Endelig snart rolige dager

Det ble visst flere travle uker på oss, men denne uka er siste hektiske uke før ferien for ungene starter! Det er jammen bra, for nå er vi ganske slitne, både store og små. Denne uken er det heldigvis leksefri, det hjelper. Nå skal vi bare gjennom en siste avslutning, en kamp og og en trening før det roer seg helt. Elias skal nok trene litt i ferien tenker jeg, men Mats har treningsfri nå i noen uker. Jeg gleder meg vanvittig mye til roligere dager. Dager hvor vi kan ta oss en båttur på en ettermiddag hvor været er fint, dra på et spontant besøk eller bare sitte på verandaen og slappe av i sommerværet. Små gleder i hverdagen……

Tirsdag er det avslutning for klassen til Elias. Det blir en litt mer stilfull avslutning siden de går ut av barneskolen og skal begynne på ungdomsskolen til høsten. Alle skal ha med snitter, det blir servert kake og vi skal få se på underholdning som ungene har jobbet med nå i noen uker. Det blir alltid litt vemodig med slike avslutninger! Klassen har vært på besøk på ungdomsskolen og fått utdelt sine nye klasser og vi er superfornøyde med klassen til Elias! Det ble akkurat slik jeg håpet og Elias får gå i klassen sammen med de han har mest kontakt med. En lettelsens dag:)

Mats har allerede hatt sin avslutning. Vi må ta farvel med læreren som vi har hatt til 4 av våre 5 barn. I 14 år har vi vært så heldige å ha henne som lærer til våre barn:O Faktisk så skal hun for første gang i sin tid på Vang skole rykke ned til 1. klasse uten å ha et av våre barn. Hihi, tenk det da! Jeg måtte ta meg skikkelig sammen på avslutningen for at jeg ikke skulle sitte der og grine. Jeg kommer til å savne henne veldig. Trygge, gode og fine læreren! Det blir så rart at hun ikke er “vår” lærer lenger…….

Nå gleder vi oss til vi kan legge slitsomme uker bak oss og bare nyte sommeren. Det er et tannlegebesøk med tanntrekking igjen før vi kan senke skuldrene helt igjen. Elias som hater tannleger har trukket en tann og har en tann igjen å trekke før han får regulering. Det er krevende for både liten og stor å gå gjennom noe slikt når tannlegeskrekken er såpass som den er. Både liten og stor var ganske så slitne etter den første tanntrekkingen. Ingen gruer seg slik jeg gjør:p Grøss og gru, det skal bli deilig å bli helt ferdig! Jeg satt “ring side” ved forrige tanntrekking og fikk med meg alt som ble gjort. Hvorfor velger noen å bli tannleger forresten??

Sommerværet er ikke helt på topp enda. Det er vel som en vanlig norsk sommer i år, litt regn, vind og ikke alt for varme dager. Men forrige fredag tok mann og jeg oss en litt spontan tur ut med båten. Vi skulle egentlig ned og gjøre litt småting så båten skulle være helt klar i tilfelle det ble tur dagen etter, men siden det var så fint vær dro vi ut en liten tur (som ble litt lengre enn vi egentlig trodde den skulle bli) Mats, Elias og Sander var hjemme og slappet av med fredagskos, så det var ikke noe krise at det ble litt senere enn vi planla. Vi hadde en topp tur hvor vi kjørte til Son der redningsskøyta lå og hilste på Kim-André som hadde vakt denne kvelden. Veldig hyggelig å få hilse på crewet han jobber sammen med:)

Helgen som var tok vi oss en langtur med båten og vår første overnatting denne sesongen. Vi dro til Brattestø (Hvaler) hvor vi møtte noen båtvenner og koste oss sammen med de hele helgen. Og for et vær vi fikk! Fredagen satt vi ute på moloen og fikk se en fantastisk solnedgang. Lørdag var knallvarm, ungene badet, vi spiste is og storkoste oss hele dagen. Vi satt igjen på moloen helt til vi la oss etter solen hadde gått ned. Søndag våknet jeg til regnet som trommet på taket, det er koselig lyd det også. Vi dro hjemover etter frokost siden turen var litt lang og det var meldt mer vind utover dagen. Det ble en grå tur hjemover i duskregn og tåke….. Jeg la meg til å sove sammen med Mats og Elias holdt på med sitt nede i båten. Så kapteinen fikk kjøre båt helt i fred, hehe:) Neste helg håper vi på nok en helgetur, da vil vi over til Åsgårdstrand og feire St Hans sammen med noen andre kjente:) Vi krysser fingrene for fint vær:)

Siste hektiske uke før sommerferien?

