Skal jeg svikte iPhone?

Det minner mer og mer om vår ute og vi er akkurat ferdige med vinterferien. I fjor holdt kulden seg i en evighet før vi fikk vår og varmere dager. I år har vi hatt en kort visitt av kong vinter, før det føles som om våren er på vei. Dagene er lysere og det føles veldig deilig at lyset overtar for mørket. Mats har til og med fått frem sykkelen sin, så skiene ble brått byttet ut;)

Vi har hatt en stille og rolig vinterferie. Jeg fikk dessverre ikke fri, men det gikk bra allikevel. Mats sov hos besteforeldre to netter og Elias sov en natt borte. Her gikk livet litt saktere enn ellers. Bare det og kunne ta seg en tur til byen og handle inn litt vårnytt til garderoben rett etter jobb er luksus så det holder for meg. Jeg er ikke bortskjemt med slike utskeielser. Som regel har jeg det alltid travelt etter jobb, fort videre fra jobb til henting av unger, lage middag og ut og kjøre unger til aktiviteter. Det er så deilig med et lite pusterom innimellom! Mann og jeg var også ute og spiste, bare oss to:) I helgen var vi og bowlet med ungene og spiste pizza på Peppes. Så alt i alt hadde vi en hyggelig vinterferie alle sammen. Til og med vi voksne som måtte jobbe;) Det er jaggu ferie og ikke måtte forholde seg til lekser og alt det som følger med i en vanlig hverdag!


Før snøen forsvant hadde vi ganske mye å ta av. Mats var på utetrening i 1 grad og regn/snøvær. Ikke veldig sjarmerende, men litt stas allikevel;)

Det har også vært morsdag siden sist:) Jeg fikk Fitbit og kjeder/øredobber:) Det ble vel mer gave til meg selv fra meg selv og fra mannen;) *kremt kremt Men jeg er veldig fornøyd med både Fitbit og smykker:)


Vi har også kommet i gang med å male taket i stua. For en jobb!! Hele 4 strøk skal males, og vi (eller mannen) har delt taket opp i tre. Nå er han ferdig med å male 4. strøk på del 2 og han har bare den minste delen igjen. Hurra for flink ektemann som står på! Det blir så fint og stua blir helt annerledes synes jeg. Ikke det at jeg ikke var fornøyd med taket slik det var, men det er alltid gøy med litt forandring! Nå har taket vært det samme i 17 år snart, da er det jammen på tide å fornye litt;) Men for et roooot det blir når man holdet på:p Heldigvis skal vi sette på plass møblene snart. Kanskje i morgen om vi ikke bestemmer oss for å bytte ut downlightene i taket. Vi burde egentlig byttet ut til LED sies det….. Men da må det borres større hull, og det er ikke akkurat det som frister nå……Så over til overskriften! Jeg har nemlig bestemt meg for at jeg skal bytte ut min 3 år gamle iPhone og pc. De fungerer i grunnen helt greit, men batteriet begynner å bli dårlig på både mobilen og pc’en. Og så er det jo fristende å kjøpe noe nytt og mer moderne… Men så er det store spørsmålet, bør jeg kjøpe noe annet enn iPhone? Jeg hadde i grunnen bestemt meg for å kjøpe ny iPhone x og trå til og kjøpe mac. Men da mannen og jeg gikk en tur på Elkjøp for å titte litt og få litt innspill fra noen som har greie på pc og mobil så fikk jeg nye tanker. For de vi snakket med gjorde oss oppmerksomme på hvor mye penger ekstra man betaler for Apple produkter i forhold til andre billigere produkter. Og han vi snakket med hadde virkelig greie på det han snakket om. Han var en slik person som jeg synes skulle fått medalje hver dag han gikk hjem fra jobb! For han lyttet til hva jeg ønsket meg og kom med gode råd. Og da mener jeg gode og velmenende råd.

Og nå lurer jeg på om jeg skal kjøpe meg Huawei mobil, den nyeste modellen de har. Den har et heeeeeelt rått kamera, god lagringskapasitet og batteri som lades fort. Og jeg liker jo å ta bilder, det er jo ikke noe nytt. Og jeg har lenge lurt litt på hvorfor “alle” kjøper iPhone når den er dårligere og dyrere enn de fleste andre modeller. Altså, det gjelder meg selv også, for jeg har kjøpt iPhone de siste gangene jeg har kjøpt meg ny mobil. Enda jeg har visst at iPhone ikke har noe spesielt bra kamera. Da denne selgeren hørte at jeg var glad i å ta bilder så var han ikke sen om å vise meg Huawei sin nye modell, han hadde den faktisk selv også. Og altså, det kameraet den mobilen har er helt rått!!! Så nå lurer jeg på om jeg skal kjøpe Huawei Mate 20 Pro, og så har jeg sett meg ut en ny pc med touchskjerm og som har en 360 graders hengsling slik at man kan skifte fra bærbar pc til nettbrett modus. Men tør jeg å bytte ut iPonen min med Huawei?

