Tidenes uvær

Vi er allerede halvveis i andre uke etter skoleferien var over. Skolestarten gikk veldig fint, men den første uka var brutal. Altså, det er såååå deilig å få unger opp av sengene og ut av huset til vanlig tid igjen. Men alt det andre som følger med…? Gi meg styrke sier jeg bare:p Jeg var jo såpass smart (eller mindre smart) at jeg utsatte alt som hadde med skolestart og gjøre. Det vil si, jeg var en snartur innom og kjøpte inn noen blyanter og slikt, men det var alt. 

Gymsko og innesko måtte kjøpes til de to minste, Sander som har begynt yrkesfag skulle ha en hel haug med verktøy, og nå som sommeren er i ferd med å gi slipp så oppdager man hvor mye ungene har vokst når bukse etter bukse har blitt for korte i beina…? Så var det full fart med treninger, kamper, lekser og alt det andre vi gjerne skulle fått tid til. Dag etter dag jobber vi oss fremover. Om 5 uker drar vi til syden, det gleder vi oss masse til!!! De ukene går utrolig fort:)

Vi har båten vår liggende til salgs enda. Det har vært mange som har sett annonsen, mange har sett annonsen mange ganger og mange har lagret den. Vi har også vist den frem, og skal vise den frem til helgen igjen. Og mens vi venter på at den skal bli solgt drømmer mannen seg bort på Finn på søken etter en ny båt vi kan kose oss i. I helgen som var pakket vi båten igjen og dro til Oscarsborg Festning. Vi koste oss der fra lørdag til søndag, været var ganske bra og vi gikk turer og senket skuldrene litt igjen. Så deilig!

Vi ble veldig overrasket da vi våknet på søndagen og så at Rygge hadde blitt truffet at tidenes uvær med lyn, torden og hagel. Jeg ringte hjem da jeg innså hvor ille det hadde vært og hørte at alt sto bra til hjemme. Det gjorde det, men de som var hjemme var nok ikke så høye i hatten da det sto på. 100 meter opp i gata hadde lynet slått ned flere ganger. Det hadde vært skikkelig ille. Det lynet og tordnet i ett…? Bare flaks at huset vårt ikke ble truffet. Herregud, det hadde ikke vært bra! Over et døgn etter uværet lå det hagel i veigrøfta….

Til helga er det fotballcup både lørdag og søndag. Lørdagen begynner tidlig….. Jeg kjenner jeg gjerne skulle ha sovet meg opp litt, men det får bli med søndagen, da tror jeg at oppmøte er litt senere på dagen. Det positive med at cup’en starter tidlig er jo at da kan vi få gjort noe hjemme også. Det er positive og negative sider med alt;)

Plutselig…..

Plutselig var sommerferien over….. Vi har gått sånn gradvis over til mer og mer hverdag, først startet vi voksne å jobbe, så startet treninger og nå er jaggu skolen også i gang i morgen. Og hvor svarte ble det av sommeren?? Plutselig var den liksom bare over….. Vi har allerede hatt to høststormer og sommeren begynner å bli et fjernt minne. Jeg var liksom ikke helt klar for å starte høsten allerede!

Vi har ikke sovet i båten siden siste helg i sommerferien. Så har vi vært på en dagstur og en ettermiddagstur. Denne helgen blåste bort, ellers hadde vi tenkt til å iallfall dra ut på dagsturer. Men nå sniker høsten seg mer og mer frem. Det blir tidligere mørkt på kveldene og det er rått og kaldt på kveldene. Så det er vel bare å innse at sesongen snart er over *snufs*

Vi skal vel ikke klage….. Sommeren har vært fantastisk fin!!! Som vi har kost oss! Og nå kan vi snart starte nedtellingen til sydentur i høstferien. Det går fort det også, heldigvis:) Men nå er det skolestart vi konsentrere oss om her i huset. Mats skal opp i 3. klasse, Elias skal gå siste året på barneskolen og Sander starter på videregående. Karina kom ikke inn på det hun ville og hun tar seg et jobbeår. Kim-André står i startgropen til jobb. Han skal på jobbintervju i morgen og vi krysser fingrene for at han får jobben! Det blir spennende!

