Hverdagen er skikkelig i gang

Hverdagen er i gang, alle har kommet i gang med skole og vi har allerede jobbet i 3 uker etter ferien. Det er fortsatt litt tomt og rart uten Karina, det merkes at vi er en mindre…… Det er litt deilig å være ferdig med første skoleuke etter ferien, den er alltid litt kaotisk. Alt starter på samme tid, skole, lekser, aktiviteter, man må sette seg inn i nye timeplaner….. I tillegg skulle jeg jobbe overtid på tirsdagen og jeg hadde fått skikkelig tannverk lørdag før skolestart.

Jeg er ikke spesielt flink til å bestille time til hverken tannlege eller lege da jeg merker at noe er galt. Jeg skal liksom se an i det uendelige….. Så jeg jobbet fra morgen til sene kvelden på tirsdagen, med skikkelig tannverk. Onsdag hadde jeg fått nok og måtte krype til korset og bestille tannlegetime. Før jeg fikk time fikk jeg beskjed om å starte på penicillin kur, det var nok en betennelse. Da jeg kom til tannlegen på fredag fikk jeg beskjed om at tannen alltid skal behandles før en starter på penicillin, så der er nok tannlegene litt uenige….. Tannen min har mest sannsynlig fått sprekker etter en amalgamfylling, og nå gikk den ene sprekken rett ned i en nerve. Så det var ikke så rart at jeg hadde vondt. Nå må tannen rotfylles, det blir nok gøy:p Første del er unnagjort, og det går jo så fint. Men tannlegetimer er ikke noe favoritt hos meg! Til uka skal jeg gjennom steg 2 av 3.

Denne helgen hadde vi planlagt årets siste helgetur med båten. Vi har ikke vært på tur siden ferien var over, det har regnet i helger og vi har vært opptatte. Denne helgen var det meldt sol og sommer igjen og vi skulle på tur. Jeg var veldig lei meg da fredagen kom og formen ikke var på topp. Det føltes som om noen hadde sparket meg i kjevebenet og penicillin ble ikke godt mottatt av kroppen min…… Men det ble tur, jeg ville jo ikke ødelegge for de andre.

Vi pakket med oss til helgetur, og det angrer jeg ikke på. Vi har kost oss i Oscarsborg gjestehavn, denne gangen ble til og med Kim-André med. I gjestehavna var det full fart, masse båter og mye som skjedde. Vi har gått tur rundt og tittet i finværet, kjøpt is og spist pizza på restaurant. Vi har kost oss skikkelig. Nå har vi tømt båten for sengetøy, skapene for mat og drikke er tømt og badehåndkler er tatt med hjem. Veldig rart at båtsesongen er over, i år har vi brukt båten mindre enn vi pleier. De neste helgene er fullbooket, vi har bare en helg uten planer før vi drar til syden i høstferien.

Nå har nedtellingen til sydentur startet, bare litt over 5 uker til avreise nå. Vi gleder oss til sol og varme igjen, det er aldri feil med et avbrekk på høsten:)

Båtferie 2019 del 1

Etter en hektisk fredag ettermiddag og kveld ble vi klare for båttur lørdag 13. juli. Vi våknet opp til litt skyet himmel, men det var godt og varmt i luften og lite vind. Vi satte kursen mot Brattestø, Hvaler hvor vi møtte et vennepar. Det var litt fullt der, men vi la oss utenpå vennene våre og da lå vi helt greit. Det ble både bading og quiz på kvelden, veldig hyggelig kveld til tross for at det ble litt kaldt.

På søndag satte vi kursen mot Strømstad mens det enda var lite vind. Når man skal over “sekken” er det greit med lite vind. Vi hadde en deilig tur til først til Herføl hvor vi fylte drivstoff og videre til Strømstad hvor vi hadde booket plass. Der skulle vi i utgangspunket bli i 2 dager, men den dagen vi skulle kjøre videre blåste det veldig og vi bestemte oss for å bli en dag til. Min bror kom nedover til oss og ble med oss på den videre ferden dagen etter.