Hvor ble sommeren av? Jeg håper ikke at vi fikk det vi skulle få av sommer i april! Været i det siste har vært veldig av og på. Håpet om båttur forrige helg blåste bort, det gjorde denne helgen også. Forrige helg ble båttur erstattet med bursdagsfeiring på lørdag og så hoppet jeg i det og dro ned alle gardinene i huset på søndag. Noen ganger er jeg litt ivrig…… Mannen vasket vinduer og jeg vasket gardiner og strøk og hang opp nye gardiner i alle vinduene. Jeg strøk nesten 50 meter med gardiner….. Det var fridagen sin det:p

Uka som gikk ble litt rolig fordi skoleuka var ferdig på onsdag, og det vil si bare to leksedager. Torsdag hadde alle fri unntatt meg, så den dagen var veldig rolig. Fredag hadde ungene fri fra skolen og koste seg hjemme mens vi voksne jobbet. Lørdag var det tid for fotballturnering for Mats i Horten og fotballturnering for Elias hjemme. Vi hyret inn besteforeldre til Elias og så dro begge to med Mats til Horten. Planen var egentlig at vi skulle kjøre over med båten på fredag, men det blåste hunder og katter helt frem til kvelden, og det var meldt regnvær fra natten. så vi ble hjemme frem til vi tok ferga over på lørdag morgen.

Søndag har vært rolig! En deilig morgen med lang frokost og litt tid i solveggen før mann og jeg dro og handlet inn siste rest av sommerblomster som vi plantet i duskregn. Ja, for regnværet kom i dag også;) Vi fikk plantet og lekt gartnere bak huset. Det er så mye tørt etter sommeren i fjor. Så deilig å få bort alt det tørre, og så fint som det ble med sommerblomster i krukker! Nå har jeg lagt en plan om å utvide terrassen vår, jeg ble skikkelig giret på å få en liten krok, for jeg ønsker meg sååååå en “hengestol” som jeg egentlig ikke har plass til nå. Kanskje ikke så rart, vi har jo litt møbler både foran og bak huset fra før av. Men så er det denne hengestolen da…… Jeg har så lyst på den! Vi som har så mye tid til å bruke disse møblene, hehe:)

Nå er det bare 3 uker igjen til sommerferien, hvor sprøtt er ikke det da?? Om bare 3 uker har vi bare ett barn igjen på barneskolen. Til uka skal Elias på besøk på ungdomsskolen å få vite klassen sin. Det blir så spennende å få vite hvem han kommer i klassen til av sine klassevenner. Jeg har mine ønsker, så får vi se om jeg får de innfridd eller ikke. Jeg ser frem til å få vite det! Det blir en spennende høst med mye nytt. Karina flytter til Kristiansand sammen en venninne, de har fått leie leilighet der allerede fra 1. juli. Eldstemann skal gå på skole igjen etter 1 år med forskjellige jobber. Det var jammen ikke lett å få seg jobb med “bare” bachelor…… Så det blir en ny hverdag her etter ferien.

Uka som kommer håper jeg blir den siste som er så hektisk før sommerferien. Vi starter med 2 treninger på mandag, så hopper vi over i en trening og et foreldremøte på tirsdag, onsdag er det en bortekamp og en hjemmekamp med kioskevakt og medbrakt kake og torsdag er det sommeravslutning på barneskolen. Så skulle jeg ha ukeshandlet og gjort rent, vært støttekontakt og så håper vi på sommervær til helgen så vi kan dra ut med båten…… Vi sliter litt med å få uka til å gå opp med andre ord…… Tre uker igjen til null lekser, ingen kamper og bedre tid på ettermiddagene! Det blir fokuset i hodet mitt fremover;)