Vi har høstet tomatene våre. Det ble ikke så mange, men de var veldig gode:)

Pelsdotten vår kan kunsten å slappe av, både inne og ute:)

Fotballsesongen har kommet i gang, til uka er det fullt kjør med både treninger og kamper igjen:)

Vi har handlet inn til skolestart og føler at vi har kontroll på ting og tang:)

Og vi har fått litt ved i hus, så vi er klare for vinteren:)

Nå er det mye som skal gjøres fremover. Kjøkkenet er fremdeles ikke helt i mål, det er nesten litt komisk. Det er ikke mye som står igjen, bare fuging på den ene veggen og silicon må på. Vi var egentlig klare for å gjøre det ferdig, men det var ikke gunstig å fuge når det var så varmt og da utgikk det ganske lenge….. Nå er det ved som må stables ferdig, gjerde må males, og gjerde skal helst snekres ferdig, gulv skal legges osv osv….. Hverdagen er i gang;)

Hurra for oss

16. august for 21 år siden giftet jeg meg. Det føles som en evighet siden, 21 år er lang tid….. Jeg kan ikke huske livet før mann og barn. Jeg liker å være gift, jeg kunne ikke tenke meg en annen livssituasjon. Jeg liker å ha tryggheten, omsorgen og alt et ekteskap har å tilby:)

Dagen i dag har vært masete. Jeg startet dagen med å forsove meg. Jeg hadde så mye jeg skulle gjøre før jobb, og så våknet jeg en time før jeg skulle være på jobb….. Det ble en brå start, jeg fikk ikke gjort det jeg skulle før jobb og det forplantet seg utover dagen:p Vi visste at selve bryllupsdagen kom til å bli travel. Så vi benyttet oss av at mandagen var rolig. Mats sov borte og de andre ungene var opptatte på hvert sitt hold. Da dro vi ut med båten, kjørte til Son, tuslet rundt uten å finne et sted å spise, kjørte tilbake til Moss, spiste på restaurant og kjørte ut og så på solnedgangen. For en magisk kveld!!! Livet ass>3

Hurra for kjærligheten<3 (og for barnefri av og til)

Båtferie 2018 (siste del)

Fredag

Vi startet dagen med å dra fra Strømstad allerede klokka ni. Vi ville komme oss over til Hvaler før vinden kom. Ungene lå og sov da vi kjørte, det var stille på vannet og turen over til Norge gikk veldig rolig for seg. Vi stoppet på Herføl og tanket opp før vi dro videre til Brattholmen. Vi hadde aldri vært der før og det så veldig fint ut der. En brygge vi kunne legge oss til, en fin liten vik med strand, stupetårn, trampoliner og en liten selvbetjeningskiosk. Og en liten utedo, hehe. 

Vi koste oss i båten og på stranda, fortsatt like varmt. På ettermiddagen kom kameraten til Ole og kona hans. Veldig hyggelig med selskap igjen. Ungene badet og hoppet fra stupetårnene, her var høyeste hopp godt og vel 6 meter. Elias hoppet derfra, det var veldig høyt:o Mats hoppet fra ca 2 meter, de er jo så tøffe begge to! 

Søndag

Søndag ble stort sett en repetisjon av lørdag, bading, soling og masse kos. Gutta kjørte tur i lettbåtene mens vi jentene solte oss. På ettermiddagen kjørte vi videre. Planen var å komme oss til ny havn før vinden kom Vi kjørte i deilig vær, varmt og helt vindstille. Turen ble ikke så lang, vi skulle bli værende på Hvaler. Vi stoppet innom en butikk, stjal litt vann i en havn og kjørte dit ferieturen begynte, nemlig Brattestø. Nå hadde vinden kommet og vi fikk skikkelig problemer da vi skulle legge til.

