Deilig jul

Da har vi allerede kommes oss over julaften og 1. juledag er snart over. Vi hadde en deilig julaften, med foreldre, søster og niese på besøk. Vi koste oss veldig denne dagen. Middagen ble bra, gjestene og vi koste oss, nissen kom og vi rakk til og med å se både tre nøtter til askepott og Donald Duck og vennene hans. Da kvelden kom var vi selvfølgelig slitne, men veldig fornøyde. Julaften er jo tross alt en hektisk dag når man feirer julaften hjemme med gjester;)

Hele gjengen samlet i samme bildet, det varmer et mammahjerte<3


Nå skal vi slappe av og kose oss veldig resten av julen. Jeg skal en dag til på jobb før jeg tar meg en velfortjent langhelg. Det gleder jeg meg veldig til. Ikke det at det er mye å gjøre på jobben nå, men jeg lengter etter late dager i sofaen med julefilmer og snop.

Det ble en travel førjulstid. Jeg jobbet  mye og dette er første år siden jeg fikk barn at jeg har jobbet så mye. Og jeg har ikke akkurat gitt opp ting jeg pleier å gjøre før jul selv om jeg har hatt mye mindre tid hjemme. Men jeg elsker å gjøre i stand til julen. Bake og gjøre det fint rundt meg……

I år, som i fjor og alle andre år ble det sent før mor og far kom seg i seng lille julaften…..
Både karameller og fudge faller i smak her hjemme. Fudge laget jeg for første gang i år og de er knallgode! Vi har også laget is, sjokoladeboller, kransekakestenger og pepperkaker. Ja, og krumkaker, men de gikk til dundas og blir ikke servert til gjester;)

Vi fikk også til to turer på skøyteisen i byen før jul. Det er så koselig der før jul, med julemusikk og fine lys….. Jeg skulle gjerne vært der mer, men det hadde vi ikke tid til. Men det blir nok flere turer på isen i vinter, både i byen og forhåpentligvis på Vansjø:)Juleklippen fikk vi tatt mandagen før jul. Da fant jeg ut at jeg plutselig hadde tid etter jobb og bråbestemte meg for å hente Mats på Sfo og dra og ordne det på sparket. Vi fikk det til, bare så dumt at jeg fant ut at da jeg styrte med det så skulle jeg egentlig vært og ordnet brynene mine før jul….. Heldigvis fikk jeg skviset meg inn til en time før jul allikevel:)
På vei til jobb møtte jeg denne fantastiske soloppgangen en dag<3

Fortsatt god jul til dere der ute. Jeg føler jeg finner ut av mer og mer her inne på bloggen, og da er det jo plutselig litt gøy igjen. Alt er nytt og jeg får stadig aha opplevelser:p  Men jeg føler at det kommer seg;)

Julen er her

Endelig er julen her. Det ble litt mer hektiske siste dager før jul enn jeg satt pris på, men nå er vi i mål med det meste:) Vi har kost oss mellom slagene, men gud hjelpe meg så travle dagene blir når man jobber hver dag. Jeg er ikke den som gir opp ting fordi jeg jobber mer, her har julevask, julebakst og pynting gått som normalt. Det vil si at det har vært veldig lite sofatid den siste måneden. Men nå som huset er ferdig julepyntet og julen er her så vet jeg at jeg kommer til å nyte hvert sekund av julen. Jeg gleder meg veldig til disse juledagene:)

God jul til dere alle. Jeg kommer sterkere tilbake i disse juledagene. Jeg jobber tirsdag og onsdag, men så har jeg fri helt frem til nyttårsaften igjen. Så jeg skal endelig tilbringe mer tid i sofaen og jeg skal ha mer tid til å gjøre det jeg vil. Frem til da vil jeg ønske dere en riktig god jul:)

 

 

Hektisk desember

Desember er godt i gang og det ble like hektisk i år, som i fjor, og året før det. Uansett hvor tidlig ute jeg er med juleforberedelser så blir det mye å gjøre i desember. Men det er litt greit også, for da gleder jeg meg ekstra til julen kommer og ting roer seg. Jeg har litt ekstra fri i romjulen, det gleder jeg meg veldig til!

I år ble det pakkekalendere hos oss igjen etter et år uten i fjor. Men i år laget jeg bare til bare Mats og Karina. De andre gutta har jeg ikke mulighet til å lage til uten å bruke en formue av penger. Så da ble det slik. Da blir det heller litt dyrere julegaver på de som ikke fikk pakkekalender:)

Huset her ble julepyntet til første advent. Jeg holdt på hjemme i regnværet mens Elias og Ole var på Ullevål på cupfinalen. Elias skulle være flaggbærer og det var veldig stas! Vi andre holdt oss hjemme og pyntet til jul, vi droppet til og med julegateåpningen i byen fordi været var så dårlig. Det er første gang jeg ikke har dratt til byen og sett på julegateåpningen på det jeg kan huske. Litt rart, men veldig deilig også.

Vi prøver å kose oss litt i julestria også. Forrige helg var vi i Gøteborg og Liseberg. I år dro Ole, Karina og jeg. De andre var hjemme og hos barnevakt. Dette var en helg vi alle så frem til. Og vi koste oss veldig på tur, selv om vi var litt uheldige med været. Stemningen på Liseberg er koselig og vi gikk og koste oss i over 5 timer. Da var det godt å komme tilbake på hotellrommet igjen.

Det er lenge siden jeg var innom bloggen nå. Det ble en liten pause fordi dagene var hektiske, og da jeg skulle gå inn og blogge hadde blogg.no gjort om på det meste og jeg kom ikke inn på bloggen igjen. Etter mange mailer frem og tilbake er jeg inne igjen, men skjønner ikke stort av alt det nye. Men vi får se om jeg får det til…… Dagene er enda mer hektisk nå som vi er i sluttspurten frem til jul, ja jeg vil vel si at det har bikket over til litt galskap. Jeg er glad det snart er jul…… Jobb, unger med lekser, treninger, juleavslutninger, julebakst, rengjøring, handling….. Døgnet har ikke mange nok timer! Luciadagen var for hektisk til å rekke lussekattebaking, men det gjorde Karina før jobb dagen før. Veldig deilig å komme hjem til et hus fylt av deilig bollelukt:)

Helgen som kommer er satt av til baking. I kveld har jeg laget pepperkakedeig, da er det liksom jul. Vi skal også lage sjokoladeboller, karameller, is og kanskje fudge. Jeg får se hva jeg rekker. Julegavene er ferdig handlet, kanskje det blir noen bonusjulegaver? Uka som kommer blir hektisk, akkurat som de siste ukene har vært. Men vi skal kose oss i helgen med pepperkakebaking og på mandag skal vi til byen og stå på skøyter. Jeg gleder meg veldig til det. Der er det forhåpentligvis julemusikk og vi skal ha med kakao. Slikt blir det julestemning av;)

Er det flere enn meg som gleder seg til jul?