Alltid noe man skulle gjort

Tiden for blogg er vel på vei til å gå ut for min del. Det er ikke så ofte jeg er innom her lenger. Dagene er hektiske og det er ikke all verden å dele nå som unger blir større. Jeg nyter at ungene blir større og vi voksne endelig kan bevege oss litt mer fritt igjen. Mats har begynt å be om dager fri fra sfo og det ser jeg på som et godt tegn. Jeg håper at han kan slutte på sfo om ikke alt for lenge. Denne høsten har både Karina og Kim-André vært mye hjemme, men det varierer når de er hjemme. Karina jobber så mye ho kan og Kim-André skal jo ut i jobb. Så da har vi holdt fast på sfo enn så lenge. Men bare det at mann og jeg kan ta en tur sammen for å gjøre ærender i helgen uten å ta med oss unger på slep er en stor ting:) 

Men selv om ungene blir større og mange ting blir lettere så er jeg helt enig i det jeg ble fortalt da ungene var små. Jeg hørte stadig at “bare vent til ungene blir større, da blir det hektisk da”. Det stemmer veldig, jeg hadde ikke så lite fritid da ungene var små som det jeg har nå. Det er hektisk med store barn som skal hit og dit hele tiden! Tro meg;) Men det kommer kanskje litt an på hvor mye man engasjerer seg i det barna gjør….. Vi følger opp så godt vi kan!

Nå har Elias begynt på nytt fotballag og trives der. Mange av gutta gikk over til samme lag, det er veldig positivt både for ungene og for oss voksne som har heiet ungene og laget vårt frem siden 1. kasse. I helgen har laget hatt avslutning og de har hatt en kjempefin siste opplevelse sammen, bare de fra klassen. De har overnattet i lavvo, vært i klatrepark, vært med på paintball, rodeo og vært med på wipeout. De har løpt ute i mørket og lekt gjemsel, spist snop og fyret i bålet i lavvoen. En kjempefin avslutning! I helgen har det også vært Oslo motorshow og Ole og Elias dro rett på det etter overnattingen. En tipp topp helg for Elias sin del:)

Vi, eller mannen, har endelig begynt å legge gulvet videre fra kjøkkenet og ut i stuen. Det har vært en lang pause, men nå som fotballsesongen er over er det litt mer tid til å holde på hjemme. Og nå som veden er i hus og gjerdet er ferdig malt var det tid for gulv. Alltid noe å gjøre…. Jeg har verken malt, stablet ved eller lagt gulv. For nakke og rygg har ikke samarbeidet denne høsten. Det har egentlig vært en ganske tøff høst… Nakken kranglet lenge, men heldigvis var den ganske grei da vi var i syden. Så der fikk jeg kost meg. Men da jeg kom hjem igjen dro det seg på, og da nakken endelig føltes litt bedre igjen begynte ryggen… Og da ryggen begynte å bli bedre begynte nakken igjen!!! Herregud, er det virkelig mulig liksom? Jeg har hatt litt rolige dager på jobben og tatt hensyn til rygg og nakke både der og hjemme. Men liker det ikke… I helgen har både nakke og rygg falt litt på plass, endelig! Jeg har tvunget meg selv til å ta det med ro og ikke overdrive, det er jammen ikke lett. Jeg har jo ett og annet jeg skulle gjort:p 

Jeg synes gulvet er såååå stilig! Og til okergule gardiner blir det så lunt og fint:) 

Det blir så deilig å bli kvitt den gule og ripete parketten. Den har ligget siden huset var nytt i 2002. Det har med andre ord overlevd 5 barn….. Kanskje ikke så rart at det var ripete? Nå var jeg sånn passe lei av det gule gulvet. Eikeparkett er pent med en gang, men det er jo ikke pent så lenge før det gulner….. Og parkett blir ripete, uansett hvor forsiktig man er. Nå har vi valgt laminat. Det er kaldere, men herregud så mye mer holdbart!

Mens mannen jobbet varmet jeg føttene og holdet han med selskap, og ble bedre i både nakke og rygg;)

Ukene flyr og det er ikke lenge til nestemann i huset har bursdag. Og etter det nærmer det seg jammen jul, jeg elsker jul!!! Og jeg gleder meg såååå mye til Gøteborgtur og jul på Liseberg! Denne gangen skal bare Karina være med, de andre blir hjemme og hos barnevakt;) Vi skal bare slappe av og nyte en helg borte fra kjas og mas, vi skal se på alt det koselige på Liseberg og få masse julestemning:) Vi hadde noen snøfnugg i luften her på lørdag, og jeg gleder meg faktisk til vinteren. Snø er koselig, selv om det er litt pes når snøværet står på… Men jeg gleder meg:)

Landet med et brak

Lenge siden jeg har vært innom her nå. Ferietur og alt for hektiske dager er grunnen til det. Men vi lever og har det fint:)

Onsdag den 3. oktober var det endelig tid for ferietur til Arguineguin. Denne turen hadde jeg gledet meg til lenge! Det var en lettelse å dra fra høsten, jeg bare gikk og ventet på at en av oss skulle få en skikkelig høstforkjølelse. Men vi klarte oss heldigvis alle sammen. Tidlig onsdag morgen satte vi kursen mot Gardermoen. Flyet vårt skulle gå klokka 0900 og vi måtte være på Gardermoen klokka 0700. Klokka mi ringte alt for tidlig og som hør og bør så kom jeg meg heller ikke tidlig i seng kvelden før…..