Den videre ferden var jeg litt spent på. For jeg ville gjerne til Rossø Hamn, men der visste jeg at det bare var noen få gjesteplasser. Turen dit var rolig da vi kjører innaskjærs hele veien. Da vi kom frem så vi fort at brygga med gjesteplasser uten forhåndsbestilling var full. Men vi spurte om vi kunne legge oss utenpå noen andre og det gikk helt fint. Vi la oss utenpå båten til verdens hyggeligste svenske par som var litt oppi årene. Da føltes det helt greit at vi tok steget og spurte om å ligge utenpå båten til ukjente. Det hadde vi nemlig aldri gjort før….. Men vi fikk plass til begge båtene og lå fint der:) Dagen etter passet vi på å legge oss inn til brygga da en annen båt dro:)

Rossø Hamn er et idyllisk sted med en liten gjestebrygge, en fin liten strand, mulighet for krabbefiske, liten butikk og restaurant. Som vi koste oss der. Solen skinte (selv om det ikke var kjempevarmt), ungene badet både fra båten og på stranden, vi kjøpte is og koste oss. Vi ble der i to dager, broder’n dro hjem etter 1 dag. Begge kveldene vi var der fikk vi besøk av et vennepar fra klassen til Elias. Vi koste oss sammen og skravlet og slappet av:)

Etter to fine dager dro vi videre etter frokost på fredag. Været var litt så som så og regnet kom etter vi hadde begynt å kjøre. Planen var å se an bølger og dra til Resø om det var for høye bølger eller aller helst Hamburgsund om det var fine forhold på vannet. Planen var at Hamburgsund skulle være så langt sør vi skulle bevege oss i år, og siden det var meldt et par dager med ganske kraftige regnbyger på nettene ville vi være i en gjestehavn som var godt beskyttet.

Selv om det regnet ganske bra da vi kjørte og det bølget ganske mye kjørte vi forbi Resø og videre mot Hamburgsund. Jo lengre sør vi kom, jo mindre ble bølgene og det stoppet å regne. Da vi kom frem til havna i Hamburgsund var det ganske fullt. Det var nok flere enn oss som tenkte det samme med å ligge i havn når det var meldt dårlig vær. Vi la oss nok en gang utenpå en annen båt, det gikk helt fint. På kvelden lå det faktisk to og tre båter i bredden hele veien. Vi var heldige som ikke fikk båt utenpå oss. Da hadde vi mulighet til å bade fra båten uten å bli stengt helt inne.

Vi spiste is, spilte minigolf, kjøpte oss mat ute, handlet i butikken og badet fra båten. Vi koste oss skikkelig bare oss, vi hadde jo nesten ikke vært bare oss i ferien;) Dagen var ganske grå, men deilig temperatur. Dagen etter fikk vi oss plass inntil bryggen igjen da andre båter dro videre. Vi skulle bli en dag til siden det var meldt mer regnvær senere på dagen. Vi koste oss på dekk, så på båttrafikk, ungene badet og det var så deilig! Vi slappet skikkelig av og det var deilig temperatur. Vi fant ut av vi hadde vært forlovet i 25 år denne dagen og kjøpte oss rekesmørbrød og koste oss litt ekstra<3 Det regnet skikkelig denne natten, men det er jo ganske koselig å ligge og høre på egentlig. Det er helt greit med regnvær på natten, bare solen kommer tilbake på morgenen:)

Litt tomt her hjemme

Vi har allerede jobbet i 1 uke etter ferien og de første dagene er alltid litt dritt etter ferien. Men denne uka har gått så fort, jeg har jo nesten ikke fått tenkt meg om før uka var over. Den første dagen var tung å komme seg opp, men dagene har gått fint. Mats har vært opptatt med venner i gata, og det er deilig at jeg ikke trenger barnevakt til han:)

Denne uka har vært litt “rar”. For fredag skulle jenta vår flytte helt til Kristiansand. Hun skal gå på skole der og leier hybelleilighet sammen en venninne det neste året. Fredag var den store flyttedagen. Mannen hadde tatt seg hjemmekontor og bilen var ferdig pakket da jeg kom hjem. Vi hadde ikke så god tid, vi måtte rekke siste ferge hjem og jeg bare snudde i døren etter jobb og vi satte kursen mot Sørlandet. Først ferge, så 3 timer i bil før vi var fremme. Så var det bare å tømme bilen og titte litt før vi tok fatt på turen hjem. Litt (veldig) trist å dra, men det visste jeg at det kom til å bli.

