Endelig ferie

Da er det endelig vår tur til å senke skuldrene og nyte noen uker med helt fri! Herregud som jeg har sett frem til denne dagen. Det har vært noen ting som vi ikke så så veldig frem til som vi skulle gjennom før ferien, men nå er vi endelig ferdig med alt og vi skal nyte ferietid sammen. Vi drar på båttur lørdag, hvis vær og vind er snille med oss da…..

Det har blåst vanvittig mye denne sommeren:p Men vi har pakket og båten er nesten klar. For det måtte jo skje noe. En del som varmer vannet vårt når vi er på landstrøm gikk i stykker. Siden båten vår er amerikansk var det ikke lett å få tak i delen. Første forsøk på å få tak i delen som gikk i stykker så ut til å gå bra. Men så fikk vi mail om at delen ble ødelagt da de gjorde den klar til sending og det var siste del de hadde, så da måtte vi få tilbake pengene og jakte videre. Men andre forsøk gikk bra, men delen kom i dag (fredag). Så mannen har stått på hodet ned i maskinrommet på båten og nå håper jeg at det er i orden.

Jeg har vært i båten og lagt på plass klær til ungene, pakket selv og nå starter ferien. Vi skal nedover svenskekysten, men vi vet ikke helt hvor. Planene er få, vi har bare noen tanker, så får vi se hvor vær og vind bringer oss. Blåser det mye ligger vi mye rolig og koser oss. Nå ser det ut som om sommeren er i ferd med å sette seg, vi krysser fingrene for mye fint vær. Men jeg har pakket til både kaldt, vått, sol og varme. Så det blir litt å ta med seg….. Jeg må si at jeg gleder meg veldig til drømmene våre kanskje går i oppfyllelse med å kjøpe større båt neste sommer:)

Det blir ikke mye blogging mens vi er på ferie. Pc’en blir hjemme og det går ikke å blogge fra mobilen lenger. Men jeg kommer nok til å poste bilder på instagram. Det er koselig å ta vare på minner på instagram synes jeg:) Snap bruker jeg også litt av og til;)

Denne lille krabaten under her møtte vi her om dagen. To små mink lekte og koste seg i kveldssolen og det var veldig stas å se de så lenge og på så nært hold:) Er den ikke fin?

Sist Kim-André var på vakt på redningsskøyta ble det skikkelig rabalder. Svømmekonkurransen Horten-Moss gikk av stabelen og det var ikke optimale forhold for svømmere. Vind, kaldt vann og strøm gjorde at bare 1 tredjedel av konkurrentene gjennomførte konkurransen og kom seg til mål for egen maskin. Redningsskøyta Elias plukket opp hele 53 personer, de var kalde men glade for at de ble plukket opp. Det ble skikkelig ramaskrik da hverken redningsskøyta eller Bastø Fosen var varslet om konkurransen, og bildet under var på forsiden av VG dagen etter. Poden vår står ved pilen på bildet og fikk oppleve enda en dag med action på vakten sin. Selveste Frank Løke ble også plukket opp og han lagde nok litt blest om konkurransen;) Heldigvis gikk det bra med alle deltakerne, men det var nok litt flaks inne i bildet denne gangen:o Heldigvis var redningsskøyta i beredskap og gjorde sitt til at alt gikk bra:)

God ferie til dere som har startet ferien og hold ut til dere som skal jobbe enda lenger før ferien kommer. Husk at halve gleden er å gå og glede seg til noe;)

Hedres den som hedres bør

Det har gått lang tid siden sist jeg var innom her. Dagene går liksom i ett selv om det er ferie og dagene liksom skulle bli roligere. Men det skjer liksom alltid noe her her….. Jeg har jobbet et par dager fra morgen til kveld, mannen har vært på guttetur med båten og det er alltid noen som skulle vært handlet inn, gress som skulle vært klippet, blomster som burde plantes osv osv…… Men det er ferie og Mats har treningsfri. Elias trener enda, men det er leksefri og ungene lever livets glade dager. Sommeravslutningen til Elias på skolen var akkurat så rørende og fin som den burde være. Det var flott underholdning, glade barn, snitter, kaker og flott tale til hvert av barna fra lærerne. Nå er barneskolen over for Elias, det er litt rart. Vi er så glad i barneskolen til ungene:) Det er enda en uke til vi voksne begynner ferie, men det er helt greit. Vi håper at sommerværet skal bli mer stabilt før ferien starter. Så de tre minste (som ikke er så små lenger) er hjemme alene mens vi er på jobb. Mats sluttet på sfo allerede på nyåret og det har gått veldig fint. Vi byttet ut til et slik håndtak på ytterdøren med kode og koblet det til husalarmen, så det har gått knirkefritt:) Og det er ikke ofte han har kommet hjem til tomt hus. Jeg sier at vi er huset i gata som aldri står tomt og som nesten aldri sover. Det er liksom alltid noen som er hjemme, og her legger sistemann seg sent og førstemann står opp veldig tidlig (klokka 0440)

