Magisk båttur

St Hansaften startet med at jeg ble vekket av broren min som ringte og spurte om vi skulle på båttur. Planen vår var å ta ting litt på sparket, vi var litt mørbanket etter den siste hektiske tiden. Vi hadde takket nei til en invitasjon til St Hans feiring fordi det var litt mange baller i luften og vi burde legge fliser på kjøkkenet. Flisene på den ene vaggen var lagt, bare den siste veggen gjensto. Mannen la fliser, jeg vasket møkkete vinduer og vi var nok ganske så lei begge to! Men vi må bare prioritere å få ting gjort hjemme også, vi kan ikke bare dra på turer….. Jeg skal lage et eget innlegg om kjøkkenet så snart det er helt ferdig:) Jeg er så fornøyd med flisene og hvordan kjøkkenet har blitt! Noen har nok fått med seg en sniktitt på Snap:)

Da klokke var over seks på kvelden bråbestemte vi oss for å dra på tur allikevel. Det er godt å komme seg litt bort fra hus og hjem. Så vi tok turen over fjorden, til Åsgårdstrand. Der synes vi at det er veldig fint og der var broren min og samboeren hans også. Vi kom sent, så vi rakk ikke så mye den dagen, men vi grillet og koste oss i båten og vi så St Hans bål på stranden. På kvelden møtte vi foreldrene til en venninne av Karina som bor borti gata hvor vi bor og vi slo av en hyggelig prat:)

Glabussen fra Horten:)  Legg merke til rullatorparkeringen foran bussen, hihi:)

Tull og tøys med onkel, han lager litt liv og røre;) 

Så til den magiske delen! For natten på St Hans var så magisk! Det var et magisk lys på himmelen, hele natten tror jeg. Det var iallfall lys da jeg la meg klokka 0145 på natten:

Natten som aldri ble mørk! Magisk<3

Søndagen var varm og god. Vi dro på stranda og koste oss der. Men siden temperaturen i det siste ikke har vært så mye å skryte av så var vanntemperaturen sunket til bare 16 grader….. Da kan jeg styre meg for å bade…? Men ungene badet, både på stranden og de hoppet fra båten. Vi koste oss veldig den dagen! Sol og varme, og helt vindstille, jeg ville ikke at dagen skulle ta slutt:) Turen hjemover var både magisk fin der vi lunket hjemover og det var helt vindstille, og full av fart og morro da gutta (min bror og min mann) fikk kjøre fra seg litt midtfjords. Boys will be boys;)

Da dagen starter med at onkel stikker innom oss med is til unga?.. 

Det store sjøslaget, onkel mot unga:D

Nå når varmen har kommet tilbake og det er sommerferie blir det nok flere ettermiddagsturer. Da temperaturen bikket 31 grader mandag tok vi oss en ettermiddagstur. Det er så deilig at vi kan gjøre slike ting på sparket nå som det er ferie. Vi dro ikke langt, bare 15 minutters kjøring til Eløya. Vi ankret opp og svømte inn til land. Nå er det godt og varmt i vannet igjen, over 20 grader:) Vi koste oss i varmen både på stranda og i båten:) 

Sommer altså<3

Ferietid

Da er ferien til ungene i gang og støvet har begynt å legge seg her i heimen! Endelig:) Det ble en hektisk tid før skoleferien, jeg føler jeg er nesten bakfull enda, hehe:) Den siste uka før ferien gikk i ett med 3 fotballkamper, 2 høytidelige avslutninger og alt det andre vi driver med hver dag. Nå prøver vi å roe litt ned, 2 uker til så skal vi voksne også begynne ferien vår:)

Helgen før siste skoleuke var vi på sommerfest med familien. Været var bra, men det var litt for mye vind til at vi ville kjøre båten innover. Men vi koste oss en dag i paradis, for det er det det er der festen er! Vi fikk kaker og is, og etter ungene var ferdig med å bade grillet vi og koste oss før vi tok turen hjemover igjen. Karina var på jobb og kunne dessverre ikke bli med i år heller. Hun har jobbet mye i det siste, men nå drar ho snart på jentetur til syden. Det fortjener ho nå:)