Greia på Brattestø er at man kan ligge long-side et stykke på brygga, men så blir det grunnere og da må man legge seg med dregg og snuta inn mot brygga. Vinden kom susende fra siden, og en gubbe lå i sin båt og tittet på oss og ga gode råd uten å gidde å hjelpe til. Det er ikke ofte vi opplever på tur, båtfolket er som regel veldig hjelpsomme når noen kommer og skal legge til. Man vet jo selv hvor deilig det er med en hjelpende hånd….. Men denne gubben var bare bedreviter og sa hva vi gjorde galt. Det toppet seg litt da mannen lot dreggen gå og akkurat da jeg skulle gå på brygga nappet dreggen til fordi den strammet og båten ble tatt av vinden sideveis og jeg havnet nesten i vannet. Og gubben ved siden av fortsatte å gi gode råd….. Det var nesten så jeg ga han fingeren der jeg akkurat klarte å redde meg på båten igjen og jeg ropte “det går ikke, det gååååår ikke” i det jeg glapp brygga. Haha, for et syn;D Men vi klarte det på andre forsøk. Dreggen satt og jeg kom meg i land og holdt igjen båten. Da vi var ferdige og båten lå som den skulle dro gubben ved siden av og det var da plass til oss så vi kunne legge oss long-side…? Takk skal du faen meg ha liksom:p 

Det var en vindfull kveld og natt. Og plutselig var det veldig mørke kvelder…. Vi sjekket været og det var meldt en del vind dagen etter, men planen var å dra hjem…? En liten pause i båtlivet, vaske litt klær, dusje på eget bad, sitte i sofaen, sove i en mye seng….. Det var meldt fint vær resten av ferien vår, så planen var å dra ut igjen på torsdag og bli til søndag:) 

Mandag

Vi dro fra Brattestø på mandag som planlagt. Vi tok det med ro og koste oss litt på stranda før vi dro. Men da hadde vinden kommet…? Vi snirklet oss innaskjærs i rolig tempo. Men et lite stykke utaskjærs måtte vi! Men det gikk veldig bra, vi hadde vinden i ryggen og kjørte med bølgende. Og tidlig på kvelden kjørte vi inn i båtplassen vår, etter 2 uker og 2 dager på tur. Så deilig å komme hjem, men så rart….. Hadde det ikke vært for at ungene lengtet hjem så hadde vi kjørt over fjorden og avsluttet ferien der før vi dro hjem. Men nå skulle vi ha et par dager hjemme:)

Torsdag

Været forandret seg litt i slutten av ferien. Det som var meldt ble byttet ut flere ganger og plutselig var det litt mer ustabilt. Vi pakket på onsdag og var klare for å dra på tur igjen torsdag formiddag. Hvasser var målet denne gangen og vi kjørte dit i deilig vær, sol og vindstille! Vi fikk plass på Hvasser og det er nok det ultimate stedet i mine øyne. Der er det strand som er fin å bade på, iskiosk, butikk, restaurant, dusjanlegg og alt man kan ønske seg i en gjestehavn! Som vi koser oss der! Torsdag var en strålende dag, sol og varmt vær, så Ungene badet fra båten og vi dro på stranda og badet. Så deilig sommer!!!!

Fredag

At denne sommerferien har vært varm er vel ingen tvil om, denne fredagen var ingen unntak. Men at den skulle være sååå varm…? Vi tilbragte hele dagen på stranden, helt frem til klokka var halv åtte. Og da var det fortsatt kokvarmt! Vi kunne rett og slett ikke gå til båten før, for der var det for varmt å være. Det var deilig da solen gikk ned….. Men det var fortsatt 27 grader….. Og det holdt seg varmt hele natten. Vi fikk med oss måneformørkelsen, vi gikk på brygga i kort-kort tøy og svettet:o Da vi la oss var det blitt rett under 25 grader, for en dag og kveld!!!

Lørdag

Siden det var meldt tordenvær og litt regn bestemte vi oss for å dra hjem en dag før planlagt. Vi koste oss med bading og is før vi dro i rolig tempo hjemover. Vi så det lynet i mørke skyer, men det var langt borte. Vi kjørte innom Tønsberg på vei hjem og spiste der. Det blåste litt, men det var ikke noe problem å krysse fjorden. Og tre uker etter eventyret vårt startet la vi båten i havn og ferien var over for denne gang *sukk*

Vi har hatt en fantastisk ferie. Det ser kanskje litt ensformig ut på bildene, men vi har ikke hatt andre behov enn å bade og kose oss i båten. Det har vært for varmt til å gå i byer, i parker eller noe annet. Vi har storkost oss denne ferien, med og uten kjentfolk. Jeg føler vi har vært på eventyr:)

Nå ligger båten ute på Finn:o Vi har snakket om det lenge….. Vi har en fin båt! I ferien har det ikke vært noe problemer. Men, vi har lyst på litt større, kanskje litt mer sovekomfort…? Og litt mer skap…? Dere har kanskje hørt om 3-fot syken?? 

