Trist, vondt og uforståelig

For en uke….. Noen ganger lurer jeg på hva mer som lurer rundt neste sving! Det har vært mye nå. De siste dagene har vært vanskelige, men oppi det hele dukket det også opp en veldig positiv ting.

La meg begynne på begynnelsen! 17. mai var en veldig hyggelig og fin dag. Men så, pang, der var det visst noen som mente ting om meg og synes at 17. mai kveld var en fin dag å gyve løs på meg. La oss bare konkludere det med at jeg har sett andre oppføre seg til de grader verre enn meg. For eksempel akkurat denne personen som mente at jeg gjør veldig mye galt….. Hva med å se seg selv litt i speilet da! Tenke litt på hvordan man oppfører seg selv og ha litt selvinnsikt og kanskje se at ting ikke er så galt som man skal ha det til…..

Kjærlighet er å gi og få<3

Uansett, jeg har hodet hevet, rak rygg og går videre. Men det tar litt tid å riste ting av seg. Men denne gangen skulle noen helt andre ting ta fokus bort ifra alt det dumme. For her har det gått en kule varmt de siste dagene. Bekymringene har vært store. Jeg vil ikke gå i detalj, men vi snakker om alvorlige ting. Jeg vet at ting ordner seg, og at det stormer veldig før det roer seg. Men det her var ikke greit, på noe måte. 

Men så slo den store bomben ned torsdag ettermiddag. En tidligere klassevenninne av Karina døde plutselig tidligere på dagen. De har gått i samme klasse i 10 år. Hun har vært mye her og de har delt mye sammen disse to jentene. De ordnet seg til skoleball sammen her og jeg husker så godt at jeg tok bilder av de. De siste årene har de gått på hver sin skole og de har mistet litt kontakt. Men de møttes i russetiden og ga hverandre en klem. Da vi så på russetoget på 17. mai så vi henne og hun kom bort til oss og smilte og virket så fornøyd. Mats fikk russekort før hun gikk videre. Og nå er hun borte…..

Jeg får så vondt av familien, de må ha det helt forferdelig nå! Jeg gråter og gråter, det er så trist! Det her er vanskelig…… Man skal ikke dø så ung! Foreldre skal ikke begrave sitt barn! Jeg klarer ikke helt forstå det, ikke Karina heller…. Det blir noen tunge dager, men jeg skal ikke klage. Hvordan familien må ha det går ikke an å forestille seg!!! Det går ikke an å sette seg inn i den situasjonen de er i. Stakkars mennesker, et så stort tap!

Det venter en tøff begravelse til uka. Jeg vet ikke helt om vi klarer å forberede oss på den, men både mann, jeg, Kim-André og Karina skal gå i begravelsen. Kim-André er kamerat med storebroren hennes. De har også gått i klasse med hverandre og har fortsatt god kontakt. Det blir sikkert en vakker begravelse, men gud bedre så trist det kommer til å bli:(

Men så var det denne positive tingen da. Her en morgen vekket mannen meg på morgenen og fortalte meg at min venninne som jeg ikke har hatt kontakt med på en god stund nå hadde mistet svigermoren sin. Det sto dødsannonse i avisen og jeg ringte henne på kvelden. Jeg har savnet henne og lenge tenkt at det hadde vært hyggelig med kontakt igjen. Men så har jeg følt veldig på at det er min skyld at vi har mistet kontakten. For da hun stoppet med å “poppe” ut barn så fortsatte jeg med to til. Og jeg ble veldig opptatt og holdt ikke kontakten. Men i det triste dukket det noe fint opp. For nå har vi plukket opp tråden og skal treffes og skravle igjen en dag. Det var som om jeg hadde snakket med henne i går. Det er ekte vennskap det:)

Båten er sjøsatt

Mai er en fin måned! Det spirer og gror og naturen våkner til livet igjen. Men så hektisk det er på våren….. I fjor tenkte jeg at neste år, da har vi ikke konfirmant, så da blir det en rolig vår. Så feil kan man ta….. For jeg jobber så godt som hver dag og da blir det hektisk. Men det er jo ikke noe nytt;) Det har vært så fine maidager og vi ser nesten ikke Mats når vi er hjemme. Han fyker ut og leker med andre barn i gata, det er så deilig. Våren er en fin tid:)

