne sove lenge på lørdagen:)

Etter en deilig natts søvn var vi klare for fotballcup. Mats skulle spille og jeg var så glad for at det ikke ble en tidlig start på oss. Hele dagen gikk med til fotball, men vi koste oss masse og det er så gøy å se på!

Våren er i anmarsj og det betyr at vi må ut å kjøpe nye sko. Mats har fått både nye fotballsko og joggesko. Han har fått velge helt selv og han er så klar for å få på nye joggesko til skolen. Jeg har holdt igjen litt, men til uka blir det nok joggesko på skoleveien:)

Nå som vi har kommet godt ut i april nærmer det seg russetid for alvor. Men bussprosjektet til jentene er enda ikke ferdig. Akkurat nå er bussen til lakkering, jentene har hatt slipp på sitt siste navn og de siste forberedelser er vel snart i mål. Veien fra rutebuss til russebuss har ikke akkurat vært lett, men de kommer nok til å få en fin russetid:) Jentene har gått fra å hete Agony til Grandstand og til sist Endgame. Natten før bussen skulle på visning på biltilsynet ble litt mer hektisk og dyrere enn jentene satt pris på:

Ellers så har vi endelig fått bestilt oss sydentur. Vi skal ha sommerferie i båten i år også, men høstferien skal vi tilbringe i syden. Det er godt å ha noe å glede seg til:)

Denne uken ble jeg og mamma vitne til en dyretragedie. Vi hadde vært på shopping og jeg kjørte mamma hjem. Da vi nesten var fremme så vi et rådyr ligge i veien. Det var i live og beveget på seg. Bilen som kjørte på det hadde kjørt videre:o Heldigvis var det en som så det hele og han ringte politiet da vi kom. Mens han ringte fikk mamma og jeg tak i naboen deres som er jeger. Han kunne avlive rådyret hvis han fikk tillatelse til det, men innen han kom så langt var rådyret dødt. Veldig leit, men veldig godt at det slapp å lide der det så. Men altså, man skal ikke kunne klare å kjøre i hjel et rådyr i et boligfelt hvor det er 30/kmt!! Og man stopper når man treffer et dyr!!!!

Og så var det dette kjøkkenet da….. Flisene som vi var sikre på at vi skulle få til forrige helg kom ikke. Og vi hørte ikke noe heller….. Da vi tok kontakt fikk vi beskjed om at flisene var forsinket til 16. mai:p Herregud, er det virkelig mulig?? 16. mai liksom? Vi har også sendt mail til Kvik og etterlyst håndtakene uten å få svar….. Dårlig gjort og ikke svare! Det går ikke lang tid før jeg tropper opp i butikken nå!

Nå er jeg egentlig litt (eller skikkelig) dritt lei. Hvorfor kan ikke ting gå som planlagt? Det er skikkelig dritt å lage middag slik som det er nå. Gipsveggen skal ikke utsettes for vann og søl, da sveller den! Jeg vil få kjøkkenet ferdig! Men stolene til kjøkkenbordet har kommet da, det var da enda noe. Selv om jeg heller hadde ønsket meg at flisene kom……

Jeg er veldig fornøyd med kjøkkenservice vi har kjøpt. Det står i stil til kjøkkenet og det er gøy med noe nytt:)

Lørdag skal vi se på ny bil til meg, eller ny bruktbil. Jeg har Ford S-max som er 7-seter og det trenger jeg ikke lenger. Jeg jakter på en Nissan, kanskje jeg kjøper ny bil i morgen?