Keep calm

and

follow your dreams

Båtferie 2018 (del 3)

Tirsdag

Vi kjørte fra Hamburgsund og målet var Tanumstrand. Alle snakker jo om Tanumstrand! Der er det badebasseng og moro for unga, så vi måtte jo prøve å komme oss dit. Det var dockspot plasser der som vi var inne og tittet på, men der var det ikke ledig før ferien vår var over. Men tidlig på dagen er det som regel mange som beveger seg og vi tenkte at vi kanskje var heldige å få en plass allikevel…?. Meeeeen, så feil kan man ta! Der var det smekk fullt, båtene lå som sild i tønne:p Det så ut som om det bare var dockspot plasser, og vi kjørte videre.

På vei til Tanumstrand så vi en perfekt plass å ligge på i uthavn. Vi kjørte tilbake for å se om den fortsatt var ledig, men neida, nå var den opptatt. Da bestemte vi oss for å kjøre til Havstensund, også der ble vi kjørende rundt for å finne en plass og ligge på. Til slutt la vi oss i en bukt og badet og spiste litt mat. Det var så varmt! Vi koste oss helt til jeg oppdaget at dreggen hadde løsnet og vi var på vei mot en seilbåt:o Jeg hater dregg!!! Synes at det alltid er noe pes med å få båten til å ligge i ro. Og denne hendelsen gjorde ikke at jeg var noe mer lysten på å ligge på svai…..

Vi var litt motløse da vi kjørte fra Havstensund og mot Resø, vi regnet med at det var fullt der så sent på dagen. Men da vi kom frem ble vi beordret av en havnevert om å legge oss utenfor to andre båter. Ingen ideell plass, men bedre enn å lete videre. Vi badet og koste oss litt og da vi så at en båt kjørte fra plassen sin, kjørte vi og tok den plassen. Vi måtte riktignok ligge på anker bak, men denne gangen festet ankeret seg skikkelig og vi lå veldig fint. 

Denne dagen var vi helt sikte på at vi ikke skulle møte noen kjente. Men jaggu, plutselig ropte en klassekamerat av Elias. Heihei, er dere her også? Vi traff foreldrene også og fikk skravlet litt. Veldig merkelig å møte så mange kjente. Vi lå ikke langt fra hverandre heller:) Gutta badet sammen på kvelden og koste seg sammen, stas å møte venner på tur:) Da solen gikk ned kom regnet og Mats og Elias badet fra båten og svømte rundt under regnbuen i solnedgangen. Det kunne liksom ikke bli mer magisk!

På dette stedet var det stupebrett og både Mats og Elias er veldig tøffe og hoppet og koste seg begge to, Elias fra 3 meter og Mats fra 2 meter. Og badevannet holdt 22 grader:)

Onsdag

Elias startet dagen med et bad sammen med kameraten sin før frokost. Det regnet litt på formiddagen også og Mats og Elias badet fra båten i regnværet. Kameraten til Elias skulle dra videre senere denne dagen, så vi snakket litt mer med de før de dro videre. Vi skulle bli enda en dag, det var så fin havn å være i! Vi koste oss med å bade, vaske litt tøy og så gikk vi selvfølgelig og kjøpte is. Gutta kjørte lettbåten og utforsket stedet utenfor havnen litt også. Godt og varmt var det selv om det var en del skyer på dagen. På kvelden gikk vi opp på fjellet og så på solnedgangen, magisk fint. Utover så vi skjærgården og det var helt stille. Og langt der ute var det åpent hav…?  På kvelden var det kortspill og kos i båten, nesten aldri en kveld uten;)

