Ferietur med forviklinger

Det går lang tid mellom hver gang jeg skriver her, det går nok mot slutten. Dagene er hektiske, jeg deler mindre og mindre og etter blogg.no gjorde de siste forandringene så har det liksom ikke blitt det samme langer…. Men enn så lange stikker jeg innom av og til.

Nå er det høstferie her vi bor og vi har lagt 6 hektiske uker bak oss. Det har gått i ett, skole, lekser og fotball – treninger, kamper og cup’er – det er mye fotball! Men nå er sesongen i ferd med å bli ferdig og jeg håper og tror at ettermiddagene blir litt roligere nå:) Det kan bli en smule intenst når det er så mye som skjer. Jeg gleder meg over at jeg har aktive barn og det er veldig stas å se på kamper. Det er både spennende og sosialt med aktive barn, både for små og store.

Det har vært mye på jobbfronten også. Min kommune skal slå seg sammen en annen kommune ved årsskifte og min arbeidsgiver blir ikke med over til den nye kommunen. Så jeg har hatt litt ekstra med valg av ny leverandør av bpa tjenester. Ikke så lett når alt vi fikk bare var litt reklame for de forskjellige leverandørene i posten, ikke noe møter eller mer informasjon. Men vi har landet på en ny leverandør og jeg tror vi kommer til å bli veldig fornøyde med valget vi har tatt, og med vi mener jeg min arbeidsleder og jeg.

Nå som høstferien er her nærmer det seg sydentur igjen. Vi tar en reprise av fjordåret og drar til samme sted som i fjor. Der trivdes vi alle og det er litt deilig å komme til et sted vi er kjent. Men ferieturen hang en stund i en tynn tråd. For en uke siden fulgte vi spent med i avisene om Thomas Cook ville gå konkurs eller ikke. Humøret mitt sank mange hakk da mannen min vekket meg på mandag morgen og fortalte meg at de hadde gått konkurs….. Akkurat da så det ikke så lyst ut med tanke på sydenturen vår. Vi tenkte på alternativer til sydentur, men det var ikke så lett å finne noe annet midt i høstferien. Lykken var stor da vi fikk nyhetsvarsel om at sydenturen vår var reddet. Det var ikke akkurat noe høydepunkt å fortelle ungene at sydenturen kanskje ikke ble noe av!

Vi drar til Grand Canaria på onsdag. Vi tar med oss 3 barn, de to eldste blir hjemme. Karina har kommet hjem på høstferie og blir hjemme en ukes tid. Jeg får ikke sett henne så mye, for i morgen (søndag) drar jeg og blir borte frem til tirsdag kveld. Jeg skal på jobbtur og rekker akkurat hjem for å snu i døren. Det ble nok litt i overkant hektisk med jobbtur rett før sydentur, for det ble veldig mye som skulle ordnes i dag (lørdag). Rengjøring, handling av siste rest til turen, innkjøp av bursdagspresang (Mats har bursdag rett etter vi kommer hjem) og en liten tur på jobb rakk jeg i dag. Hele dagen har gått i ett, men nå er jeg klar for roligere dager. Jeg gleder meg så utrolig mye til sydenturen, det skal bli så deilig med late dager hvor vi bare skal slappe av og kose oss i sola:)

Båtferie del 3

Det var med litt blandede følelser vi forlot Gluppø. Været var fantastisk, og vi kunne ha fått en plass hvor vi kunne lagt til long side, rett ved siden av der vi lå. Det er aldri feil å kunne legge båten langs med en brygge eller et fjell! Men planen videre var at vi skulle til Resø, der skulle vi møte Sander. Han skulle bli kjørt dit av farmor og farfar for å bli med på resten av turen.

Vi kjørte videre i flott vær og turen dit gikk veldig fint. Nå hadde hetebølgen kommet til oss og det var veldig deilig å kjøre båt. Vi så sel på veien og koste oss på turen. Da vi kom til Resø var det veldig kjør i havna, vi trodde nesten at vi ikke ville få plass. Løsningen ble å legge seg utenpå en annen båt, det gikk veldig bra. Vi fikk en fin plass, masse sol og kort vei til badeplass. Sander kom på plass og vi gikk for å bade i varmen. Det var stupebrett, hoppetårn og flotte svaberg vi kunne bade fra, og det trengte vi i den varmen vi hadde fått! Det var stupebrett på 1 meter og hoppetårn på  2, 3 og 4 meter og Mats hev seg utfor det høyeste. Han er en skikkelig tøffing. Elias stupte fra 4 meter, det er ganske tøft gjort det også! Begge to elsker å bade og de hoppet og hoppet. Jeg er så glad for at de er så trygge i vannet:)

Vi ble på Resø i to dager og det var så varmt! Vi badet og badet, det måtte vi for å avkjøle oss litt. Rett som det var dukket det opp en sel rett utenfor badeplassen, og da vi gikk til båten vår kom det jammen en sel inn i havna og den dukket opp rett ved båten vår:) Dere ser den så vidt rett ved båten vår på bildet under bildet av selen;) Vi fikk se to fantastiske solnedganger på Resø. Den varmen og den flotte solnedgangen, det blir jo liksom ikke bedre!