Noen som har erfaring med å bytte ut iPhone med noe annet? Skrik ut og fortell meg fordeler og ulemper;)

Døden…..

Siden sist har vi tilbragt mye tid i idrettshaller. Både Mats og Elias har spilt cup, Mats forrige helg og Elias denne helgen. I dag (lørdag) sto vi uforskammet tidlig opp. Klokka 0730 skulle vi være på plass i hallen, ute var det mørkt, vått. kaldt og glatt. Og etter en uke på jobb ønsket jeg veldig å få hentet inn litt søvn…… Men det frister mer å bli med og se poden spille fotball. Elias har nå blitt fast keeper, det er veldig stas. Litt skummelt er det å se på for oss foreldre, det er jo så synlig om keeperen gjør en feil…. Men det går så fint og Elias er en god keeper. Det blir enda en fotballdag søndag siden laget gikk videre i turneringen. Vi får se hvor mange timer det blir i hallen i morgen. Nå er det vinn eller forsvinn, det blir skikkelig spennende.  Vi har også feiret bursdag her i huset. Kim-André og Karina har fylt 23 og 20 år, og det må jo feires! Vi fikk skviset bursdagsselskapet innimellom jobbing og fotball. Det ble litt hektisk, men det er vi vandt til;)


Så, over til overskriften. For en snart to uker siden fikk vi en melding om et dødsfall. Ikke noe veldig nærme egentlig, men dette dødsfallet fikk meg til å føle på veldig mye. Det er flere grunner til at dette dødsfallet fikk mange følelser frem hos meg, og det ble veldig sårt. Og fordi Elias skulle debutere i begravelse har vi snakket mye om døden, hva en begravelse innebærer og det å ta vare på de som sitter igjen. Begravelsen var på fredag, og det gikk ganske fint. Men det blir liksom ikke tristere….. Det å se de som sitter igjen, se at de er så lei seg, vite at de nå må gå veien videre alene, uten sin ektemann og pappa. Det er så hjerteskjærende! Herregud, som jeg føler med de<3

Og nok en gang kom ikke et dødsfall alene. Så rart at det alltid kommer flere…. Ikke veldig nære dette dødsfallet heller, men veldig trist å få denne beskjeden også! Dette var ventet og det var kanskje bra å få slippe, når livet allikevel ikke er noe liv verdt å leve. Men igjen, så trist for den som må gå videre uten sin kjære<3

Så døden har vært i fokus her i det siste. Vi har snakket mye om dette temaet. Vi burde kanskje snakket mer om dette, ting kan skje fort….. Det er jo greit for den som sitter igjen å vite hva man tenker. Jeg synes det er vanskelig å ta den samtalen, da blir det på en måte veldig virkelig. Men vi skal alle dø en gang, vi kommer ikke utenom det.

Nok om døden for nå, jeg håper ikke at vi får flere triste budskap! Nå er det bare 1 uke igjen ti vinterferie. Her har vi hatt en så fin vinter med kuldegrader og masse snø. Mats elsker å stå på ski og han har gått masse på ski til venner. Han har ikke tid til å bli med oss på fotballcup en gang, han vil være hjemme og dra til venner. Så rart og bare være med den som skal spille fotball. Vi har liksom alltid hatt med oss småsøsken. Men nå er Mats så stor at det går helt greit at han er hjemme sammen med storesøsken som passer litt på. Han ordner seg egentlig helt selv, men det er litt godt for oss foreldre å vite at han er sammen med storesøsken:)

Nå i helgen kom varmegradene og regnværet, og alt er bare bløtt og trist ute. Det er riktignok hvitt ute enda, men den deilige puddersnøen er blitt til sørpe og is. Og selvfølgelig kom dette været rett før vinterferien:p Vi har ikke noen planer enda, men mannen tar seg sikkert en dag eller to hjemme med enten helt fri eller hjemmekontor. Jeg må jobbe, men kanskje jeg får fri en halv dag eller noe hvis vi finner på noe. Jeg hadde håpet på at snøen skulle holde så vi kunne ake og finne på noe hjemme, men nå ser det dårlig ut med akedag i bakken…..


Har du snakket med dine nærmeste om døden og hva du ønsker?