Torsdag

Vi hadde booket plass i Strømstad fra torsdag til fredag og vi spiste bare frokost før vi rettet snuta nordover. Det var strålende sol, men litt vind. Det merket vi da vi måtte en liten strekke utskjærs. Det bølget ganske bra! Men så ble det så deilig da vi kom oss innenfor igjen og mor kunne kose seg på dekk mens vi kjørte mot Strømstad. Vi kjørte forbi Daftø igjen, der skulle jeg gjerne blitt en natt til. Det var så fint der! Men vi hadde bestilt plass i Strømstad og kjørte dit og fant plassen vår. Nå var vi jo kjent der og fant lett frem til der vi skulle ligge:)

Ungene badet fra båten, jeg fikk sole meg og mannen fikk gå på Systembolaget helt alene. Senere på dagen gikk vi til byen alle sammen og spiste og handlet inn litt. Planen var nemlig at vi skulle ligge i en halvveis uthavn i helgen, så da måtte vi bunkre opp litt:) Og denne dagen var faktisk første dag i ferien vi ikke møtte noen kjente. Etter nesten to uker på ferie:o

Stay tuned for siste del;)

Båtferie 2018 (del 2)

Fortsettelse på torsdag

Vi kom inn i havnen i Hunnebostrand tidlig på ettermiddagen uten noe særlig håp om å få plass. Havnen var smekk full, så det ut som. Dette var en havn jeg i utgangspunktet er litt skeptisk til. Jeg liker havner med uteliggere og to båter i hver bås, mens her  lå båtene som sild i tønne, tett i tett. Da er det lite oversiktlig og vanskelig å finne plass synes jeg. Gjestehavner er veldig dårlig merket mange steder synes jeg. Er man ikke kjent så er det vanskelig å vite hvor det er gjesteplasser og hva som er faste plasser…? Men da vi kjørte litt rundt så fant vi en plass som vi kunne legge oss på:) Veldig deilig å få plass i en havn og få roet seg litt. 

Det ble en liten spisepause før vi gikk til en strand. For det var så varmt! En fin liten bukt med brygger langs med fjellet hvor man kunne hoppe rett ut i vannet. Vi gjorde oss litt kjent i havnen da vi kom tilbake, grillet i båten og gikk ut og kjøpte oss kuleis på kvelden. Denne havnen var veldig fin, til tross for at båtene lå litt tett. Vi hadde hyggelige naboer, det var litt småbåter som kjørte forbi, til og med en båt som kjørte forbi to ganger om dagen med to geiter i:o

Fredag

Vi vurderte å ta taxi til dyreparken Nordens Ark. Men etter å ha sjekket litt opp litt både hvor mye det hadde kostet å ta taxi, hvordan det gikk med busser og kjørerute for å komme nærmest mulig dyreparken med båt så ble det til at vi bestemte oss for å kjøre dit med båten. Så fredagen roet vi oss ned i havnen, ungene badet fra båten, kjørte tur med lettbåten, jeg fikk vasket litt handkler, vi handlet inn og vi fikk besøk i båten av svigerinne og “svoger” som var på tur hjem til Norge igjen. Og for en varm dag…?

Kl 18 tøffet vi ut fra havna, kjørte Sotneskanalen på vei sørover, kjørte forbi Kungshamn og inn i Åbyfjorden. Der skulle vi ligge på en enkel gjestebrygge som tilhørte dyreparken. Vi stoppet på andre siden av brygga siden det sto folk og fisket der, så tok vi oss et bad, dusjet nakne på badeplattformen og tøffet over og la oss til brygga og håpet at folkene der ikke hadde sett for mye. Hehe, man kan ikke være så blyge når man er på tur:p Denne gjestebrygga hadde ikke noe gjesteanlegg, bare en enkel brygge man kunne legge seg ved. Det blåste opp utover kvelden og for første gang siden Daftø måtte vi ta opp kalesjen på båten på natten. Vi spiste middag i båten og koste oss før det var natt. En av de mindre hyggelige nettene synes jeg, vinden gjorde at vannet skvulpet og det som hang av handkler på rekka pisket mot dekket så det hørtes ut som om noen kom gående på dekket. Vi lå nedenfor en skog hvor hvem som helst kunne ta seg ned til og da var det litt ekkelt å ligge der alene…?

