Ferien er over

Tre uker går jammen fort! Ferien er over og nå er det jobb igjen. Heldigvis har vi en ferieuke på lur og vi har en sydentur å se frem til:) Det er godt å ha noe man kan glede seg til. Men nå er det jobb som står for tur og skolestart er bare 2 uker unna. Nå er både eldstemann og nest eldste ferdige i jobbene sine og de begynner på skole om bare 1 uke. Hvor ble sommerferien av liksom? Ferier går alt for fort!

Vi har kost oss på båtferie i 16 dager. Det ble 16 dager med typisk norsk sommer, det var litt kaldt den første uka, men varmt i sola når den var fremme. Det ble bare 1 natt med skikkelig regnvær, ellers så kom det bare noen korte regnskur kveld og natt og vi kjørte i regnvær en gang, men da ga regnværet seg ganske fort. De siste dagene på vannet var det godt og varmt, nesten litt for varmt…..

Det er en drøm å ha med seg Mats og Elias på båtferie. De virkelig elsker å bade og de koser seg veldig i båten begge to. Mats som var veldig trygg i vannet fra før av har blitt enda tøffere og i år lærte han seg å stupe og tøffingen hoppet fra 4 meteren flere ganger. Han stuper, svømmer under vann og er så trygg som man kan bli i det våte element. Elias er også veldig flink og trygg i vannet, han stupte til og med fra 4 meteren, det er ganske tøft gjort! Sander kom på båten og ble med oss de siste 5 dagene av ferien, men han er ikke noe båtmenneske. Jeg tror vel at dette ble siste året hvor han blir med på båtferie.

Vi har møtt mange venner på tur i år også, svenskekysten er et populært sted å feriere:) Vi var alene ca halvparten av ferien, de andre dagene møtte vi broder’n, et foreldrepar i klassen til Elias og foreldrene til venninnen til Karina. Vi har prøvd oss litt mer på uthavner og det har gått veldig fint. Den ene gangen var på på Ytre Huø, helt i havgapet nede ved Hunnebostrand. Da blåste det skikkelig, men vi hadde festet oss til kroker i fjellet og hadde dreggen ute. Heldigvis blåste båten ut fra fjellet, så jeg var aldri bekymret for at dreggen bak båten skulle løsne. Men herregud som båten gynget gjennom den ene natten!

Det er et sted vi var som ble litt mer magisk enn de andre stedene, og det var Gluppø. Vi hadde lyst til å få en natt der, det er også en uthavn. Det er ganske stor øygruppe som ligger slik at det blir en stor plass som er skjermet fra bølger fra havet og det var kroker i fjellene og mange seilbåter lå på svai. Vi telte over 100 båter som lå der, og det var helt magisk å sitte i båten og se den flotte solnedgangen….. Man blir jo helt religiøs av slike stunder<3

Vi er kjempefornøyde med årets ferie! Vi hadde ikke planlagt ferien annet enn at vi bestemte oss for at vi skulle nedover svenskekysten. Resten tok vi på sparket. Vi var nesten like langt sør som vi var i fjor, Ytre Huø var så langt sør vi dro før vi snudde og vendte nesten nordover igjen. Sander plukket vi opp på Resø, den øya har forbindelse med fastland og besteforeldre kjørte han ned.

Båten har fungert veldig bra i år også. Og nå merker vi at vi begynner å bli litt mer erfarne båtfolk. Vi har til og med ligget utenpå andre båter fordi det har vært fullt i båthavner. Vi har også måttet ha båter utenpå vår båt, en gang lå det 3 båter utenpå vår båt. Da ble det litt flying over vårt dekk for å si det slik. Det er godt at det ikke skjer så ofte! Men det er alltid hyggelige folk, og det er hyggelig å slå av en prat med andre båtfolk:)

Vi kom hjem på mandag ettermiddag. Resten av uka gikk fort! Det blir en del vask etter en slik tur og vakemaskinen fikk kjørt seg litt de neste dagene. Vi har vært og sett på båt i Asker, vært i bursdag og kjørt frem og tilbake til Uddevalla fredag og lørdag hvor Elias har vært på cup. Og vips så var ferien over…..

Jeg skal (for min egen del) skrive et eget innlegg om kjøreruta vår nedover svenskekysten og legge ved flere bilder fra hvert sted i et eget innlegg. Men det får bli til uka;)

2 kommentarer
  1. Karina å Kim-Andrè er nå ferdige i jobbene sine å skal begynne på skolen om kun 1 uke ja, 1 uke før di andre 🙂
   Det høres ut så dere har kost dere på båttur, så kjekt at Sander også ble med noen dager på båttur. 🙂
   Ukene går veldig fort, å nå nærmer det seg 1 uke ferie på oss om 2 uker 🙂
   Vips så er skolen igang igjen får minien, dagen etter vi kommer hjem. 😛
   Gleder meg til å lese mer om turen deres, å er veldig sikker på at det kommer mange fine bilder 🙂
   Håper dere får en fine dag imorgen å koser dere masse alle sammen 🙂
   Klem<3 🙂

  2. Jeg synes at ferien har gått veldig fort (som alltid). Nå er det bare 1 uke igjen til skolen starter for alvor for alle sammen. Vi har allerede jobbet 1 uke og den uken gikk fort!
   Klem<3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg