Jeg ble så redd

Ferien er over, vi har hatt fint vær gjennom hele ferien. Og nå kom regnet, endelig! For i dag har det vært hett! 30 grader og helt vindstille…? Og nå trengte vi regn! Det kom litt regn på søndag, styrtregn i 30 sekunder liksom:p Men i ettermiddag har vi fått litt mer. I dag hadde vi voksne egentlig tenkt til å snike oss en tur ut i båten alene siden Mats er på overnatting hos besteforeldre, men så kom regnet. Jaja, kanskje en annen gang…..

Vi har som sagt hatt en helt vanvittig fin sommerferie! Fint vær hver dag, varmt og godt så vi kan ikke klage på ferieværet i år. Jeg skal lage reiseinnlegg fra ferien, mest for min egen del, men hyggelig hvis flere ønsker å se hvordan ferien vår var og hvor ferden gikk;)

Det føltes litt brutalt ut å begynne på jobben etter 3 uker fri, og så og si 3 uker på vannet. Jeg skvatt skikkelig da vekkeklokka ringte mandag morgen, for et syn det må ha vært, hihi:) Det gikk bedre da klokka ringte tirsdag morgen;) Mats har fått sove hos farmor og farfar, det letter dagen min litt. Det er helt greit at han er hjemme med storesøsken, men det blir litt stressende for meg å roe meg på jobb da:p

På søndag hadde vi nemlig en skremmende dag. Mats elsker å farte ut til venner og han fikk instrukser om å komme hjem klokka to, med mindre han fikk mat der han var (det får hen nemlig rett som det er). Da skulle jeg ha beskjed! Klokka ble to og jeg hørte ingenting. Da sendte jeg en mld til mammaen til der jeg trodde han var og fikk svar 45 minutter senere at han ikke var der….. Herregud, da ble jeg stressa. Men vi fant han nedi gata her, hos en annen klassevenninne. Der hadde han vært lenge og han hadde spist der, mammaen hadde bare glemt å sende mld. Det kan jo skje!

Det var deilig å få klarhet i hvor han var, så da regnet jeg med at resten av dagen skulle bli fin. Fridag og kos i nye verandamøbler…?. Da jeg fikk mld om at Mats var sendt hjem regnet jeg med at han ville dukke opp om litt. Så feil kan man ta. Da han ikke kom hjem sendte jeg en mld og spurte om han allikevel ikke hadde dratt, men det hadde han. Kanskje han hadde blitt med en annen gutt som også lekte med de? Jeg sendte mld videre, men nei, der var han ikke…? Da steg pulsen! Jeg sendte meldinger i hytt og gevær, til alle jeg hadde nummeret til, ingen napp! Jeg ble så redd, for andre gang denne dagen! Og for andre gang måtte vi ut på leting. Vi var innom flere steder, ingen Mats….. Siste stedet var han, jeg ble så lettet!!!!! Da hadde han vært ute i 8 timer uten å komme hjem:o

I dag har vi kjøpt gps klokke til han. Nok er nok, nå er jeg lei av å lete etter han og sende meldinger rundt til foreldre og spørre om han er sammen med deres barn. Nå vil jeg kunne ringe til han og be han komme hjem når jeg vil han skal kommer hjem! Nå må vi bare få han til å snakke i telefonen, det vil han nemlig ikke:p

 

Hjemme en snartur

Vi er hjemme en liten tur før vi drar ut på nye eventyr:) Vi voksne kunne godt ha vært på tur frem til søndag, men nå var det to gutter som savnet litt å være sammen med vennene sine. Så da tok vi oss en liten pause før vi drar ut på vannet igjen;) Siste innspurt før ferien er over nå!

Vi har hatt en fantastisk ferie. Fint vær hele ferien, det er ikke ofte vi har her i Norge! Det regnet en kveld og en formiddag, men det var alt vi fikk av regn på turen. Og det regnet bare litt. Ungene har badet hver dag, det har vel vi voksne også. De har badet i solskinn, under regnbuen, i solnedgang og i regnvær. Temperaturen i vannet har ikke vært under 22 grader. En drømmeferie:)

Mens vi har vært hjemme nå har vi kost oss litt på verandaen innimellom vasking av klær fra ferien og handling. Og i dag har vi jaggu slått på stortromma og handlet oss nye møbler til å ha bak huset. Det vi hadde nå begynte å bli klar for dynga, og det var liksom ikke møbler som fristet å slenge seg nedpå i. Vi slo til nå som det er salg og det ble så fint bak huset, jeg er skikkelig fornøyd!

 

Bare jeg får handlet inn noen blomster til blomsterpottene og litt mer pledd og pynt så blir det så fint! 