Lørdag

Vi våknet vi opp til fint vær, men ikke på langt nær så varmt som de siste dagene og det blåste fortsatt. Vi hadde fulgt med på værmeldingen og visste at denne dagen skulle bli mindre varm, derfor la vi turen til dyreparken denne dagen. Det hadde ikke vært så deilig å gå i dyreparken i den varmen som var dagen før! Vi spiste frokost og gikk opp i dyreparken og tilbrakte dagen der. Dette var endestasjonen for Sander, han skulle bli hentet av farmor og farfar etter vi var ferdige i dyreparken. 

Det ble en fin dag i dyreparken, dagen gikk så fort! Vi så mange dyr, var på bondegården og klappet sauer og geiter og koste oss hele dagen. Så ble Sander hentet hjem etter vi var ferdige. Det ble veldig tomt og rart da han dro…? Vi andre spiste litt mat før vi dro fra brygga klokka åtte på kvelden. Det blåste fortsatt, og det fristet ikke å ligge ved denne brygga en natt til….. Vi kjørte samme rute tilbake, var innom Kungshamn og fylte diesel, en privat brygge og stjal vann til båten og kjørte tilbake til Hunnebostrand. Der var det en festival eller noe og det var fullt over alt. Vi tenkte at vi skulle ligge på svai, men det blåste for mye til at jeg var trygg på det. Det ble mørkere og vi fant ikke noe fint sted med kroker i fjellet heller….. Da blir frustrasjonen og utryggheten min brått litt overveldende…? Jeg er en person som liker å vite hvor vi skal og hvor vi skal ligge. Man kan bestille plasser på “dockspot”, men da må man komme seg til det stedet uansett vær og vind, det liker jeg heller ikke…? Jeg vil kjøre når det er rolig, og da må man nesten sjanse på at man finner seg en plass å overnatte.

Klokka ble elleve på kvelden, da måtte vi bare finne oss en plass! Det ble mørkt og det blåste, ingen ideell situasjon….. Vi kjørte mot Ulebergshavn, der var det ikke gjestehavn, men vi fant en liten flytebrygge med en bitteligen plass som vi la oss på. “Ingen fortøyning” på enden av brygga, men vi la opp på siden av brygga, med rumpa på båten langt utenfor enden…? Men det er lettere med tilgivelse enn tillatelse, er det ikke? Så der lå vi og håpet at ingen andre båter skulle komme for å kreve plassen sin. Det var ingenting som tilsa at det kom til å skje, men vi holdt pusten litt!

Søndag

Neste morgen våknet vi opp til litt overskyet vær og vinden hadde ikke løyet helt.  Vi voksne hev i oss frokost og kjørte før ungene sto opp. Neste strekke var fin, men mange båter på fjorden. Vi kjørte to små strekker utaskjærs, det bølget godt men varte ikke så lenge. Jeg ordnet frokost til ungene mens vi kjørte og det ble sol og fint vær på turen. Vi kjørte inn i Hamburgsund og fikk plass der i havnen der. Denne dagen var jeg sikker på at vi ikke kom til å møte noen kjentfolk, det ble ettermiddag og vi hadde ikke noen kjente i nærheten. Trodde vi;)

Men på ettermiddagen, da så jeg plutselig to kjente skikkelser som gikk forbi båten. I all verden tenkte jeg, er det mulig. Der var to gutter fra klassen til Mats, de hadde akkurat lagt seg i gjestehavna. Gleden ble stor for gutta, de lekte og koste seg sammen. I havna var det en stor gressplen og de sparket ball og koste seg sammen. Storebror hev seg også med og vi voksne fikk pratet litt sammen i fred og ro. Vi fikk omvisning i seilbåt og det ble en finfin dag:)

Mandag

Mats fikk bli med vennene sine og kjøpe is, de sparket mer ball og koste seg litt før vennene dro videre. Vi skulle bli en dag til og siden det var over middels varmt igjen så ble det bading fra båten, mer is og vi tok lineferje over til andre siden og spilte minigolf og koste oss glugg:)

Fortsettelse følger;)

Fin helg

Det ble en fin helg, med enda en båttur:) Sommeren vil jo ingen ende ta! Det vil si, i dag har jeg følt på et lite snev av å fryse litt der jeg gikk rundt i kort shorts og topp. Det har blåst veldig i dag i tillegg til at temperaturen har sunket til rundt 22 grader på dagen. Kanskje vi har fått vår siste varme (hete) sommerdag i år? 

