Mye positivt

Siden sist har det skjedd mye positivt! Karina har kjøpt seg bil, Kim-Andrè har begynt i jobb og han kurses også til å bli matros på Redningsskøyten Elias, Sander har hatt bursdag og en positiv ting til som jeg ikke vil fortelle her:)

Kim-André har fått jobb i Dagens Næringsliv, noe han er veldig fornøyd med. Annonsekoordinator er vel stillingsbetegnelsen:) Det er riktignok “bare” et vikariat, men det er nok muligheter til å få fortsette. Uansett så får han jobberfaring, det i seg selv er gull verdt. Og at han kommer til å få med seg gode referanser på sin cv er jeg ikke i tvil om! Han har også meldt seg som frivillig på Redningsskøyta Elias og han skal være ferdig kurset til matros før nyttår. Det blir vakter hver 15. dag og det blir nok også god erfaring å ta med seg senere i livet. Det var litt småhektisk for han da både jobb og kursing til matros kom på samme tid, men det går så bra. Det blir lange dager på han siden han jobber i Oslo, opp klokka 0515 og han er ikke hjemme før klokka nærmer seg 1730. Det er ikke mange timene i løpet av et døgn det er rolig i huset med han som står opp så tidlig og Karina som ikke slutter på jobb før klokka er over 23 og både lager seg mat og ordner litt av hvert etter arbeidstid.

Karina fikk kniven på strupen da Kim-André fikk seg jobb. Hun jobber 5 dager i uka nå og da er det greit å komme seg til og fra jobb uten å være avhengig av at noen kan kjøre henne eller hun kan låne bil. Det gikk akkurat å få seg en bil før broder’n måtte ha bilen sin selv (hun har lånt den mye i det siste). Så nå har jeg to barn som er ute i full jobb og har sin egen bil. Det er ikke helt feil merker jeg;)

Sander har hatt bursdag og han har blitt 16 år. Til våren skal han ta lappen på lett motorsykkel. Sykkelen er allerede kjøpt inn og står klar i garasjen. Jeg gleder meg veldig til også han blir litt mer bevegelig uten at vi må bidra med kjøring. Nå kjører jeg han til og fra skolen hver dag, og han trener 4 ganger i uken. Så det blir litt kjøring:p

Ellers så er det som det alltid er her hjemme. Det er travelt;) Nå er vi godt i gang med juleforberedelser, julevasken er nesten ferdig og julepresanger er også nesten ferdig kjøpt inn. Jeg benyttet meg litt av Black Friday tilbud og det er alltid deilig å få litt % på julehandelen. Denne helgen er veldig fullbooket med Åpent hus på barneskolen på fredag hvor vi skulle stille med kake og være vakt på arrangementet hele kvelden. Jeg rakk akkurat å bake en kake etter jobb før kake, to unger og gubbe fartet ut og ble ute hele kvelden. Jeg dro på julegaveshopping og var ikke hjemme før sent på kvelden. Lørdag var det endelig tid for bowlingbursdag for Mats og hele 4 klassekamerater. Vi var i utgangspunktet 3 som skulle feire sammen, men så viste det seg at 2 andre hadde booket bowlingbursdag rett etter oss, så da slo vi oss sammen. Det ble en veldig fin dag for alle bursdagsbarna:) Søndag er det tid for samling med Mats sin klasse igjen og det blir filmfremvisning av Polarekspressen. Klassen har med andre ord fått være sammen fredag kveld, lørdag og søndag:) 

Det blir ikke tid til så veldig mye annet når det er så mye annet som skjer i helgen. Men jeg har vært veldig flink til å få unna ting etter jobb, mellom diverse kjøreoppdrag. Nå er det to uker til vi skal til Gøteborg og jeg ser så veldig frem til det. Da skal jeg være ferdig med både julevask og julegaver. Det er ikke mye igjen, men alt tar tid når det skjer så mye annet. Men fremover skal mer hyggelige ting prioriteres. Det blir deilig:) Mats og jeg er allerede i gang med lese Snøsøsteren, den boka fikk han til bursdagen sin. Litt skummel, koselig, trist og veldig fengende. Snart åpner isen i byen og i år skal vi jammen stå på skøyter, drikke kakao og høre koselig julemusikk. Det gikk vi glipp av i fjor:/ 