Etter Karina fikk lappen så har jeg intensivert jakten på ny bil. Karina nekter å kjøre S Max’en vår, og da hjelper det ikke så mye at ho har lappen. Ho kjører pappas bil, men den er det automat på og jeg synes at det blir dumt å bare kjøre automat så fort etter ho har fått lappen. Lykken var stor da mann og jeg dro over fjorden og helt til Skien og kjøpte oss en en Nissan Qashqai. Jeg var så i tvil da det sto mellom en 2016 modell rød bil som bare hadde gått 8000 km eller en 2017 modell bronze som hadde gått det dobbelte. Valget falt på den røde, og jeg angrer ikke!!! Jeg bare elsker den nye bilen min! Full av utstyr, panorama tak, navigasjon, ryggekamera og masse stæsj:) Karina stikker av med den rett som det er, så jeg kjører noen ganger rundt med S Max’en min. Men nå er den til salgs, så får vi se om vi får solgt den snart. Jeg har vært veldig fornøyd med den, eneste grunn til at vi ville bytte nå er at vi ikke trenger 7-seter lenger;)

Etter et par uker med litt så som så vær er sommervarmen tilbake. Vi hadde en magisk tur med båten på St Hansaften. Mer om den i morgen (håper jeg…..) Nå har tiden gått fra meg igjen. Jobb i morgen igjen, onsdag allerede. Snart helg igjen og solen skinner:)

Jeg trer av og ho har fått lappen

Som vi koser oss på båtturer! Vi trenger virkelig avbrekk fra hverdager og det får vi virkelig når vi drar på turer. Hjemme er det alltid noe vi skulle gjort. Men når vi er på tur får vi ikke gjort noe, bortsett fra å slappe av:) 

Ukene før skoleferien er alltid travle! Det er alt det vanlige + skoleavslutninger….. Treninger, kamper, lekser…? Dagene går i ett og det er ikke uvanlig at vi ikke setter oss ned for kvelden før klokka har passert 21 og vel så det. Det er liksom ikke tid til noe kveldskos lenger. Men nå er det bare denne uka og en uke til, og så er det ferie. Jeg gleder meg til det, samtidig så vet jeg at det blir utfordrende dager det også. Det blir det mas for å få ungene til å stå opp, mas for å få de til å legge seg og det blir null alenetid. Mats har heller ikke sfo i ferier, så det blir noen utfordrende uker. Men jøss, jeg lengter etter ferien;)

I helgen var vi på båttur til Østre Bolærne. Og for en tur!!! Sol og fint vær, deilig temperatur både på land og i vann. Ungene koste seg og vi voksne koste oss. Herregud som vi koste oss!!! Vi hev med oss mat og drikke og dro så fort vi ble klare etter jobb på fredag. Et bad ventet så fort båten var på plass. Ungene hoppet fra båten, jeg tok bilder;) Så ble det grilling og kos med kortspill og snop på kvelden. Ren idyll:)

Lørdagen startet med morgenbad for ungene. De hoppet og koste seg, lekte og holdt på før det ble frokost i sola. Så gikk vi oss en tur til toppen av øya og så på utsikten. Det ble en god gåtur og da var det godt med et bad da vi kom tilbake:)

Søndag var det meldt litt vind, så far og sønn sto opp og kjørte båten i retning hjem før vinden kom. Vi andre lå og dro oss i sengene, så deilig:) Vi ankret opp i Evjesund. Det er ikke langt fra Fuglevik der vi har båten vår. Det blåste opp en del, men det gjorde ingenting. Evjesund ligger godt i le:) Vi spiste frokost, matet et svanepar, badet og slappet av. Etter en stund dukket kjentfolk opp og Ole og jeg svømte bort og slo av en prat med de. Det er så deilig i vannet nå, 21,6 grader viste temperaturmåleren:)

Mats har blitt så tøff og hopper nå fra båten uten noe flytehjelp. Han har hatt svømming på skolen i vinter, og han har vært et par ganger i svømmehallen etter det. Nå tok vi ikke med armringene hans og da ble han litt lei seg. Vi har badet veldig mye fra båten på denne turen og da er det jo dypt vann. Mats startet med å hoppe med flytevesten han bruker når vi kjører båt, men så prøvde han seg på å hoppe uten, og da var det gjort. Nå hopper han rett ut i vannet og svømmer inn til båten igjen. Han er så flink. Han prøvde seg til og med på et stup *ler*