Dagene før 17. mai var travle. Vi henger med så godt vi kan og får med oss det meste. Kamper, treninger, skole og lekser. Hva gjorde man før man fikk barn? Russ har vi også hatt og det har tatt litt av tiden vår det også. På mandag var det søskenrulling.  Både jeg og mannen var med Mats, og selvfølgelig Karina da. Det var bare større barn enn Mats med på turen og det ble spilt rimelig høy musikk og det var nok litt skummelt. Men etter vi gikk ut og hadde en pause og tok noen bilder var det bare gøy å kjøre hjemover igjen:)

Mannen har holdt på med båten de siste dagene. Nå som det har vært så fint vær har det vært litt dumt at den har ligget på land. Ikke det at vi hadde hatt tid til å bruke den om den hadde ligget på vannet da….. En dag jeg kjørte Karina til vorspiel nede ved der vi har båten var det nydelig solnedgangen. Da lengter man litt etter lange late sommerdager på vannet<3

Da båten endelig var klar til å sjøsettes og mannen bare skulle gi beskjed om at vi gjerne ville ha den lagt ut i løpet av uken kunne den bli lagt ut med en gang. Mannen ringte meg og sa ifra, så jeg tok med meg unger og dro ned og så på. Det er alltid litt spesielt å se at båten blir lagt ut. Det var godt og varmt og blikk stille på vannet. Akkurat som det var i fjor da båten ankom fra Bergen. Vi kjørte en bitteliten tur ut på havet og prøvekjørte båten. Motoren har fått nye propeller og vi var spente på om båten skulle gå lett opp i plan. I fjor slet motoren med å få det til når den var fullastet. Nå kan det virke som om vi har gjort en god investering ved å kjøpe nye propeller:)

I år skulle vi ha gjester 17. mai og da vil man jo pynte litt til den store dagen. Det har ikke vært lett å finne tid, men noen blomster har jeg fått plantet. Resten håper jeg at jeg får kjøpt i helgen:)

17. mai kom med strålende vær. Vi så på barnetoget, spiste is på Bygdetunet og koste oss. Så dro vi hjem med gjester og vi grillet, spiste kake, jordbær og is på verandaen. En veldig hyggelig dag. Russen vår sov seg gjennom grillingen og hun fikk vi ikke liv i før det var tid for russetog. Det tar på å være russ;)

Både Elias og Sander fikk være med i russebussen til Karina i russetoget. Det var stas! Mats fikk også sitte på de siste meterne før de var i mål:)

Karina ville ikke helt gi slipp på russetiden så hun ble med bussen på den siste turen før det var slutt. Hun ble kjørt helt til huset vårt, det har hun ikke blitt tidligere. Bussen er 15 meter lang og den må rygge ut, for vi bor i en blindvei. Men den siste leveringen kjørte bussjåføren helt frem til huset vårt. Jentene har hatt en fantastisk flink sjåfør. Han har hjulpet jentene gjennom kriser og stått på for de. Vi foreldrene har også slappet av fordi vi har visst at vi kan stole 100% på at han har kontroll:)

Så var russetiden over og det var en trist jente som kom hjem til oss. Det ble veldig rart for henne. Hun har stått på og jobbet så mye for denne tiden, og nå var russetiden plutselig over. Jeg skjønner at det var vemodig! Tiden går jo så fort:o

Nå er det endelig helg og det skal bli godt. Litt sliten og lei, men nå skal jeg hente inn litt søvn og slappe av. Kanskje det blir båttur, eller kanskje jeg skal pusle rundt og plante blomster. Det får tiden vise. Jeg skal jobbe 2. pinsedag så vi kan uansett ikke dra på noe langtur. Men nå er båten iallfall klar for tur:)

GOD PINSEHELG:)