Vi kjørte videre mot Strømstad og ferien nærmet seg slutten. Planen var å besøke noen venner på Daftø, men der fikk vi ikke plass. Så vi tok turen videre til Strømstad etter vi fikk bestilt gjesteplass på Daftø dagen etter. Vi badet og koste oss i Strømstad før vi gikk inn til byen og spiste på restaurant og handlet inn litt mer mat så vi hadde til resten av ferien. På vei tilbake til båten så vi onkel gal komme inn i havna igjen, det var ikke planlagt at vi skulle møte han denne gangen;)


Nest siste dag i ferien blåste det veldig. Vi skulle dra videre tilbake til Daftø, den turen gikk veldig bra. Litt vind har ikke så mye å si når man kjører innaskjærs. Vi koste oss på Daftø, ungene badet og koste seg og vi fikk skravlet med vennene våre som camper på Daftø. Det var så vemodig å våkne i båten neste dag og vite at man skulle dra hjem….. Men litt deilig også, det er jo godt å komme hjem til de andre barna, og så frister det jo veldig med en dusj på eget bad i fred og ro:)

Vi kjørte hjemover i varmt vær og rolig vind. En helt magisk fin tur. Vi kjøpte oss is på veien, stoppet og fylte diesel og kjørte innom Flatskjæra (som ikke er så veldig langt fra Fuglevik der vi har båten vår) og spiste lunsj før vi bega oss ut på siste etappe hjem. Karina ventet på oss da vi kom frem, hun skulle hente oss etter jobb:)


Nok en sommerferie på vannet var over, faktisk vår tredje ferie i båten vår. Det ble 16 dager på vannet. Nå er båtsesongen over og det er litt godt å ha noen helger hjemme igjen, men vi savner alltid båtturer og gleder oss til våren igjen. Planen er å selge båten til våren. Så får vi se om vi er så heldige å få bredere båtplass neste år. Får vi det er vi nok ikke sene med å kjøpe oss ny båt, hvis vi ikke får bredere plass blir det nok en sommer uten båt….. Vi krysser alt vi har for at det ordner seg;) Søndag drar vi på båtmesse og jakter videre på drømmebåten vår;)

Men faen da……

Dagene går i ett og nå skal det bli deilig med en hjemmehelg. Denne helgen skal vi bare på båtmesse på Aker brygge på søndag, lørdag kan vi gjøre hva vi vil her hjemme:) Det har vært full fart med kamp, treninger og foreldremøte denne uken. Og da fredagen kommer merkes det at man er bittelitt sliten, både i hodet og i kroppen. Det merkes at jeg blir litt ukonsentrert og fokus ikke er helt til stede……

I dag skulle jeg begynne min arbeidsdag med å stikke innom kirkegården og kaste noen blomster. En ganske grei start på dagen, men gudhjelpe meg som jeg klarte å kløne det til! For når konsentrasjonen ikke er på topp så gjør man de utroligste ting! Altså, jeg skulle kaste en blomsterbukett, skylle vasen og ta den med meg….. Ganske enkelt og greit?

Altså, jeg har tråkket i salaten en gang før. Da skulle jeg vanne blomster og da jeg skrudde på vannet for å få vann i vannkannen så skrudde jeg på for hard stråle på vannet. Vannslangen hoppet opp av vannkannen og spruten sto rett på meg og rett ned i bakken så det sprutet møkkavann over beina mine, og jeg måtte hjem for å skifte bukse og sko. Og det skulle jeg ihvertfall ikke gjøre i dag! Så jeg skrudde på vannet bare litt da jeg skulle skylle vasen. Det gikk jo veldig fint, full kontroll og greier. Helt til jeg skulle skru vannet av….. Da skrudde jeg feil vei og vannspruten står alle veier……. Igjen….. Og jeg måtte hjem for å skifte.  Herregud så flaut å ringe og si ifra:p Denne gangen hadde jeg ihvertfall på meg sorte sko da, sist hadde jeg lyse rosa og de var ikke akkurat så pene etter møkka ble sprutet opp fra bakken……