Første ferieuka til ungene var litt vel spennende og skummel for vår del. Elias skulle trekke den siste tanna, det gruet han seg, om mulig, enda mer til enn da han skulle trekke første tanna. Herregud, det var så deilig når det var over at jeg følte jeg nesten svevde på en sky da vi gikk ut fra tannlegekontoret. Vi fikk en fin tannlege som gjorde jobben kjapt og han fikk ut hele tanna. Første gang brukte tannlegen veldig lang tid og den ene rota på tanna knakk. Men nå gikk det så bra, mye mindre blødning etterpå og nå venter vi med neste steg til ferien vår er over:)

Så var det endelig Sander sin til til å kjøre opp! Han har ventet lenge siden han har bursdag så sent på året. Og han følte at mye sto på spill nå, men hurra, han klarte oppkjøringen og har nå lappen på lett motorsykkel. Det er deilig for han og deilig for oss voksne som slipper å kjøre han rundt. Jeg tror jeg var like spent som Sander og gikk med sommerfugler i magen hele dagen og ble sååååå glad da jeg fikk mld som sa “tur og kjør”

Vi har vært på enda et par helgeturer siden sist. Vi har vært i Åsgårdstrand begge helgene. Den første helgen dro vi over i ganske fint vær, men det har ikke vært noe særlig varmt og det var masse brennmaneter på fredag og lørdag. Det ble litt kjedelig for ungene, uten bading og vi hadde enda ikke fått rotet oss til å få med jolla vår. Men vi brukte tiden på lekeplass, vi spiste is og mor satt rett og slett og nesten mediterte der jeg bare satt og tittet på brennmanetene som beveget seg rundt i vannet. Noen ganger er det deilig og bare sitte slik å observere:) På søndag kom “onkel gal” som for øvrig klarte å lure meg skikkelig da han ringte meg og sa han hadde kjørt på et skjær og vi måtte komme å dra han løs:p Han skaper liv og røre rundt seg og kjørte på med veddemål om hvem som badet først, det ble nok Elias og ikke han:) Det ble en ekstra isrunde med onkel før vi tok turen over fjorden og hjem:)

Denne sommeren har nok ikke innfridd veldig værmessig. Det blåser og er kaldt. Vanntemperaturen har ikke kommet opp i mer enn 16 grader og jeg er veldig glad vi har en sydenreise å se frem til i høstferien. Jeg håper på at sommeren kommer da vi starter ferien….. Men vet ikke helt om jeg har trua:/  Det er godt mannen endelig fikk surret seg til å lage en vegg som skulle skjerme for vinden. For fy søren som det blåser i år! Den veggen har kommet til sin rett i år;)

Forrige helg skulle vi bare være ute fra fredag til lørdag. Det var meldt mye vind på søndag, så planen var at vi skulle dra hjem lørdag kveld. Vi pakket oss i båten på fredag, men vi rakk ikke å komme oss av sted før vinden suste rundt ørene våre. Vi gynget oss over fjorden, det er vel den groveste sjøen jeg har kjørt over i tror jeg…. Ikke veldig gøy, men deilig når vi er på plass. Vi koste oss i sola på lørdag, ungene badet og koste seg (i litt for kaldt vann), vi spiste is, kjørte med jolla og tok livet med ro. Men da vi var klare til å dra hjem kom plutselig vinden igjen:p Så da var det bare å smøre seg med tålmodighet og vente til det løyet igjen. Så vi kom hjem ganske sent lørdag kveld…. Da hadde også Karina kommet hjem etter 10 dager i syden med en presang til meg, skittentøy fra hele ferien:p Tusen takk<3 Hun så jeg ikke før søndag kveld siden hun sov borte og onsdag morgen dro hun og en venninne til Kristiansand for å overta leiligheten de skal leie der. Nå er det Palmesus og siste rest av hennes ferie. Det er jo fint at noen er hjemme og passer huset når vi er på ferie, men jeg ser henne ikke veldig mye før ho flytter til Kristiansand…..

Kim-André jobber enda han også, han skal ikke ha ferie før i august. Han starter dagen grytidlig og han har også tatt på seg ekstra vakter på redningsskøyta Elias i sommer. Det hadde han også gjort lørdag 29. juni. En helt vanlig vakt som brått ble litt mer alvorlig enn det en vanlig vakt normalt er. For teamet på skøyta fikk inn melding om en båt som hadde kantret og det var 4 personer og 1 hund i sjøen. De avbrøt oppdraget de var på og kjørte med blåslys til stedet hvor ulykken hadde skjedd. Redningshelikopteret ble også rekvirert, så det ble en ganske stor redningsaksjon. Det var grov sjø, men heldigvis hadde alle personene på seg redningsvest. Men det var vanskelig å komme seg nær nok de som lå i vannet og de måtte sende en person i vannet for å få personene som hadde kantret opp i redningsskøyta. Alle ble reddet opp i Elias og de var naturlig nok preget av situasjonen og de var kalde. Men takket være frivillig innsats ble alle reddet opp og ingen mistet livet. Så sønnen vår har vært med på livreddende innsats allerede på sin korte tid som frivillig mannskap på en redningsskøyte. Man blir jo litt stolt som foreldre og man blir litt mer oppmerksom på hvilken stor oppgave disse menneskene gjør. De bruker mye fritid på å passe på oss som ferdes på vannet! Hedres den som hedres bør<3