Nå er vi godt i gang med enda en uke, nest siste før skoleferie. Forrige uke var vi på sommeravslutning for skolen til Elias og Mats. Det var FAU som sto for mye av jobben der, vi serverte fiskeburgere og solgte kaker. Det ble en hektisk avslutning, men dette er siste året jeg sitter i FAU. Nå trer jeg av og er fornøyd med egen innsats for mine barn. Vi har sittet til sammen i 5 år, og det sier vi oss godt fornøyde med. Selv om det er en helt grei jobb å gjøre, så stjeler det litt for mye av min tid…? Det er møter, det skal organiseres ting, kjøpes gaver og hjelpes til. Og så hektisk som det er om dagen så skal det bli helt greit å tre av:)

I går, mandag, var vi på avslutning på Høyskolen Kristiania i Oslo sammen med eldstemann. Han er ferdig med bachelor nå og det var en høytidelig seremoni. Vi møtte opp i pentøy, dress og pen kjole. Det var taler og enda flere taler. Det ble litt varmt…? Og med vond rygg om dagen og høye heler….. Jaja, det var uansett verdt å få med seg! Etter seremonien var over spiste vi litt mat før vi dro videre. En veldig fin dag!

Vi dro rett videre til fotballkamp. Elias og Mats ble hentet på skolen av farmor og farfar og Elias skulle spille kamp i Drøbak på ettermiddagen. Så vi stoppet der på vei hjem og så på den spennende kampen. Elias sto i mål i 2. omgang og han sto så bra!! Han pleier ikke å stå i mål, men når vi mangler keepere så må andre trå til. Det var så gøy å se på, jeg er så glad for at vi ikke dro rett hjem og droppet kampen:) Vang vant knepent 4-3, det ble litt for spennende i slutten:o

Til neste uke venter enda to høytidelige avslutninger. Både Sander og Karina er avgangselever og da blir avslutningene også mer spesielle. Gjerne med pyntede voksne og barn. Selvfølgelig krasjer den ene avslutningen med den ene kampen til Mats og da har jeg kioskevakt?.. Det vil si at jeg egentlig skal selge kake….. Jeg får bake kake, så får de andre selge den. Jeg må nesten prioritere avslutningen til Karina:)

Så har endelig jentungen vår fått lappen:):):) Nå har vi ventet lenge uten å vite når ho skulle kjøre opp. Så kom endelig telefonen, mamma jeg har kjørt opp i dag. Jeg kunne høre hvor glad og lettet ho var gjennom telefonen. Såååå deilig, nå kan ho kjøre til og fra jobb selv når det er en bil tilgjengelig i gårdsplassen:) Det er litt lettere å dra fra ho når ho kan bevege seg litt mer på egenhånd:)

Til helga er det sommerfest med familien igjen. Er det fint vær tar vi båten, kanskje det blir en overnatting også. Vi får se på vær og vind, vi burde kanskje fått gjort noe hjemme også?

Så sørgelig!

Begravelsen er over….. Livet går videre…? Så rart at hun er borte……

Den siste uken har vært så trist. Det har vært mange tårer og det er vanskelig å forstå. Fredag var det bisettelse i Moss kirke. En full kirke og vel så det. Mange unge som tok farvel til sin gode venninne. Denne jenta var godt likt av alle. Hun hadde mange venner, gikk på teater og var så talentfull jente. Bisettelsen var så fin, men så tung. Tårene mine trillet konstant gjennom hele seremonien. Men dette var den fineste bisettelsen jeg noen gang har vært i! Så vakker med korsang, dans og vakker solosang. Så vakker, men så sørgelig…?.