Vi var på plass på hotellet tidlig på ettermiddagen og det tok ikke lang tid før ungene svømte rundt i bassenget. Vi hev oss rundt og pakket ut badetøy og solkrem og kom oss ut til bassengene. Det var godt og varmt og det var såååå deilig og endelig lande litt. Jeg fant solseng rett ved bassenget ungene var i og bare kjente at roen senket seg i kroppen. Det var ikke helt feil etter en superhektisk høst:)

Vi bodde på Sun Ving sitt hotell og det var så fint der. Vi hadde et stort familierom med to soverom, to bad og balkong mot scenen på hotellet. Det fineste stedet vi har bodd på en chartertur;) Dette var et Lollo og Bernie hotell, og det er jo et pluss for småbarnsforeldre. Vi har aldri sendt barna våre på noe klubb på ferie, og det gjorde vi heller ikke denne gangen. Mats begynner å bli litt stor for dette, men det var litt stas å se de gående rundt bassenget da:)

Vi hadde en topp uke på ferie, det er ikke så mye mer å si. Vi holdt oss mest rundt bassengene på hotellet og hadde solsenger ved bassengkanten hver dag. Veldig deilig og kunne ligge å se på ungene. Mats svømmer så bra, men han holdt seg for det meste på dypet og da var det greit å kunne se han:)

Vi tok taxi til Amadores stranda en dag hvor Elias møtte en fotballkamerat. De ville gjerne treffe hverandre siden vi var i nærheten av hverandre. Amadores stranda går for å være øya’s fineste og det var deilig å være der en dag. Gutta forsvant ut i et lekeland i vannet og var borte i lang tid og vi voksne skravlet og koste oss. Vi var også en tur i Puerto Rico en kveld og shoppet litt. Ellers var vi rundt hotellet, vi hadde så fint rom og kunne se hotellets show fra balkongen vår:) 

Mats lærte seg å stupe på tampen av ferien. Han ble så flink på kort tid! Han er en skikkelig trygg person i vannet og er mer under vann enn over… 

Solnedgang og iskrystaller på utsiden av vinduet på flyet<3

Vi var ikke hjemme før klokka var bikket 2330 på onsdag. Jeg fikk vondt i hodet på vei hjem, det er så kjipt å få det når man reiser. Vi var heldige å få en ekstra 2 seter på vei hjem fra syden, det var mange ledige plasser på flyet hjemover. Der satt jeg helt alene og kunne bare slappe av. Men jeg brukte nok litt for mye tid på vei gjennom parfymeavdelingen på tax free’n og det er ikke noe bra for meg. Jeg sverget til å gå rett i seng da vi kom hjem, men jeg klarer ikke alltid å innse mitt eget beste og før jeg la meg hadde jeg pakket ut alt, sortert skittentøy og gjort klar en maskin med tøy så den kunne settes på da vi sto opp dagen etter. Det ble 5 timers søvn denne natten, vipps så var alt overskudd brukt opp igjen……

Det ble en skikkelig braklanding etter ferien….. Vi startet dagen med bursdagsgutt, Mats ble 8 år på torsdag. Det ble pakke på senga og en liten markering før skole og jobb. Plutselig var det hverdag igjen….. Jeg følte meg fyllesyk hele dagen på jobb, men litt vondt i hodet, småkvalm og ømfintlig for lys og lukt….. Vi feiret Mats med pizza fra Peppes og storebror lagde Brownies. Jeg måtte ut for å handle litt inn etter ferien og ungene hadde lekser de måtte ta igjen, det ble en dag med mange gjøremål. Velkommen hjem til hverdagen;)

Det ble Nintendo Switch i bursdagsgave i år. Og to slike gensere med to forskjellige mønstre som er så populært nå. Vi ante ikke hva vi skulle kjøpe i år, Mats fikk en gps klokke tidligere og da utgikk mobiltelefon som jeg tenkte han skulle få da han ble 8 år, det har de andre ungene fått. Men da vet vi hva vi kan kjøpe neste år;)

Hodepinen min kom og gikk i 4 dager. Vi har hatt familieselskap for Mats og jeg klarte å lure inn en liten tur på jobb dagen vi feiret Mats. Helgen var hektisk, men fin. Mats er fornøyd og gleder seg til å feire barnebursdag sammen med to klassekamerater senere:)

Jeg startet denne uken med fridag. Det trengte jeg i dag! Formen har vært så som så, men nå er jeg klar for resten av uka. En ganske rolig uke med bare vanlige lekser og treninger. Er vi heldige får vi solgt båten i løpet av uka, det hadde vært gøy;)

Ha en finfin uke:)