Jentene har leid seg en sentrumsnær leilighet og det er gangavstand til både strand og park. Det var et stille og rolig område og kort vei til busser. Veldig godt plassert vil jeg si, og leiligheten var koselig. Nå håper jeg at jentene vil trives og at de koser seg masse. Vi kom oss hjem og rakk nest siste ferge hjem og var hjemme rett før midnatt. Det ble en lang dag vil jeg si, nesten 6 timer i bil og 1 time med ferge etter jobb:p

Så rart det var å komme hjem….. Det føles veldig langt ut til Kristiansand og det er rart å vite at jeg ikke bare kan ta meg en tur og besøke henne. Men jentene kommer til å klare seg helt fint! Det er godt at de er to:) Men jeg kommer nok til å trenge litt tid før jeg føler at huset ikke er så tomt. Ikke det at ho har vært så mye hjemme i det siste, ho har vært borte både dag og natt, men det at ho er helt i Kristiansand føles så uendelig langt unna.

Etter en lang og slitsom dag var det avslapping som sto på timeplanen i dag. Men dagene blir ikke så ofte slik jeg planlegger. Planen var at mann og jeg skulle dra innom en møbelbutikk i byen for å kjøpe et skrivebord, men den vi hadde sett oss ut var selvfølgelig ikke på lager og da ble det heller en tur til Ikea, på en lørdag, med dårlig vær…… Der var det selvfølgelig fullt av folk, jeg har aldri sett en så lang kø til kassa:o Men vi fikk handlet skrivebord og var fornøyde med det. Men det var vel ikke akkurat slik vi så for oss lørdagen, en ny dag i bil…. Det ble vel 65 mil i bilen disse to dagene. Jeg vet ikke hvor mange mil det ble da vi så på cup i Uddevalla forrige helg, men da ble det tur-retur Uddevalla to dager på rad. Hva gjør man ikke for ungene sine;)

Søndag er satt av til litt kjedelige ting. Litt rydding i skapet til ungene må til. Men det er meldt regnvær og da er det greit å ha noe og finne på. Så er vi jaggu klare for siste uke med skoleferie før ungene begynner på skolen. Mandag drar ungene på tur med farmor og farfar og blir borte til onsdag. Det vil si at vi bare har eldstemann hjemme og han er sikkert opptatt med fadderuke på skolen han begynner på. Så da kan vi gjøre akkurat som vi vil. Det blir nesten ferie for oss:) Som vanlig synes jeg at ferien har gått veldig fort. Jeg koser meg med rolige ettermiddager og grugleder meg til skolen begynner igjen. Det er positive og negative sider ved det meste, det blir deilig å få på lass rutiner igjen og få unger i seng på kveldene, men jeg vet jo hva som også venter da skolen er i gang igjen.

Nå synes jeg nesten at det er høst ute, i helgen har vi nesten regnet bort og kveldene er mørke. Vi har ikke brukt båten siden vi kom hjem fra ferie og jeg lengter etter en båttur igjen. Til helgen er vi opptatte på fredag, men jeg krysser fingrene for fint vær lørdag og søndag så vi får tatt oss en tur igjen. Vi mangler et par steder på besøkslisten vår, vi får se hva vi får til. Plutselig er det høst og båten skal pakkes bort. Så kan vi begynne og glede oss til neste båtsesong og forhåpentligvis ny båt:)

Drømmebåter, Bavaria S 36 og S 33

Ferien er over

Tre uker går jammen fort! Ferien er over og nå er det jobb igjen. Heldigvis har vi en ferieuke på lur og vi har en sydentur å se frem til:) Det er godt å ha noe man kan glede seg til. Men nå er det jobb som står for tur og skolestart er bare 2 uker unna. Nå er både eldstemann og nest eldste ferdige i jobbene sine og de begynner på skole om bare 1 uke. Hvor ble sommerferien av liksom? Ferier går alt for fort!