Og jammen er årets julekort på vei til oss også. Jeg fikk tatt noen bilder av hele gjengen min etter bursdagen til Sander, da alle var samlet. Og i år, som alle andre år ble det tre varianter. Det er blitt en slags tradisjon til jul det også;)

Jeg gleder meg til julen. Jeg holder enda litt igjen på julebrus og julegodteri, men jeg tar meg selv i å sette på P7klem oftere og oftere. En uke til så er det fritt frem for julebrusen og vi skal så smått begynne å bake litt til jul. Det blir så koselig! Jeg har også ordnet meg veldig bra med jobbing i julen. Jeg får fri både julaften og torsdag og fredag etter jul. Jeg jobber både 1. og 2. juledag, men det er helt greit. Da er Ole hjemme og ungene har noen hjemme hos seg. Så kan Ole eventuelt jobbe torsdag og fredag om det trengs. Lille julaften og bittelille julaften er helg og fri, da trenger vi ikke å stresse med å få ting ferdig til jul etter arbeidstid. Herregud så mye positivt det var å melde om i dag da:o Føler livet smiler litt om dagen, og det er jo deilig:)

GOD FØRJULSTID, IKKE GLEM Å KOSE DERE MELLOM ALT SOM SKAL GJØRES<3

Livet mitt er hektisk

Ukene flyr og det er jammen ikke godt å henge med om dagen. Den siste frimandagen min skulle jeg være sporty og henge meg med på gåturen til eldstemann. Og siden mine trimsko ikke hadde vært i bruk på type 2-3 år så gikk jeg på meg tidenes vannblemmer på begge helene. De “lever” i beste velgående den dag i dag, til mandag er det to uker siden, haha:p Snakker om å gå på en smell:o Det har vært et helvete å gå med sko den første tiden, det var bare to åpne sår….. Men det hjelper nå, heldigvis. 

Jeg har kommet litt i gang med julevasken, det er jo greit å bli ferdig med. Ukene går jo så fort. Jeg holder litt på julevasken jeg da, det trengs virkelig å gå litt mer grundig til verks innimellom. Men siden jeg begynte tidlig så kan man kanskje ikke kalle det julevask? Julegaver har jeg også begynt å kjøpe inn, det er bare å komme i gang. På travle uker så har jeg ikke tid til annet enn alt det vanlige som skjer og da går ukene fort frem til jul. Men julebakst får vente litt til. Og julebrus og julemarsipan får vente frem til advent, jeg vil bevare julefølelsen til julen virkelig nærmer seg og ikke bli lei når julen endelig er her. Det er jo da man virkelig skal kose seg, er det ikke det da? I går gikk vår Lille-Julaften film på tv2 og det var bare å bytte kanal, den skal vi ha til vår juletradisjon lille julaften og ikke tidlig i november!

Bilder til julekort er in the making;)

Gulvet i stua er ferdig lagt og det er bare siste finish som mangler. Og det ble såååå fint!!! Jeg er så fornøyd og det er så deilig at den fæle eikeparketten som var blitt gul og full av riper er borte:) Stua ble så fin nå. Forhåpentligvis blir vi ferdig med siste som skal gjøres nå i løpet av helgen. Neste helg er det bursdagsfeiring igjen og da går tiden med til å bake og gjøre i stand til selskap.

Katta matcher gulvet:)

Uka som gikk nå var hektisk. Mannen skulle være hele uka i Danmark og jeg skulle være hjemme alene med ungene. Både foreldre og svigerforeldre var også borte, så uka burde gå knirkefritt, uten noe uforutsett som skjedde. Dette måtte jo gå galt… Det begynte med at jeg fikk telefon søndag kveld. Noe gjorde at jeg måtte dra og jeg ble borte hele natten. Det ble ikke noe særlig søvn, kanskje et par timer til sammen den natten. Jeg rakk hjem en liten tur da mannen dro og fikk kjørt unge til skole, dusjet og spist litt frokost før jeg dro på jobb. 