Fredag var også en blåsedag, så vi bestemte oss for at vi bare skulle ta en dagstur med båten på lørdag denne helgen. Så fredag ettermiddag ble en rolig ettermiddag. Veldig deilig det også! De to minste var fortsatt borte. Mats hadde sovet hos farmor og farfar siden mandag, Elias siden onsdag. De skulle komme hjem på kvelden, eldstemann var borte og Karina jobbet. Bare Sander og oss voksne hjemme, snakk om luksus!

Lørdag pakket vi med oss mat og drikke for en hel dag. Jeg skulle hente ho jeg er støttekontakt for, som leker godt med Mats og Elias skulle ha med seg en kamerat. Solen skinte og det var lite vind, så alt lå til rette for en deilig dag. Og det ble det! Ungene badet og koste seg, og da det kom en liten uværssky med litt regn og torden gikk de to minste ned i båten og så på tv, de to eldste spilte et spill og vi voksne fikk jaggu tatt en liten powernap i smug, hihi. Det er jammen ikke ofte vi får til det på en vanlig dag:) Etter det lille skuret var over ble det grilling og mer bading før vi satte kursen hjem igjen. Åsgårdstrand er et deilig sted!

Dødsing er litt inn om dagen…?. Og diverse krumspring:)

Søndagen satt vi av til litt gjøremål her hjemme, det har ikke blitt så mye tid til det i det siste. Vi er jo alltid på farten i helgene….. Men i dag skulle vi få gjort litt, og det fikk vi også gjort. Altså litt…? Så ble det litt høsting av tomater, litt pusekos og et kveldsbad. Og vips så var denne helgen også over. Kanskje det ikke blir så varmt på jobb i morgen:)

Mandag håper jeg neste innlegg om ferieturen vår kommer;)

Båtferie 2018 (del 1)

Det er helt rart å tenke på at vi allerede har jobbet 1 uke etter ferien og det er helg igjen. Dagene går så fort og nå er sommeren snart over….. Vi koser oss mens vi kan og det blir ofte sene kvelder før jeg setter meg ned og da har det ikke blitt til at jeg har orket å skive innlegg fra ferien. Men her kommer del 1:

Denne ferien hadde vi ikke lagt så mange planer. Vi skulle dra da været var bra og retningen var svenskekysten. Etter hvert som ferien nærmet seg begynte vi å legge noen små planer hva vi kanskje skulle gjøre, noen vi kanskje skulle møte og havner vi kanskje skulle besøke. Mye kanskje der med andre ord:)

Lørdag 8. juli

Siden været var bra og det plutselig var meldt mye vind søndag og drittvær på mandag fant vi ut at vi skulle hive oss rundt og dra på ferie denne dagen. Dette til tross for at vi ikke hadde pakket og ungene hadde klippetime. Vi fikk ordnet det vi skulle og pakket i en fart og lastet båten mens ungene var hjemme. Det var såååå varmt å holde på, men sååå deilig å komme oss av sted. Første stopp var Brattestø på Hvaler. Der var en gammel kamerat av mannen og det var hyggelig og kunne ta en overnatting sammen med de. Været var fantastisk bra, vindstille og fint. Vi freste ned på halvannen time og lå i plan hele veien. Deilig å kunne få unna en strekke i full fart! Ungene badet og koste seg fra båten. På kvelden var det krabbefiske og kos til det var natt. Det ble til og med fanget opp en ål som lå i dypet og lurte lenge. Skikkelige fine ferieminner. Kos for store og små:)

Søndag

Søndag våknet vi opp til strålende sol og fint vær. Ungene badet og koste seg fra båten og vi dro på stranda og badet der. Vi kjøpte oss is og hadde en flott dag. De andre måtte hjem siden de ikke hadde ferie og da bestemte vi oss for å dra videre og bestilte plass i Strømstad. Det gjorde vi rett før vinden kom…. Vi kjørte over “Sekken” (området der vi kjører over til Sverige) i ganske røff sjø. Men det var ikke rare turen før vi kom i le av en øy og vi kunne puste ut og kjøre i relativ rolig sjø inn til Strømstad. Resten av denne dagen var vi “alene” og koste oss i båten med bading, kortspill og kos:)

