Sikre vårtegn

Våren er på vei, nå er til og med båtpussen i gang:) Planen er at båten skal være klar til å legges ut for salg før påske og klar til å legges på vannet en uke eller to etter den legges ut for salg. Så får vi se hva vi ender opp med selv etter hvert. Det blir en spennende tid. Jeg gleder meg til å se på båter igjen. Vi vet sånn ca hva vi ser etter, så får vi se om ønsker og realitet møter hverandre. Vi gleder oss uansett til båtsesongen igjen. Vi var veldig fornøyde med båten i fjor, den eneste grunnen til at vi selger den er at vi trenger litt bedre plass!

Snøen her er historie, heldigvis. Nå gleder jeg meg til det tørker helt opp og vi kan rydde bort vinterklærne. Foreløpig er det litt for kaldt til å rydde vinteren bort. Men det dukker stadig opp flere sikre vårtegn. Hegrene har kommet tilbake til oss, stadig flere mopeder popper frem, nå kjører vi i kø bak scootere når vi kjører til skolen, hundebæsjen som har vært begravet under snø kommer frem og dagene blir lengre og lengre. Jeg ser også at flere har funnet hestehov, det er et veldig hyggelig vårtegn!

Denne helgen har vært ganske full, vi har vært på fotballkamp, gått turer, shoppet og vært i bursdag. Elias sitt lag trener ganske mye, de har tre treninger på hverdagene og en trening eller kamp i helgen som regel. Det blir ganske mye, men det går greit nå som det er litt varmere i luften. Mannen og jeg har også blitt ganske flinke til å gå turer. Vi prøver å få til 3 turer i uka. Det høres ikke så mye ut, men med vårt tidsskjema så er vi veldig fornøyde om vi får til det. Vi går uansett vær og vind de dagene vi har tid. Det er ganske godt å gå bare oss to. Da får vi snakket i fred og ro, det er ikke ofte vi får til.

Nå går det fort frem til påske. Jeg jobber som vanlig selv om det er helligdager, men jeg har fått ordnet meg fri mandag før selve påsken starter og er fornøyd med det. Dagene blir uansett roligere og mannen er hjemme helligdagene, så da kan jeg jobbe. Vi har uansett ingen planer om å reise bort. Forhåpentligvis skal vi se på båter og kose oss:)

Uka som kommer går helt sikkert fort. Det er treninger, Åpent hus på skolen for Mats, samling med ungdomstrinnet for Elias, bursdag for en klassekamerat av Mats og så har jeg bursdag selv. Er vi heldige får vi presset inn gåturer innimellom alt det andre. Vips så er uka over og da er det snart bursdagen til Elias og plutselig er det påske! Og etter påske er det jo ikke lenge før mai venter med fridager i hytt og pine og vips så er det sommerferie:o Hehe, det kommer til å gå unna frem til ferien tror jeg;) Og etter ferien blir det veldig mye spennende å følge med på. Jeg regner med at Karina begynner på skolen igjen, og det ser ut som om det blir utenbys. Det som kommer litt overraskende på oss er at eldstemann også mest sannsynlig kommer til å begynne på skole igjen. Han har søkt seg inn innen det maritime yrket. Der hører han nok godt hjemme. Nå er han straks ferdig kurset til å bli matros på redningsskøyta “Elias” og han gleder seg til å bli en del av mannskapet:) Og får han det som han vil så skal han stige i gradene etter hvert;)

Jeg er forresten fortsatt veldig fornøyd med den nye mobilen min. Jeg savner aldeles ikke iPhone, så overgangen har gått helt fint. Nå har jeg endelig kommet i gang med den nye pc’en også. Det er litt å sette seg inn, så litt knoting blir det jo. Nå som våren kommer med fine vårtegn håper jeg at jeg får tatt flere bilder med mobilen. Jeg gleder meg til det:)

Lunefull måned med snø og regn

Etter snø, regnvær og dårlig vær virker det som om våren kommer (igjen) og solen gir påfyll av litt mer energi. Nå synes jeg at vi har fått vår dose av dårlig vær. Det er ikke bare dagene som har blitt lyse og fine, stua vår en endelig helt ferdig og vi har lys i taket igjen. Ikke dårlig! Nå er vi ferdig med innendørs oppussing i denne omgangen:) Båtpuss var egentlig neste post på programmet, men siden været har vært litt så som så, så har mannen puslet litt ute og fått bort litt buskas og ryddet opp litt utenfor tomten vår i stedet. Nå går han bare og venter på finværet slik at han kan pusse båt:)