Foreldrerulling

Det ser ikke ut som om livet skal roe seg med det første….. Det går i ett og det er bare å henge med så godt en kan. Forrige uke var så travel at hun jeg jobber for rett og slett sendte meg på shopping i arbeidstiden:o Jeg måtte kjøpe inn penklær til de to minste før helgen siden vi skulle i konfirmasjon, og ettermiddagene her går med til mye fotball for tiden. Så da fikk jeg dra ut en tur for å handle litt inn i arbeidstiden samtidig som jeg handlet inn til henne:) Jeg er så glad for at jeg har en så snill arbeidsleder:)

Det er mye fotball for tiden. Det har vært turneringer, treninger og seriekamper. Jeg har ikke en gang giddet å legge bort leggskinner, for de har vært i bruk så ofte. Forrige helg var det turnering for Elias på lørdagen og min arbeidsuke startet på søndagen. Ungene hadde fri på den inneklemte fredagen, mens jeg jobbet både torsdag (Kristi Himmelfartsdag) og fredagen. Da var det jammen godt da helgen kom:)

Denne helgen så jeg veldig frem til. Det skulle nemlig være foreldrerulling på lørdagen. Skuffelsen ble stor da Karina ikke fikk fri på jobb og måtte jobbe da vi skulle på rulling. Hun har jobbet mye gjennom denne uken og jeg håpet at sjefen hennes skulle gi henne fri så hun kunne bli med på rulling også. Men slik ble det ikke. Så i stedet for å bli med på rulling hentet vi henne på jobben klokka 18 og dro rett til stranda vi skulle grille på. Ikke hadde vi barnevakt heller, så storebrødre måtte stille opp og passe lillebror. Det går fint det, men det hadde vært 100 ganger mer avslappende å sende de to minste av sted til overnattingsbesøk….. 

Vi grillet og koste oss på stranden og ble med på rulling hjemover igjen. Vi tok med oss deler av foreldregruppen hjem og fortsatte med å kose oss på verandaen….. Som dere ser på bildet over så ble det et lystig lag…. Herregud, så gøy!! Lattermusklene har fått trimmet seg for å si det slik:D Jeg skjønner at jentene synes det er gøy med russetid og egen russebuss:) Men helt problemfritt er det ikke. Denne uken, rett før rulling, oppdaget de at det hadde vært innbrudd i bussen og forsterkerne var stjålet:( 11 tusen rett ut av vinduet…… Det ble to dagers pause fra rulling, men så var de klare igjen:) Nå er det bare tre rullinger igjen, så er det 17, mai. Siste innspurt er i gang:)

Det ble en litt tung start på søndagen. Lørdagen satte sine spor….. Men vi kviknet til i løpet av formiddagen og kom oss i konfirmasjon. Helt og natten helt om dagen;) Som dere ser på bildet under så ble ikke Karina med i konfirmasjon. Hun har jobbet mye gjennom uka og hun skal ha en fremføring på skolen på mandag. Og med lite søvn på grunn av nattlige rullinger så var det best at hun ble hjemme. Det er ikke bare bare å være russ, ha jobb og skole samtidig. Må passe litt på så hun ikke møter veggen. Man må prioritere i denne hektiske tiden. Man kan ikke få med seg alt;p

Mandag skulle jeg starte med fri, men slik ble det ikke. Men jeg har fått fri 17. mai og det er jeg veldig glad for:) Mandag kaster vi oss ut i en ny hektisk uke. Vi pangåpner med at det er søskenrulling med bussen til jentene og fotballkamp. De to minste vil nok ha med seg en omvisning på bussen. En ettermiddag har liksom ikke mange nok timer. Lekser skulle vi sikkert også fått tid til. Lykke til med den liksom;)

Ellers så må jeg si at denne våren leverer:) Så deilig det er med fine dager som vi har nå. Vi ser nesten ikke Mats, han fyker ut og leker med venner så fort han har mulighet. Enkelte helgedager ser vi han ikke på mange timer. Det spises lunsj borte, ungene spør om å få is både her og der og de koser seg så mye. Ja takk til flere deilige solfylte dager! Nå er snart båten var på vannet igjen også, så nå gleder vi oss til å komme oss litt bort fra stress og mas i hverdagen;)