Mandag

Vi våknet igjen opp til strålende sol og varmt vær. Det var egentlig meldt drittvær denne dagen, men da mandagen kom ble været fint allikevel. Det var en del vind, så vi var glade vi lå i havn. Ungene badet og koste seg fra båten, Elias kjørte tur med lettbåten og min bror og hans samboer kom også til havna. Dette var sånn halvveis planlagt møte. Vi dro til byen og handlet litt og bare koset oss i det fine været. Jeg hadde glemt å pakke med hettegensere til Elias så da fikk vi kjøpt inn det, greit å ha på litt kjøligere kvelder. Det var så varmt i byen at vi følte at vi var i syden, men det var greit å kjøpe med et par hettegensere. Vi trodde jo ikke at hele ferien kom til å bli sydenvarm:p Senere på kvelden møtte jeg også en annen bekjent som lå i havna, veldig hyggelig å møte kjentfolk på tur!

Tirsdag

Nok en solfylt dag, også så varmt! Vi hadde ikke flere overnattinger i Strømstad og skulle videre. Planen ble litt til i løpet av dagen. mannen og Elias sendte meldinger litt frem og tilbake og vips så skulle vi besøke et foreldrepar i klassen til Elias og da selvfølgelig klassekameraten til Elias, og søstera hans. De har campingvogn på Daftø, ikke langt ifra Strømstad. Vi skravlet litt med broder’n og samboer før vi tøffet ut av havna i solskinn og bare fryd og gammen. Det var ikke lange turen, vi kjørte innaskjærs og koste oss i rolig tempo.

Da vi kom til Daftø slappet vi av i solen og ungene badet og koste seg. Vi var heldige å få oss en plass på siden av en brygge, der var det egentlig ikke plass til båten vår, men pyttsann. Der det er hjerterom er det husrom;) Senere på dagen møtte vi de vi kom for å besøke og ble med de på en tur med deres båt. Vi ble vist litt rundt, vi kjøpte is og ungene fikk sitte i en ring bak båten i full fart. Vi avsluttet dagen med å spise pizza og dagen var så fin! Store og små koste seg så til de grader:) På kvelden da vi kom til båten var det fortsatt 20 grader ute og vindstille. Så fantastisk deilig kveld!

Onsdag

Nok en dag våknet vi opp til sol, sommer og deilig temperatur. Vi spiste frokost før vi dro videre i hver vår båt. Målet for dagen var en fin strand. Det blåste litt, men i den varmen var det bare deilig. Vi tilbragte hele dagen på stranden og koste oss veldig. Da vi dro derfra kjørte vi inn til et rolig sted og der fikk ungene sitte i ringen bak båten igjen. Vi vinket farvel til vennene våre og da var det bare oss igjen. Vi grillet middag i en rolig bukt før vi kjørte oss en tur over til Koster. Vi tittet litt før vi kjørte tilbake og la oss på svai i en rolig bukt ved Rossø havn frem til neste dag. Og jammen fant vi ikke broder’n også på samme sted:)

Torsdag

Dagen startet med et morgenbad på ungene. Mannen tok lettbåten og kjørte inn til havnen og kjøpte ferske rundstykker til frokost. Så deilig inne i sundet der vi lå. Broder’n kom bort til oss og snakket litt før de kjørte videre. Vi tok det litt mer med ro før vi kjørte videre ut fra Rossø havn, vinket til kjentfolk da vi passerte havnen og dro ut til åpent hav og kjørte på full gass helt frem til Hannebostrand. En tur på halvannen time. Utover var det åpent hav så langt øyet kunne se, en og annen øy langt i det fjerne og et og annet selehode som stakk opp av havet. Det var vindstille og fint vær å kjøre utaskjærs. Nesten for varmt å holde ut i båten, til tross for at vi kjørte i plan hele veien….

 

Fortsettelse følger;)