Forrige helg var uten mange planer. Det er så deilig å gå inn i helgen uten så mye planer, bare ta dagene som de kommer. Lørdagen gikk med til diverse, jeg var litt lat og mannen holdt på med sitt. Søndagen var slik en “perfekt” dag. Vi voksne gikk oss en tur etter en avslappende morgenstund med frokost i rolig tempo. Vi møtte kjentfolk på vei hjem igjen og ble stående og skravle lenge, uten at det gikk ut over noe vi skulle gjort. Så gikk vi bak huset og grillet pølser på bålpannen og koste oss ute. Til kvelds ble det fylte horn, det er så godt:) En skikkelig deilig dag og helg:)


Etter en runde til med snøvær kom regnet og tok oss igjen. Det er helt greit å få bort snøen altså, men jeg har savnet solen i det siste…… Uken som gikk var skikkelig begredelig værmessig! Men slik er mars, det er en lunefull måned:) Men dagene og ukene nå går så fort, det er mandager og fredager…… Og det mellom der bare flyr av sted! Onsdagen var en spennende dag, da skulle Sander ta teoriprøve på biltilsynet. Han måtte ta den før han kan ta lappen på lett motorsykkel. Og jaggu klarte han det:) Jeg er så lettet og glad! Nå er han klar for kjøretimer og forhåpentligvis får han lappen i løpet av våren:)
Jeg merker at det er vår i luften. Da synes jeg det er så deilig å bytte litt ut og fornye både klær og interiør. Jeg handlet inn nye putetrekk til sofaen, det ble så fint! Men så fant jeg ut at de putetrekkene jeg kjøpte kanskje hadde passet enda bedre til sommergardinene enn de jeg har oppe nå. Og så hadde jeg sett noen puter som virkelig hadde passet perfekt til gardinene jeg har oppe nå. Og de var på halv pris…… Så jeg kjøpte inn nye puter, uten å annonsere det til mannen. Jeg byttet ut i det stille, og tror dere han merket det??

Det gikk fra rosa til blått og grønt:Ble det ikke fint? Vasen dere ser på nest nederste bildet er også ny, den bare måtte jeg ha, selv om det kostet litt. Noen ganger bare må man……. Jeg ble iallfall veldig fornøyd og slik skal det være frem til sommeren er her, tror jeg da;)

Denne helgen har også vært veldig deilig. Jeg gledet meg som en liten unge til fredagen. Da skulle nemlig ungene spise middag hos besteforeldre og jeg skulle komme hjem til tomt hus:D Det kan jeg ikke huske sist jeg gjorde. Jeg kan seriøst ikke huske sist jeg var helt alene…… Åh, som jeg gledet meg! Ikke hjem for å lage middag til hele hurven….. Jeg kjørte innom og kjøpte meg frappe og bare nøt en stille stund, bare meg før mannen kom hjem fra jobb. Vi latet oss på sofaen før han skulle ut med gutta og jeg skulle være sammen med fruene. Vi skravlet og koste oss før jeg dro hjem (litt for tidlig) da det var tid for at Mats skulle legge seg. Men fy søren, for en delig ettermiddag og kveld!

Jeg jobbet en liten stund på lørdagen, men det var bare en “kosedag” på jobb. Søndagen var det meldt skikkelig drittvær og mannen bestemte at vi skulle gå en laaaaang tur i regnværet. Lysten min var så som så, men det er alltid deilig å komme seg ut. Vi prøver å komme oss ut på gåturer litt oftere nå som det er lysere kvelder. Det plaskregnet da vi kledde på oss, men så klarnet det opp og det regnet ikke på hele turen vår. Enda vi gikk i over halvannen time. Snakk om flaks! Det begynte ikke å regne før en stund etter vi kom hjem;)
Nå er mandagen over og denne uka kommer også til å gå fort! Det er planer hver ettermiddag, så det er bare å henge med. Nå nærmer det seg både bursdagen min og bursdagen til Elias. Jeg gleder meg som vanlig mest til bursdagen til Elias. Det er hyggelig med egen bursdag altså, men……. Planleggingen av det som mest sannsynlig blir Elias sin siste barnebursdag er i gang, og det er deilig å ha en plan. Neste år er det ungdomsskole på Elias og klassen blir fordelt over mange klasser på en stor skole (i forhold til den han går på nå). Og da har vi plutselig bare ett barn igjen på barneskolen:o Det går unna på mange hold nå:)

Ha en finfin uke:)

Jeg gjorde det!