Jeg skal lage et innlegg fra ferien, men det får bli senere. Jeg har tatt en trillion bilder, så jeg må ha litt tid da jeg velger ut;)

Når stemningen blir amper

Turen gikk visst enda litt sørover. Vi, det vil si mannen, fant ut at vi kunne kjøre helt frem til Nordens Ark og overnatte på en enkel gjestebrygge. Vi kjørte fra deilige Hunnebostrand gjestehavn på fredag etter en effektiv dag i havnen. Vi handlet inn mat, vasket tøy, fikk koselig besøk og badet. Det er rart hvor mye man setter pris på helt enkle ting som å vaske tøy, få en varm dusj og handle når man er på båttur. Dusjen her om dagen var et nakenbad i fjorden for så å vaske hår og kropp og skylle seg med dusjen vi har på badeplattformen. På andre siden av fjorden sto folk og fisket:p Man kan ikke være så sjenerte når man er på tur:)

Vi kjørte forbi Smøgen og litt videre sørover og inn i Åbyfjorden. Der overnattet vi ved en enkel gjestebrygge som hørte til dyreparken. Ikke noe annet enn en brygge, så litt stusselig, men helt greit. Det blåste opp på natten og vannet skvulpet og slo i båten, så jeg sov ikke noe godt. På dagen var vi i dyreparken og koste oss. Det var Sander sitt «krav» for å bli med på tur. Han er glad i å se på store kattedyr og denne parken har mye av det. Etter parken ble Sander hentet av farmor og farfar, det har han gledet seg til. Han er ikke så glad i båtlivet, så en uke holdt for han:)

Etter Sander og farmor og farfar dro kjørte vi videre. Klokka var allerede åtte på kvelden og det blåste fortsatt. Planen var å komme seg tilbake til Hunnebostrand, men vi regnet med at vi ikke fikk plass der. Og det var som ventet fullt. Tiden gikk litt fra oss og da klokka nærmet seg 23 og mørket kom ble stemningen litt amper fra min side. Det blåste fortsatt og da er jeg ikke noe glad i å ligge på svai (bare på anker). Ankeret er jo ikke noe garanti på at båten ikke løsner….. Etter litt leting fant vi en liten flytebrygge i en havn uten gjestehavn hvor vi la oss. Det sto «ingen fortøyning» på enden av brygga, men vi la oss på siden. Så da var vel det greit, hehe:) Alt er greit så sent på kvelden:p Det var ikke noe drømmeplass der vi lå med rumpa på båten langt utenfor brygga og vinden som blåste, men for en natt var det greit!

I dag kjørte vi videre. Det blåste fremdeles, men heldigvis har vi ikke kjørt så mye utaskjærs. Nå ligger vi i en gjestehavn i Hamburgsund. Veldig deilig. Nå har vi vært sammen med og møtt kjentfolk hver dag. I dag landet vi litt og skulle være bare oss. Litt savn etter Sander og litt rart humør på meg i dag. Men plutselig møter vi to klassekamerater av Mats. Hihi, så rart å møte så mye kjentfolk på tur:) Nå flyr gutta rundt og leker:) Og vi har tilgode å være bare oss på denne ferieturen.

Svenskekysten

Da er vår ferietur i gang. Vi hev oss rundt allerede lørdag og pakket og dro. Søndag var det meldt vind og mandag var det meldt dårlig vær, så det var bare å komme seg av sted. Og det angrer vi ikke på!!! For vi koser oss glugg med sol og varme dager. Ja, det er nesten for varmt til å være på båtferie. Det er vel ikke lov å si, hihi:)

Vi har vært mye sammen med venner. Dette er første dag vi er alene. Første overnatting var på Hvaler, så dro vi over til Strømstad. Videre dro vi til Daftø og bar der sammen med en kamerat av Elias og hadde to deilige dager sammen familien hans. Vi storkoste oss!

Videre har vi vært utom Koster og tittet. Vi kjørte over på en tidlig kveld og hadde en magisk tur! Så mange øyer og så fint å se:)

Torsdag kjørte vi utaskjærs i nesten flat sjø. Vi lå i plan i halvannen time og nå er vi så langt sør som vi hadde planlagt. I morgen skal vi i dyrepark, så setter vi snuten nordover igjen. Jeg får skrive mer utfyllende da vi kommer hjem. Det kommer kanskje noen innlegg til fra mobilen, om vi ikke smelter bort;kr

Snart ferie

Siste uke før ferie for store og små. Jeg gleder meg til rolige dager, sommer, sol og tid sammen. Siste innspurt er i gang, bare 3 små dager igjen på jobb:) Været ser ut til å holde og det passer oss veldig bra. Nå synes jeg at vi har jobbet oss gjennom nok solskinnsdager og det er på tide å få nyte sommeren litt nå!

Karina har dratt på jentetur til syden, ho koser seg nok glugg. Hun har også jobbet mye og fortjente en ferie nå. Mann og jeg har full uke med masse som skal skje før vi går ut i ferie. Det blir litt som skal ordnes på tampen. En ting vi kan krysse av på “to do list” er å selge bilen. Forden skulle selges, vi håpet å bli kvitt den før ferien. Det tok tre dager fra vi la den ut på Finn til ny eier kom og hentet den. Veldig deilig! 

I helgen dro vi på en liten tur igjen. Vi var opptatte på fredagen med gullbryllup og lørdagen leverte vi bilen til ny eier før vi dro ut med båten. Denne gangen var det Tjøme og Hvasser som var målet. Hvasser er en liten perle! Så fint der! Ungene bada og koste seg, vi voksne prøver å henge med:) 

Onsdag venter tannlegebesøk. Hater det, men det må bare gjøres. En ting til som er deilig å få unna før ferien. Jeg fikk forresten melding av tannlegen på mandag. Hehe, morsom tannlege jeg har. Ole mente at han burde ha tatt med emoji med dollartegn på den siste meldingen. Haha:D