Jeg kjørte hjem for å skifte. I det jeg kjører opp i gårdsplassen vår tenker jeg at jeg burde gå inn inngangsdøren og ikke garasjeporten. For da jeg slår inn koden på døra slår jeg av alarmen samtidig. Når jeg går inn garasjeporten må jeg slå av alarmen på et panel innenfor det tekniske rommet vårt. Jeg pleier aldri å komme hjem til tomt hus, så alarmen slår jeg ikke så ofte av…. Men så gikk jeg inn garasjeporten da, fordi det er der de fleste skoene mine står. Og gjett hvem som glemte alarmen da??? Joda, det var nok meg det da. Jeg hadde et godt driv, jeg skulle jo forte meg. Så i det jeg var på god vei til å ta av meg buksen mens jeg haster mot vaskerommet så kommer jeg på alarmen:O Jeg fryser til, faen alarmen……. Og i det jeg tenker tanken går alarmen. Jeg sto jo midt foran en sensor….. Jaja, jeg løp ned og fikk av alarmen og løp opp igjen og skiftet bukse og løp ut av døren igjen. Nå var det bare å komme seg på jobb og glemme denne morgenen. Men faen da, denne sensoren vår, den tar jo bilder da alarmen blir utløst. Hahahaha, lurer på hvor mye alarmselskapet lo av bildene av meg som er på vei til å ta av meg buksa og antagelig ser veldig overrasket ut over at alarmen gikk;) Hysterisk…….

God helg:)

Båtferie 2019 del 2

Etter en natt med plaskregn tittet solen frem igjen. Vi skulle egentlig ikke lenger sørover, men vi dro videre nedover til Ytre Huø, en uthavn utenfor Hunnebostrand. Der møtte vi foreldrene til en venninne av Karina. Det blåste opp en del, men vi fikk godt ankerfeste og festet oss med flere tau i kroker i fjellet. Så vi lå trygt og godt. Vi skravlet og koste oss, gikk tur på toppen av fjellet og så på solnedgang, fikk besøk i båten, spilte yatzy og hadde det helt topp. Vinden økte utover natten og det gynget veldig hele natten. Vi var nesten litt nervøse for at ungene skulle bli sjøsyke av gyngingen:o Vi hørte dagen etterpå at vindkastene hadde vært oppe i 17 ms, men at vinden lå på 12-14 ms. Det er ganske mye for de som ikke følger med på vinden. Vi var ganske glade for at vinden blåste båten ut fra land og ikke inn mot fjellet, for da hadde vi blitt litt bekymret for dreggen skulle slippe…… Da vi våknet opp fikk vi servert nystekte rundstykker som nabobåten hadde kjøpt til oss av en gutt som kjørte rundt og solgte frokost til de som lå i uthavn. Snakk om service:)

Det blåste hele neste dag også, så vi ble en natt til. Det fristet absolutt ikke å kjøre videre denne dagen. Men vi besøkte hverandre i båtene, vi gikk tur, fisket krabber og koste oss veldig. Og mot kvelden løyet vinden og neste natt gynget båten mye mindre. Vi sov godt, vi ble jo vugget i søvn:) Neste dag spiste vi frokost og dro inn i Hamburgsund igjen. Vi kjørte på åpent hav på vei til Hamburgsund og det var så store dønninger etter vinden dagen før. Gutta storkoste seg, mens jeg hadde litt høye skuldre da jeg så utover og så de store dønningene som raste inn mot oss:o

Det var ikke rare turen før vi dro inn mot Hamburgsund og dønningene roet seg. Vi så sel på vei innover og koste oss i sola mens vi kjørte. Planen var at vi bare skulle fylle vann og handle inn litt før vi dro til en ny uthavn, men vi fikk så fin plass og bestemte oss for å kose oss og nyte det fine været. Vi badet alle sammen, spilte mer minigolf og solte oss. Som vi koser oss på tur:)

Vi pakket sammen og kjørte videre i nydelig vær neste dag. Og målet var Gluppø, en uthavn vi hadde blitt anbefalt å besøke av noen båtvenner. Vi dro av sted i strålende sol og store forventninger. Det var ikke lange turen og da vi kom frem til Gluppø så vi at vi var bare en av kanskje over 100 båter som hadde lyst til å nyte en nydelig dag i denne uthavna. Det krydde av båter, store, små, motorbåter, seilbåter, lettbåter alle koste seg like mye tror jeg. Vi fant oss en kjempefin plass på en liten øy, der lå vi så fint. Ungene badet, vi fisket krabber, kjørte lettbåt og så på alle båtene som kom og gikk.

Kvelden var så magisk som den kunne blitt. Vi hadde orkesterplass til å se solnedgangen, så utrolig magisk kveld! Vi satt i båten og spilte yatzy og så solnedgangen, vannet var helt blikk stille og det lå båter på svai og langs med fjellene. Dette er nok den kvelden jeg kommer til å huske best fra denne ferien. Så vakker og fin kveld…….

Morgenen etter var minst like magisk som kvelden var. Blikk stille vann, solen skinte, det var godt og varmt og utsikten var helt unik. Jeg er så glad jeg får oppleve slike magiske stunder<3 Jeg skulle ønske at vi kunne blitt en natt til på dette fine stedet!

På bildet under ser dere hvor vi lå denne dagen og natten (den blå prikken) Jeg slenger ut et drøss av bilder fra solnedgangen, jeg gidder ikke velge ut, de er like magiske (for mag) alle sammen;)