Siden sist har taket i stua blitt ferdig malt. Det var jammen godt å bli ferdig slik at vi kunne sette møblene på plass og få ryddet opp. Jeg er et ordensmenneske og jeg hater rot! Det eneste vi mangler nå er lys….. For vi bestemte oss for å bytte ut lysene i taket med LED lys. Alle de 18 hullene som vi allerede hadde i taket måtte borres opp slik at de nye lysene skulle passe. Slikt blir det bøss av…..Fysj, for en drittjobb! Nå bare venter vi på elektrikeren som skal montere lysene. Så her er det ganske mørkt på kveldene;) Men vi er veldig glade for at vi skal få nye sikre lys i stua. De vi hadde kunne nemlig være brannfarlige…… Det var hovedgrunnen til at de blir byttet ut. Og det er jo ikke noe bakdel at de er hvite og fine heller da:)

Våren var på vei her følte jeg, det begynte å tørke opp ute og temperaturen var deilig. Så begynte det å forandre seg. På tirsdag da vekkeklokka ringte var jeg duppetrøtt og jeg tenkte at det var godt det var torsdag så det ikke var så lenge til helg. Så tenkte jeg meg litt mer om og fant ut at nei, det var jo bare onsdag…… Men da jeg satt beina på gulvet husket jeg at det var jo bare tirsdag:p Og da jeg dro opp rullgardina så jeg at det var snø ute:o Ikke det jeg ville se da! Og i dag våknet vi opp til enda mer snø, men det visste vi at vi kom til og våkne opp til. Men at det skulle komme så mye trodde vi ikke:p

Det er vel slik det er i mars, det er en lunefull måned. Men nå vet vi at det ikke er lenge til vår. Mannen går bare og venter på at han kan starte på båtpussen og få den ut på Finn. Nå som taket er ferdig malt var det egentlig båten som sto på neste post. Men det får vente litt til…… Enn så lenge er det snø og da får vi bare slå oss til ro med det!

Jeg har endelig kjøpt meg ny mobil og ny pc, hurra for det! Og det ble Huawei mobil og pc, altså samme merke. Mobilen er i bruk, men pc’en har jeg ikke fått enda. Den var utsolgt i butikken og jeg håper jeg får den til uka. Mobilen er som jeg skrev tatt i bruk og jeg er foreløpig veldig fornøyd. Men den er så ny enda og det meste er uvandt! Jeg synes at det er skikkelig pes å bytte mobil og pc, alt blir nytt og uvandt. Men jeg begynner å komme inn i ting. Ikoner er annerledes, ringelyder, mobilen må kobles opp mot biler, nett og Spotify måtte stilles inn på nytt. Det er mye nytt og annerledes, men det meste fungerer slik som på iPhone.

Kameraet på mobilen er veldig bra. Jeg har lekt meg litt med det og forsket litt på forskjellige ferdigstilte innstillinger. Det er en nattmodus, det gjør at jeg kan ta bilder i mørket. Da er lukketiden lengre og linsen fanger opp mer lys. Og det kan jeg gjøre selv om jeg ikke har mobilen på stativ. Da jeg har lang lukketid på speilreflekskameraet må det stå på stativ slik at det står helt rolig. Og det klarer man ikke når man holder det bare i hendene. Men kameraet til mobilen takler bevegelse og man trenger ikke stativ. Og bildene blir veldig mye lysere! Bildet under er tatt i tussmørket;)

Bildene under er tatt med og uten zoom. Jeg synes det er ganske mye bedre enn iPhone sin zoom iallfall. Da hadde bilder nr to blitt ganske kornete!


Bildene under er tatt med og uten blenderåpning. Det er tatt fra nøyaktig samme avstand!

Jeg er foreløpig veldig fornøyd! Det tar selvfølgelig litt tid å komme inn i ny mobil, men nå er det meste på plass. Nå er jeg spent på om pc’en svarer til forventningene mine:)

Er det flere av mine lesere som har Huawei mobil og kan komme med nyttige tips er det bare å skrike ut:)