Fin påske

Da var påskedagene over. Og selv om jeg jobbet både skjærtorsdag og langfredag så har vi kost oss masse. Mann og jeg begynte uken med å ta oss en tur til Ikea for å handle inn ting og tang til kjøkkenet. Jeg føk en tur til Sverige sammen med mamma på tirsdag og det ble en veldig hyggelig tur, uten kjas og mas med unger:) Det er så deilig med rolige dager. Skolefri, leksefri og null ettermiddagsaktiviteter betyr tid til andre ting:)  Mannen har stått på hjemme med å bli ferdig med det som skulle gjøres på kjøkkenet mens jeg har jobbet . Torsdag var vi i rute og begynte å tenke på å finne hvilepulsen igjen:)

Fredag var min bursdag og det ble en veldig hyggelig dag. Stille og rolig på jobb, jeg fikk til og med servert nybakt kake:) Det ble en kort dag på jobb og vi koste oss med vafler da jeg kom hjem. På kvelden kjørte mann og jeg rett og slett fra ungeflokken og dro ut og spiste middag før vi gikk på kino. Vi spiste deilig mat og så på Norske byggeklosser etterpå. Filmen var morsom og kvelden var fin:) Største storebror holdt fortet hjemme og alt var under kontroll. Mats lå søtt og sov da vi kom hjem. Det hadde gått så fint som bare det:) Tenk at vi kan gjøre slike spontane ting nå:o

Lørdag var det tid for en liten handlerunde igjen. Jeg hater å måtte bruke lørdager på handling, men nå som jeg har jobbet så mye og vi har holdt på hjemme med kjøkkenet så har vi måtte bruke lørdagene på handling. Nå hadde vi lovet Elias nye fotballsko og så skulle vi gjerne hatt noen bursdagsgavetips også. Elias er nestemann ut, han har bursdag på onsdag:) Da blir det familieselskap og fredag blir det trippel bursdagsfeiring på Østfoldbadet sammen med klassen. Jeg har fri tirsdag og da skal jeg bake og gjøre klart til bursdagsfeiringen på onsdag. 

Søndag var dagen uten noen store planer. Nå har det vært veldig hektiske uker, og da kjeder jeg meg fort når ting roer seg. Jeg vet jeg har godt av slike dager, men jeg kjeder meg tullete. Og så blir jeg så giddalaus…… På en fridag uten planer gidder jeg ikke akkurat å dra i gang med vår rydding i vintertøyet, selv om jeg kanskje burde….. Vi fikk besøk på ettermiddagen, så koselig å skravle og oppdatere oss på vennefronten:)

Mandagen var satt av til tur. Vi pakket med oss både grillpølser, kakao, appelsin og kvikk lunsj. Og for et vær vi har hatt i dag, ja hele påsken! Vi har grillet og kos oss. Det å være på tur, uten å kunne gjøre noen av pliktene som venter hjemme, det er balsam for kropp og sjel:) En skikkelig fin dag!

Det har skjedd litt på båtfronten også:) Mannen har begynt så smått med båtpussen, og vi har fått båtplass:) Denne gangen kjøpeplass. Plassen vi hadde i fjor var 3 meter leieplass og vi har stått på venteliste for kjøpeplass.  Nå har vi fått kjøpe en 3,5 meter plass, så nå har vi mulighet til å kjøpe enda større båt;) Det er vel drømmen til mannen, enda litt større båt. Ikke veldig mye større men litt…… Og kanskje enda et hakk nyere….. Det er lov å drømme:) Foreløpig har vi den båten vi har og vi har investert i nye propeller, det trengte vi. Så båtsesongen er i gang:)

Kjøkkenet står litt på stedet hvil nå. Vi får nok flisene i løpet av uka og neste helg er satt av til å få de på plass. Vi venter fortsatt på håndtak og kjøkkenstoler. Men kjøkkenet er i bruk, men vi er fortsatt i en læringsprosess. Både dampovn og koketopp er ganske avanserte med mange finesser og muligheter. Det er litt å sette seg inn i. Men slik er det vel med de fleste nye tekniske ting man kjøper seg;)

Slik er kjøkkenet akkurat nå, med gamle stoler som skal bort, uten fliser på veggen over benkene og uten håndtak på overskapene. Det skal bli deilig å få alt på plass!