Vi har kost oss på båtferie i 16 dager. Det ble 16 dager med typisk norsk sommer, det var litt kaldt den første uka, men varmt i sola når den var fremme. Det ble bare 1 natt med skikkelig regnvær, ellers så kom det bare noen korte regnskur kveld og natt og vi kjørte i regnvær en gang, men da ga regnværet seg ganske fort. De siste dagene på vannet var det godt og varmt, nesten litt for varmt…..

Det er en drøm å ha med seg Mats og Elias på båtferie. De virkelig elsker å bade og de koser seg veldig i båten begge to. Mats som var veldig trygg i vannet fra før av har blitt enda tøffere og i år lærte han seg å stupe og tøffingen hoppet fra 4 meteren flere ganger. Han stuper, svømmer under vann og er så trygg som man kan bli i det våte element. Elias er også veldig flink og trygg i vannet, han stupte til og med fra 4 meteren, det er ganske tøft gjort! Sander kom på båten og ble med oss de siste 5 dagene av ferien, men han er ikke noe båtmenneske. Jeg tror vel at dette ble siste året hvor han blir med på båtferie.

Vi har møtt mange venner på tur i år også, svenskekysten er et populært sted å feriere:) Vi var alene ca halvparten av ferien, de andre dagene møtte vi broder’n, et foreldrepar i klassen til Elias og foreldrene til venninnen til Karina. Vi har prøvd oss litt mer på uthavner og det har gått veldig fint. Den ene gangen var på på Ytre Huø, helt i havgapet nede ved Hunnebostrand. Da blåste det skikkelig, men vi hadde festet oss til kroker i fjellet og hadde dreggen ute. Heldigvis blåste båten ut fra fjellet, så jeg var aldri bekymret for at dreggen bak båten skulle løsne. Men herregud som båten gynget gjennom den ene natten!

Det er et sted vi var som ble litt mer magisk enn de andre stedene, og det var Gluppø. Vi hadde lyst til å få en natt der, det er også en uthavn. Det er ganske stor øygruppe som ligger slik at det blir en stor plass som er skjermet fra bølger fra havet og det var kroker i fjellene og mange seilbåter lå på svai. Vi telte over 100 båter som lå der, og det var helt magisk å sitte i båten og se den flotte solnedgangen….. Man blir jo helt religiøs av slike stunder<3

Vi er kjempefornøyde med årets ferie! Vi hadde ikke planlagt ferien annet enn at vi bestemte oss for at vi skulle nedover svenskekysten. Resten tok vi på sparket. Vi var nesten like langt sør som vi var i fjor, Ytre Huø var så langt sør vi dro før vi snudde og vendte nesten nordover igjen. Sander plukket vi opp på Resø, den øya har forbindelse med fastland og besteforeldre kjørte han ned.

Båten har fungert veldig bra i år også. Og nå merker vi at vi begynner å bli litt mer erfarne båtfolk. Vi har til og med ligget utenpå andre båter fordi det har vært fullt i båthavner. Vi har også måttet ha båter utenpå vår båt, en gang lå det 3 båter utenpå vår båt. Da ble det litt flying over vårt dekk for å si det slik. Det er godt at det ikke skjer så ofte! Men det er alltid hyggelige folk, og det er hyggelig å slå av en prat med andre båtfolk:)

Vi kom hjem på mandag ettermiddag. Resten av uka gikk fort! Det blir en del vask etter en slik tur og vakemaskinen fikk kjørt seg litt de neste dagene. Vi har vært og sett på båt i Asker, vært i bursdag og kjørt frem og tilbake til Uddevalla fredag og lørdag hvor Elias har vært på cup. Og vips så var ferien over…..

Jeg skal (for min egen del) skrive et eget innlegg om kjøreruta vår nedover svenskekysten og legge ved flere bilder fra hvert sted i et eget innlegg. Men det får bli til uka;)