Nå er kapittelet ferdig skrevet. Siste hyllest er over og livet går videre for oss andre. Veldig rart, men det er nå slik livet er. Selv om denne jenta hadde en sykdom vi alle visste om kom dødsfallet veldig brått på. Vi har så mye å lære av denne jenta. Hun levde livet, la sykdommen litt bort og ville ikke la seg stoppe av at hun var syk. Hun smilte alltid og var et forbilde for mange. Denne jenta hadde en stoffskiftesykdom og hun la på seg av den, man hun levde livet sitt og lot seg ikke stoppe av den. Hun hadde så mange venner, og alle var så glad i henne. Det så vi i kirken. 500 seter var fulle og enda måtte noen stå. 

Everyone has struggles you can’t see,

be nice, always!

Vi har et så fantastisk vær om dagen. Forrige helg dro vi ut med båten på lørdag. Vi møtte broren min og samboeren hans i Holmestrand og overnattet der. Det var varmt og nesten ikke vind. Så utrolig varm sommer vi har hatt til nå. Vi badet og hadde det veldig fint, men samtidig har jeg vært veldig trist. Dette dødsfallet har virkelig preget meg! Men vi badet (selv om vannet var ganske kaldt), spiste is og koste oss veldig. Det er koselig når vi er sammen flere på tur også:) Broren min dro tidligere enn oss på søndag og vi koste oss på stranda før vi kjørte hjemover i blikk stille vann. Fantastisk deilig!

Været er som sagt fantastisk om dagen og vi er mye på farten. Stranda og småturer med båten. Pusen vår synes at det er varmt og gjemmer seg inne i buskene i skyggen. Elias har endelig fått lov til å kjøpe seg en sånn greie å stå på. Jeg vet ikke hva det heter en gang, men stas er det:)

Fredag dro vi ut med båten etter minnestunden. Vi var slitne etter en tøff dag og vi kom oss ikke av sted før klokka nærmet seg 2030. Vi tok turen over fjorden og endte opp i Åsgårdstrand. Karina ble hjemme for hun skulle jobbe lørdag og var borte fredag kveld, men resten av flokken ble med. Veldig deilig å ha familien rundt seg etter en tung dag! Vi hadde en veldig fin tur. Det ble bare en overnatting siden mannen skulle ha nattevakt i havna fra lørdag til søndag. Men vi koste oss veldig på stranda og i båten før vi dro hjem. Og dagen i dag ble en rolig dag. Vi har tatt det med ro og vi har vært en tur på stranda og badet. Og nå er det veldig deilig i vannet!

Nå er det bare tre uker til sommerferien for ungene. Det vil si, eldstemann skal levere bacheloroppgaven sin mandag og han er da ferdig. Karina er ikke veldig mye på skolen om dagen, der er det mye selvstudie…? Men de andre må holde ut litt til. Det er full rulle med lekser på barneskolen, det er noe dritt i denne varmen. Men vi får holde ut. Uka som kommer er full, hver ettermiddag er opptatt. Jeg blir litt gal….. Men noen uker til, så roer ting seg. Mandag skal jeg hente hun jeg er støttekontakt for, det er kamp for Mats og det er FAU møte. Så var det lekser…? Tirsdag er det kamp på Mats igjen, og jeg har skviset inn et besøk. Mannen får står for lekser og resten av kvelden! Det var litt mitt krav for denne uken, at jeg skulle få til et besøk som jeg har ønsket lenge. Onsdag drar mannen til Bergen og blir borte en natt. Elias skal trene og jeg burde begynne med rengjøringen som skal gjøres før helgen. Og jeg er alene med ungene. Så var det disse leksene da….. Torsdag er jeg også alene med ungene, og det er sommeravslutning på barneskolen for alle trinnene og FAU skal selge kaker, det vil si at jeg også skal selga kaker. Jeg håper Mats er i godlune…? Mannen kommer ikke hjem før avslutningen er over, og så var det leksene da…..Og jeg må få unna uksehandelen og det jeg ikke rekker av rengjøring på onsdag! Jeg ønsker meg rengjøringshjelp, vi har ikke tid til det etter jeg begynte å jobbe!!!! Denne uka er ikke unik i forhold til planer! Fredag drar vi forhåpentligvis ut med båten og blir borte hele helgen. Det har vi ikke fått til enda i år. Jeg håper at vær og vind klaffer:)