Det gikk greit å jobbe, men ettermiddagen ble en utfordring. Jeg hadde avtalt å hente henne jeg er støttekontakt for og Elias og Sander skulle trene. Ikke mye tid til avslapning med andre ord. I tillegg hadde jeg en liten gutt som ikke var seg selv. Mats var lei seg hele ettermiddagen, gråt, var bekymret, ble kvalm og orket ikke mat. Jeg fikk ut av han hva det var og måtte kontakte skolen og fortelle at noe måtte gjøres. Problemet ble tatt på alvor, og det var et kjent problem. Så det ble tatt tak i og forhåpentligvis blir ikke dette et problem for mitt barn igjen. 

Det var en sliten fembansmamma som dumpet ned i sofaen på kvelden. Og selv om jeg var så sliten var jeg egentlig ikke så veldig trøtt. Mye som skjedde på en gang og jeg trengte nok litt tid til å summe meg….. Jeg kom meg i seng før det ble en ny dag, altså før klokka var 24, det er jo ikke dårlig til å være meg. Jeg gikk rett i koma, men ble vekket etter et par timer, da var det voksesmerter på gang… Så herlig… Men så fikk jeg sove frem til klokka ringte og vi måtte starte dagen igjen. Enda en full-fart-dag med to unger som skulle trene og kjøring hit og dit. Onsdagen begynte jeg å kjenne litt på en forkjølelse som kom snikende på. Så deilig med en ettermiddag uten noen treninger og rom for en rolig kveld tenkte jeg. Jeg klarte ikke helt å roe meg ned og slappe av….. For denne ettermiddagen burde jeg jo dra ut og ordne farsdagspresang, burde jeg ikke? Joda, det burde jeg! Må jo slå til når jeg endelig har en kveld uten planer:) Mats og jeg fikk unna noen lekser før vi to dro ut og tittet litt etter presang. Mats klarte helt fint å snurre meg rundt lillefingeren sin etter den tøffe starten på uken og han fikk både julegenser og is før vi dro hjem. En fin tur med minsten:)

Torsdag var det full fart igjen med to som skulle på trening, lekser, litt rengjøring og ukeshandel. Det ble en sen kveld før minsten kom i seng….. Godt det nærmet seg helg! Endelig fredag og nok en gang trodde jeg at jeg skulle få en rolig ettermiddag på sofaen og hente meg litt inn etter en travel uke. Men nok en gang fant jeg på masse ærender som skulle vært gjort….. Så det var bare å få hentet Sander på skolen etter jobb og kjøre han hjem før jeg dro ut og fikk ordnet diverse. En feilvare som måtte byttes, en bursdagsgave, litt frem og tilbake hit og dit, hjem å hente Sander og levere han på trening og hente mannen på flybussen, innom jobben en tur, hente Sander på trening og hjem igjen, da var klokka 1930……

Jaja, slik er livet mitt:p Det er travelt, og når sant skal sies så sliter jeg med ryggen enda….. Og nakken gir meg stadig beskjed om at jeg bør bare passe på. Og forkjølelsen har virkelig tatt seg opp:p I stad da jeg nøs fikk jeg skikkelig vondt i ryggen, haha. Jeg kjente jeg måtte nyse og prøvde å krype sammen, men jeg nøs før jeg rakk det det smalt til i ryggen. Så den gikk to hakk tilbake igjen. Nå var den egentlig ikke så gal, men nå er alt vondt igjen. Og heldige meg da som starter min jobbeuke i morgen (søndag) Jadda, det er bare å glede seg til jul, daaaa skal jeg slappe av da. Det er i hvert fall det jeg går og innbiller meg;) 

Dette fine rådyret hadde lagt seg til bak i hagen vår<3

Ha en fin søndag og ny uke;)