Båtferie 2019 del 2

Etter en natt med plaskregn tittet solen frem igjen. Vi skulle egentlig ikke lenger sørover, men vi dro videre nedover til Ytre Huø, en uthavn utenfor Hunnebostrand. Der møtte vi foreldrene til en venninne av Karina. Det blåste opp en del, men vi fikk godt ankerfeste og festet oss med flere tau i kroker i fjellet. Så vi lå trygt og godt. Vi skravlet og koste oss, gikk tur på toppen av fjellet og så på solnedgang, fikk besøk i båten, spilte yatzy og hadde det helt topp. Vinden økte utover natten og det gynget veldig hele natten. Vi var nesten litt nervøse for at ungene skulle bli sjøsyke av gyngingen:o Vi hørte dagen etterpå at vindkastene hadde vært oppe i 17 ms, men at vinden lå på 12-14 ms. Det er ganske mye for de som ikke følger med på vinden. Vi var ganske glade for at vinden blåste båten ut fra land og ikke inn mot fjellet, for da hadde vi blitt litt bekymret for dreggen skulle slippe…… Da vi våknet opp fikk vi servert nystekte rundstykker som nabobåten hadde kjøpt til oss av en gutt som kjørte rundt og solgte frokost til de som lå i uthavn. Snakk om service:)

Det blåste hele neste dag også, så vi ble en natt til. Det fristet absolutt ikke å kjøre videre denne dagen. Men vi besøkte hverandre i båtene, vi gikk tur, fisket krabber og koste oss veldig. Og mot kvelden løyet vinden og neste natt gynget båten mye mindre. Vi sov godt, vi ble jo vugget i søvn:) Neste dag spiste vi frokost og dro inn i Hamburgsund igjen. Vi kjørte på åpent hav på vei til Hamburgsund og det var så store dønninger etter vinden dagen før. Gutta storkoste seg, mens jeg hadde litt høye skuldre da jeg så utover og så de store dønningene som raste inn mot oss:o

Det var ikke rare turen før vi dro inn mot Hamburgsund og dønningene roet seg. Vi så sel på vei innover og koste oss i sola mens vi kjørte. Planen var at vi bare skulle fylle vann og handle inn litt før vi dro til en ny uthavn, men vi fikk så fin plass og bestemte oss for å kose oss og nyte det fine været. Vi badet alle sammen, spilte mer minigolf og solte oss. Som vi koser oss på tur:)

Vi pakket sammen og kjørte videre i nydelig vær neste dag. Og målet var Gluppø, en uthavn vi hadde blitt anbefalt å besøke av noen båtvenner. Vi dro av sted i strålende sol og store forventninger. Det var ikke lange turen og da vi kom frem til Gluppø så vi at vi var bare en av kanskje over 100 båter som hadde lyst til å nyte en nydelig dag i denne uthavna. Det krydde av båter, store, små, motorbåter, seilbåter, lettbåter alle koste seg like mye tror jeg. Vi fant oss en kjempefin plass på en liten øy, der lå vi så fint. Ungene badet, vi fisket krabber, kjørte lettbåt og så på alle båtene som kom og gikk.

Kvelden var så magisk som den kunne blitt. Vi hadde orkesterplass til å se solnedgangen, så utrolig magisk kveld! Vi satt i båten og spilte yatzy og så solnedgangen, vannet var helt blikk stille og det lå båter på svai og langs med fjellene. Dette er nok den kvelden jeg kommer til å huske best fra denne ferien. Så vakker og fin kveld…….

Morgenen etter var minst like magisk som kvelden var. Blikk stille vann, solen skinte, det var godt og varmt og utsikten var helt unik. Jeg er så glad jeg får oppleve slike magiske stunder<3 Jeg skulle ønske at vi kunne blitt en natt til på dette fine stedet!

På bildet under ser dere hvor vi lå denne dagen og natten (den blå prikken) Jeg slenger ut et drøss av bilder fra solnedgangen, jeg gidder ikke velge ut, de er like magiske (for mag) alle sammen;)

2 kommentarer
  1. Kjenner eg tenker tilbake på noen av våre båtturer fra når eg var mindre når eg lese disse båttur innleggene dine. 🙂 Kjenner meg igjen noen steder. 🙂 Savner båtturer altså. 🙂
   Nystekte rundstykker hørtes godt ut, så koselig å få servert når man er på båttur. 🙂
   Alltid kjekt å møte kjens folk når man er på tur =)
   Får en flotte hund, den var nydelige. 🙂 Liker godt den størrelsen på hunder 🙂
   Skal si dere finner noen flotte plasser når dere er på tur. Der er vel egentligt veldig mange fine plasser rundt om i Norges land så man kan legge til med båt, det gjelder bare å finne dem. 😉
   Godt dere koste dere på tur. 🙂 Det blir gode minner av slikt.
   Veldig mange fine bilder 🙂
   Håper dere får en fine dag imorgen å koser dere masse alle sammen. 🙂
   Klem<3 🙂

  2. Det er mange fantastisk fine plasser nedover svenskekysten. Jeg er så glad jeg får oppleve dette. Det er noe helt magisk med å være på vannet:)
   Denne hunden er så fin, hun heter Milla og er verdens vakreste store hund;)
   Klem<3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg